» »

Problem z namestitvijo Win XP na nov comp

Problem z namestitvijo Win XP na nov comp

bushman ::

Pozdravljeni,

Upam, da mi bo lahko kdao od vas znal pomagati in sicer je moja težava sledeča.

Nekaj dni nazaj sem kupil novo računalo po komponentah:
AMD Athlon 64 3000 + Box S939,
mamaplata Gigabyte GA-K8NF-9 nf4 S939,
grafo 6600 GT PCI-E,
HD Seagate 200GB SATA,...

Zadevo sem sam sestavil skupaj sedaj pa najuriš inštalirati XP-je s SP2.

V CD enota položim CD, računalo sam zazna vsebino CD-ja, čez trenutek naredim particijo, jo formatiram in kopiranje fajlov v /Windows se začne. Po minutki pravi, da se po comp. resetiral in da se bo po resetu inštalacija WIN XP nadaljevala. NOPE, pa se ne, temveč se po restartu ponovi ves že opisani postopek. Sem totalno nemočen, kaj delam narobe?

Lep pozdrav

berta ::

dej takrat ko ti reče da bo restartal CD ven iz pogona. POl ga dej pa kasnej nazaj notr. Mogoče bo pomagal ?

bushman ::

sem poskusil, pa nič ne pomaga :'(

tec ::

Ko se resetira, ti napise Press any key to enter setup...al neki tazga..al ti takoj vrze v setup?
Setup prvo pogleda, ce na disku ze obstaja sistem in, ce ga najde ti ponudi opcijo da naredis setup ali bootas disk. Ce sistema ni, torej ce je disk prazen ti avtomaticno vrze v setup. Torej, ko se tebi prvic resetira, bi ti moral ponudit to opcijo, kjer pritisnes en gumb da gres v setup. Tukaj samo pocakas par sekund in bi moglo it naprej. Ce te pa po rebootu avtomaticno vrze v setup, pa pomeni da ni prej se nic gor posnel. Ce je tako, potem je lahko napaka na disku al pa kontrolerju al pa kej tazga.
Imam jest zlo podoben sistem, sam da mam raptorja notr..pa nisem imel nobenih takih tezav.

Silvo ::

V biosu nastavi svoj SATA disk tako,da ga bo matična pl. lepo zaznala.
Ker verjetno ne rabiš RAIDA,ga lahko izključiš,ter pregledaš nastavitve za SATA priklope(Imaš 4kom.)
Kakor je tec omenil ,ti diska v drugo ne zazna,zato vse začne znova.

lp.
Silvo

neres ::

Jaz imam isti problem. Ko konča kopirat fajle in restarta.... začne vse znova.

V biosu sem imel vse naštimano da je sistem delal, sedaj namreč nameščam sistem na novo z istimi Winsdowsi. Matična je 939dual-sata2. Sem poskušal disk priklopit na sata, sata2... nič ne pomaga, vedno isi problem.

Ima kdo kako idejo?

neres ::

Rešeno.

Moral sem zbrisati tudi particijo D na prvem disku. Nimam pojma zakaj, ampak tako deluje.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik ne boota

Oddelek: Pomoč in nasveti
61525 (1411) Boomerang
»

Loop pri inštalaciji Win XP in no master disk problema!

101726 (1608) alien13
»

Format novega diska

191452 (1102) ZdravkoČolič
»

Serial ATA 2

Oddelek: Strojna oprema
261942 (1538) OChack
»

Formatiranje plz plz nej en pomaga nujno