Forum » Loža » A je nelegalno??
A je nelegalno??
sile01 ::
Jaz sem neki cajta nazaj naložil pr sebi en keylogger in čisto pozabil na njega. Zadnjič je pa bila pri meni kolegica in je šla pogledat mail in jaz sem se spomnil na keylogger, šel pogledat (pač radovednost) in našel nekaj takih slikic varijanta Taja,tršica in Juranovič. Zdej pa mene zanima če je to nelegalno pač tako stikanje po mail-ih a ima slovenija zakon ki bi kaznoval tako početje. Aja slik ne mislim nikjer objaviti ker je pač dobra kolegica.
Hvala za odgovor
Hvala za odgovor
Poldi112 ::
Ne vem ce je nelegalno, ampak a ni dovolj da je nemoralno.
In dobrim kolegom pac ne stikas po privat stvareh, ane? Ali si dober kolega ker pac ne objavis njenih skrivnosti? Blagor njej, ker ima tako dobre kolege :)
In dobrim kolegom pac ne stikas po privat stvareh, ane? Ali si dober kolega ker pac ne objavis njenih skrivnosti? Blagor njej, ker ima tako dobre kolege :)
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Poldi112 ()
Daedalus ::
Je nelegalno. Isto, kot da bi nekomu odpiral pisma...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
cbelica ::
Se strinjam.
Zakaj so grmade ukinili...
Zakaj so grmade ukinili...
98% of the teenage population does or has tried smoking pot.
If you're one of the 2% who hasn't, copy & paste this in your Signature
Matek ::
OMG a das fotke na privat prosim!
Mja, resno, zadeve so vdiranje v zasebnost in mislim, da te lahko tožijo za to.
EDIT: Vseeno pa raje počakaj, da pride kak pravnik in ti potrdi.
Mja, resno, zadeve so vdiranje v zasebnost in mislim, da te lahko tožijo za to.
EDIT: Vseeno pa raje počakaj, da pride kak pravnik in ti potrdi.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matek ()
Ziga Dolhar ::
Nikjer je prepovedano "s keyloggerjem zabeležit vstopne parametre in po odhodu kolega slučajno pogledat njegov email predalnik". Je pa menda že v Ustavi zapisano (37/I), da "Zagotovljena je tajnost pisem in drugih občil.", Kazenski zakonik pa v 150/I pravi, da "Kdor neupravičeno odpre tuje pismo, tujo brzojavko ali kakšno drugo tuje zaprto pisanje ali pošiljko, se kaznuje z denarno kaznijo ali z raporom do šestih mesecev.", /II pa določi denarno kazen ali zapor do enega leta, če gre za sporočilo (2), ki seprenaša s telekomunikacijskim sredstvom, ali (3) "kdor neupravičeno odpre zaprt predmet, ki varuje sporočilo, in se neupravičeno seznani s sporočilom v njem" [ali gre pod to štet vstopne parametre pri emailu, ne vem].
Torej, meet Buba.
---
Ok, jaz sem zgolj navedel dva vira, ki se mi zdita relevantna, bolj ti bo razčlenil kak izkušenejši kolega. Se pa kazenski predlog začne na predlog (in torej ne po uradni dolžnosti), verjetno pa bi ta tvoja kolegica lahko v civilnem postopku dosegla še kako odškodnino.
Torej, meet Buba.
---
Ok, jaz sem zgolj navedel dva vira, ki se mi zdita relevantna, bolj ti bo razčlenil kak izkušenejši kolega. Se pa kazenski predlog začne na predlog (in torej ne po uradni dolžnosti), verjetno pa bi ta tvoja kolegica lahko v civilnem postopku dosegla še kako odškodnino.
https://dolhar.si/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ziga Dolhar ()
Tear_DR0P ::
ja jst bi moral pa najprej slike videt, pol bi pa lahko povedal kolk je nelegalno
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain
Ah no, ol pa nebom nove afere. Škoda.
Sej ne bi blo v nobene primeru.K jih je že tko preveč, vsak dan na mail dobim 2 novi "slovenki".
Sej ne bi blo v nobene primeru.K jih je že tko preveč, vsak dan na mail dobim 2 novi "slovenki".
BlackHole ::
Aja slik ne mislim nikjer objaviti ker je pač dobra kolegica
Ni panike, enkrat se ti bo že zamerila.
LP Marko
Bob Rock ::
jep...pa bolse da si korak pred njo ;)
jep...pa bolse da si korak pred njo ;)
Ja, zadeva je dvojno nelegalna. Prvič, ker si prestrezal njeno komunikacijo (s keyloggerjem) in drugič, ker si vdrl (vstopil z ukradenim geslom) v njen e-mail predal.
Zdajle se mi ne da iti gledati koliko so zagrožene kazni za to, ampak se mi zdi da 3+ leta.
Seveda te lahko tudi civilno toži.
Če pa zadevo komu posreduješ, je pa to seveda še dodaten prekršek.
Jaz bi na tvojem mestu slike izbrisal (če si si jih prenesel), njo pa prepričal, da zamenja geslo. In pozabil, da sem karkoli videl. Zato, ker je to ne samo prepovedano in kaznivo, pač pa tudi preprosto ni prav. Kako bi se počutil ti, če bi nekdo (ki bi bil celo tvoj prijatelj) brskal po tvojih slikah brez tvojega dovoljenja?
No ja, vsak ga kdaj polomi, vendar nekateri lahko svoje napake popravijo.
Zdajle se mi ne da iti gledati koliko so zagrožene kazni za to, ampak se mi zdi da 3+ leta.
Seveda te lahko tudi civilno toži.
Če pa zadevo komu posreduješ, je pa to seveda še dodaten prekršek.
Jaz bi na tvojem mestu slike izbrisal (če si si jih prenesel), njo pa prepričal, da zamenja geslo. In pozabil, da sem karkoli videl. Zato, ker je to ne samo prepovedano in kaznivo, pač pa tudi preprosto ni prav. Kako bi se počutil ti, če bi nekdo (ki bi bil celo tvoj prijatelj) brskal po tvojih slikah brez tvojega dovoljenja?
No ja, vsak ga kdaj polomi, vendar nekateri lahko svoje napake popravijo.
sudo poweroff
Dekinio ::
Ja stvar je kazniva o tem ni dvoma...samo eni posamezniki izigravate neke angele kot da še niste poskušali podobna ali drugačne zadeve.Saj je odkrito napislal, da se je to zgodilo slučajno in nenačrtno.V tvoje primeri bi vsak pokukal, če že ma stvar na dlani.Definitivno je kaznivo dejanje kaj boš pa storil naprej pa je tvoja odločitev.
Rajši povej kakšne so slikce ?
Rajši povej kakšne so slikce ?
No odgovor sem dobil, slike pa itak nisem mel namena objaviti. Keylogger sem pa itak že dol vrgu, ker tak al tak po mojem compu noben ne šari razen mene( zato sem tut vrgel gor keylogger).
Slikice so pa zlo fajn, kul je k je kolegica tko dost lušna.
Slikice so pa zlo fajn, kul je k je kolegica tko dost lušna.
BigWhale ::
Zdej pa nehi tle na suho rajcat. Ce ne te bomo mi zaspecali, kaj si pocel... Predrznost pa taka...
:P
:P
Bob Rock ::
ne, dej raj slike gor
Daj nam vsaj eno navadno slikco ko ni niti slečena gor.Bodi ded pa nas vsaj malo razveseli... .
Če pa ne pa mi sendaj na maila...kurc gleda druge .
Če pa ne pa mi sendaj na maila...kurc gleda druge .
Viro ::
ej al pa povej na zs email naslov in geslo pa bomo sami pogledal!!! se ne rabs ti muct :D
LP Viro
LP Viro
SebaR ::
Mi se pomankljivih slik pod nobenim pogojem ne bomo branili, ti le mal stopi čez črto za ostalo bomo pa mi poskrbeli
ZS kar kliče
ZS kar kliče
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>
Ej ampak zarad takih tem nam bojo zaprl slo-tech.
Zadnič smo enga prepričval nej se fenta, tokrat drugega nej objavi ukradne fotke svoje gole prijateljice.
Dej nej ti site pa username in geslo na slo-tech uidejo:))
Aja pa v temi "Ali sta moški in ženska lahko prijatelja" se kej oglasi in povej kako je biti prijatelj z žensko ki je lepa in si jo celo uspel videti golo:))
Zadnič smo enga prepričval nej se fenta, tokrat drugega nej objavi ukradne fotke svoje gole prijateljice.
Dej nej ti site pa username in geslo na slo-tech uidejo:))
Aja pa v temi "Ali sta moški in ženska lahko prijatelja" se kej oglasi in povej kako je biti prijatelj z žensko ki je lepa in si jo celo uspel videti golo:))
SebaR ::
ej TEAR_drop a ni tole že mal ROFLMAU?
Pozabu si tisto kako oropati avto in najti denar v prtljažniku
Pozabu si tisto kako oropati avto in najti denar v prtljažniku
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
ja no sej vem da sm površen.
Najbol smešn je to da v teh temah tudi moderatorji sodelujejo LOL
Najbol smešn je to da v teh temah tudi moderatorji sodelujejo LOL
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Pomoc punca 21 let izrabljena na facebooku nadvetOddelek: Loža | 10436 (7254) | kuglvinkl |
⊘ | Bivša punca = ukradena gesla (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 25088 (20639) | Gandalfar |
» | vohunjenje v službi (mreža) (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 14899 (8687) | neonX |
» | geslo v gmailuOddelek: Pomoč in nasveti | 13444 (12712) | tomaz- |
» | zloraba gesla za e-posto, znan IP naslovOddelek: Omrežja in internet | 2678 (1901) | MihaFirst |