Forum » Navijanje » O navijanju z viševanjem FSB
O navijanju z viševanjem FSB
matjash ::
LP
Imam sistem:
AthlonXP 2000+ @ 2400Mhz
Asus A7V-600-x
Supertalent 512MB DDR400
Leadtek 6600GT AGP
No zanima me nekaj o navijanju: Ker je moj Athlon serijsko zaklenjen sem do 2400 mhz prišel z dvigovanjem FSB-ja, ki je trenutno 192 - ali je tako "pametno" navijati sistem do te mere če dela stabilno ali bi pri takšni frekvenci moral zvišati množilec, ki je serijsko na 12,5r in znižati FSB? (četudi to v mojem primeru odpade ker je množilec zaklenjen)
Pa še nekaj o ramih me zanima - v CPUz mi kaže da imam Ram na 225 Mhz(to je 450Mhz, č se ne motim). Zanima me če je to normalno ali bi moral v biosu znižati ram na default 333Mhz(oziroma 383 navit)?
Hvala za vse informacije
Imam sistem:
AthlonXP 2000+ @ 2400Mhz
Asus A7V-600-x
Supertalent 512MB DDR400
Leadtek 6600GT AGP
No zanima me nekaj o navijanju: Ker je moj Athlon serijsko zaklenjen sem do 2400 mhz prišel z dvigovanjem FSB-ja, ki je trenutno 192 - ali je tako "pametno" navijati sistem do te mere če dela stabilno ali bi pri takšni frekvenci moral zvišati množilec, ki je serijsko na 12,5r in znižati FSB? (četudi to v mojem primeru odpade ker je množilec zaklenjen)
Pa še nekaj o ramih me zanima - v CPUz mi kaže da imam Ram na 225 Mhz(to je 450Mhz, č se ne motim). Zanima me če je to normalno ali bi moral v biosu znižati ram na default 333Mhz(oziroma 383 navit)?
Hvala za vse informacije
... bolje pozno kot nikoli.
SavoKovac ::
Jaz se ne bi sekiral. V tem primeru gre po moji oceni za enojno samoprevaro. Oz. dvakratno in ne dvojno.
l.p.
l.p.
Kakšna samoprevara?
Sedaj mi je Prime95 po 58min našel napako tako da bom malo vzdignil voltažo.
CpuZ report: http://freeweb.siol.net/pskodnik/cpuz.h...
Sedaj mi je Prime95 po 58min našel napako tako da bom malo vzdignil voltažo.
CpuZ report: http://freeweb.siol.net/pskodnik/cpuz.h...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: matjash ()
t3hn0 ::
prjatu1: kako ti je uspelo priti do 2400MHzjev? Tudi jaz imam AMD Athlon 2000+, pa sem prilezel do 1850 (stabilno). Opazil sem tudi, da mi nekatere FSB derkvence sploh ne delajo!! (od 150-200) rač. se sploh ne prižge! Imam odklenjen procesor in ABIT NF7-S v2.0.
^.^
Zgodovina sprememb…
- spremenil: t3hn0 ()
Sami ::
Imaš pa srečo z rami in procom in to ti je uspelo na KT600 plati.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
A to pomeni da mi ni treba odklepat množilnik CPU-ja če mi dela pri taki frekvenci z takim množilnikom?
Sami ::
Če ti deluje stabilno je vse OK, kakšna pa je temp.?
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
Temperatura ja pri normalnem delovanju 40-44 st.celzija pri obrementvi (Prime95) pa tja do 47-52 st.celzija, hladim s Zalmanom AlCu6000.
jest10 ::
prjatu1:
Ja znižaj hitrost rama. Ram naj bo vedno enako hiter kot FSB.
Glede napak, a si kaj dvignil napetost. Če nisi jo daj.
Pa prestavi direktno na 200MHz FSB da boš dobil prave delitelje frekvence
Ja znižaj hitrost rama. Ram naj bo vedno enako hiter kot FSB.
Glede napak, a si kaj dvignil napetost. Če nisi jo daj.
Pa prestavi direktno na 200MHz FSB da boš dobil prave delitelje frekvence
sedej mi pri 2350mhz dela brez napak pri voltaši 1,79V. Laufam Prime95 že skoraj 24 ur.
sem probal dat FSB na 200, da bi dobil freklvenco 2500 Mhz pa me ni spustilo v Win-se, ko sem vzdignil voltažo za 0,5v mi je prišlo v win-se a mi po par minutah resetiralo, naslednje vzdig voltaže bi moral biti 1,95 V ki pa ga nisem testiral, tako da sem spustil napetosti na takšne kot so zgoraj navedene.
@jest10
kako lahko zmanjšam hitrosti ramov brez da bi manjšal FSB, ker kolikor sem jaz videl se premosorazmerno povišuje napetost ko zvišujem FSB?
In ali ve kdo kako bi lahko pohitril Supertalent ram ker mi sisoft sandra v memory testu doseže le 2362 točk - če sploh obstaja rešitev za te rame in če kdo poseduje te rame na kakšnih časih jih fura, jaz jih mam trenutno na 2.5-3-3-6
LP in hvala za vaše odgovore
EDITED: @jest10 ( Pa prestavi direktno na 200MHz FSB da boš dobil prave delitelje frekvence) ja sej to sem probal. A misliš da bi blo "pametno" zagnat še z napetostjo 1.95V? - ker mi okrog 2400 Mhz pri manjših voltažah(1.75V, 1.84V) prime95 najde napake pri tako visokih pa še nikoli nisim proba, sploh pa je 1.95V zadnja možn voltaža, ki jo lahko zberem v biosu (Ja bo treba zamenjat plato samo neslednjo ki bom mel bo A64 - zatorej bi rad spšravil tega 2000+ do zgornje meje - a da bi brezhibno deloval)
sem probal dat FSB na 200, da bi dobil freklvenco 2500 Mhz pa me ni spustilo v Win-se, ko sem vzdignil voltažo za 0,5v mi je prišlo v win-se a mi po par minutah resetiralo, naslednje vzdig voltaže bi moral biti 1,95 V ki pa ga nisem testiral, tako da sem spustil napetosti na takšne kot so zgoraj navedene.
@jest10
kako lahko zmanjšam hitrosti ramov brez da bi manjšal FSB, ker kolikor sem jaz videl se premosorazmerno povišuje napetost ko zvišujem FSB?
In ali ve kdo kako bi lahko pohitril Supertalent ram ker mi sisoft sandra v memory testu doseže le 2362 točk - če sploh obstaja rešitev za te rame in če kdo poseduje te rame na kakšnih časih jih fura, jaz jih mam trenutno na 2.5-3-3-6
LP in hvala za vaše odgovore
EDITED: @jest10 ( Pa prestavi direktno na 200MHz FSB da boš dobil prave delitelje frekvence) ja sej to sem probal. A misliš da bi blo "pametno" zagnat še z napetostjo 1.95V? - ker mi okrog 2400 Mhz pri manjših voltažah(1.75V, 1.84V) prime95 najde napake pri tako visokih pa še nikoli nisim proba, sploh pa je 1.95V zadnja možn voltaža, ki jo lahko zberem v biosu (Ja bo treba zamenjat plato samo neslednjo ki bom mel bo A64 - zatorej bi rad spšravil tega 2000+ do zgornje meje - a da bi brezhibno deloval)
Zgodovina sprememb…
Veron ::
rame daj na "avto" oz "1:1" ponavadi je možnost "3:3" nekaj od tega in bojo enako hitro kot tvoj FSB.. kar se tiče CPU pa bi poiskal kak vodič kako se odklene in bi probal znižal malo množnilnik in FSB do 200Mhz..
pa poročaj še kakšna so nihanja naptetosti cpu? uporabi MBM5 in slikaj high/low
pa poročaj še kakšna so nihanja naptetosti cpu? uporabi MBM5 in slikaj high/low
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Veron ()
Nastavitve za rame v biosu imam samo auto in manual: če zberem manual mi izračuna hitrost ram-a in mi hkrati napiše nove vrednosti če višam fsb(lahko izbiram med 266/333/400 pri FSB133). Trenutno mam na manual izbrano kot ddr400 in mi piše 450Mhz.
Tukaj je pa slika iz MBM5 high/low - napajalec pa je LC power 550W.
Tukaj je pa slika iz MBM5 high/low - napajalec pa je LC power 550W.
Zgodovina sprememb…
tole ti zelo grdo niha... CPU voltaža niha za kar 0.08V, ker je kar veliko... kokr zadne čase vidim teli LCpower napajalniki niso ne vem kako kvalitetni
Ja sem tudi jaz opazil in je edini LC power ki sem ga in ga bom kdaj kupil. Za mojega novega Ax64 si bom kakšno bol konkretno reč kupil, no pa vseeno, ...
a bi si mogoče lahko kako izboljšal rezultat RAM-a v sandri? ..zdej bom dal rame na auto samo mislim da bodo lih tako na 450mhz... bomo vidli
EDITED: ja pa za te meritve verjetno tudi ful vpliva ker mam zdej pol dneva na 0.5V višji voltaži ker sem jo popldne vzdignil: meritve pa so od 11h zjutraj pa do zdaj.
a bi si mogoče lahko kako izboljšal rezultat RAM-a v sandri? ..zdej bom dal rame na auto samo mislim da bodo lih tako na 450mhz... bomo vidli
EDITED: ja pa za te meritve verjetno tudi ful vpliva ker mam zdej pol dneva na 0.5V višji voltaži ker sem jo popldne vzdignil: meritve pa so od 11h zjutraj pa do zdaj.
Zgodovina sprememb…
veliko bolje bo sistem delal če bo FSB CPU in ramov sihronizirano pomeni 1:1.. če maš FSB na 197Mhz (recimo) potem rami na 197x2 (efektivno 394mhz)
Ja sej to me zanima kako to dosežem saj ročno frekvenc od ramov ne moram spreminjat ali pač?
am kaj če ti men poweš tvoj msn pa se tam pogovoriva?
ma eto moj pa me addaj: davor.dragic@siol.net
ma eto moj pa me addaj: davor.dragic@siol.net
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Veron ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Navijanje amd athlona(tm) 64 ×2 dual core processor 4400 (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 7133 (5459) | Goldee |
» | Barton-M (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Navijanje | 33278 (16883) | K0K0 |
» | Ne gre naviti A64 3000+ ? Pomoc ! (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 5416 (4230) | Cranchi |
» | Navijanje problemOddelek: Navijanje | 1366 (1090) | matter |
» | NF7-S 2.0, Barton 2500+ M, Twister 512ddr 4300Oddelek: Navijanje | 1391 (1069) | bond007 |