» »

Kako naj odstranim Trojanca?

Kako naj odstranim Trojanca?

Robo-xy ::

Imam XP-je z SP 2, imel sem že kar nekaj antivirusnih programov pa še vedno ne vem kateri bi mi 100% služil svojemu namenu,naj omenim da sem videl že kar nekaj testov le teh,a še vedno i ni nič jasno...........
Sedaj imam Kaspersky-a le ta pa mi ga vedno najde potem pa nič.Šel sem na Panda Online ActiveScan pa mi je takoj našlo kar 4 okužbe no naj povem da tudi za te okužbe nisem opazil da bi jih le ta zbrisal,očistil ali karkoli drugega.....Sedaj pa glavno,napiše mi C:\...\Content.IE5\OXEJKPAV\getfiles[1].php\getfiles[1] Torej rad bi odstranil ( Trojan-Downloader.JS.IstBar.m.) nekako naj bi bilo tole okuženo s tem trojancem,ki je v oklepaju.:\ :(

Prosim vas za resnično bolj konkretno rešitev!?
Robi

Vikking ::

probaj zl Ad-aware in/ali z Spybot Search & Destroy, oba prejposodobi in zaženi.

gkovac ::

Probi še z Microsoft AntiSpyware ta zna tut najdet kaj bolj otipljivga...

pa Trend Micro on-line scan.
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

gfighter ::

Naloži Adaware in Spybota, updateaj oba, zaženi računalnik v varnem načinu, daj full system scan, na koncu pa poženi še TrendMicro online scan. Aja, pa evo ti en dober antivirusen program, ki meni dobro služi že pol leta. Avast! se mu reče...
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

A. Smith ::

Robo: Podobne težave sem imel tudi sam. OS namreč ne dovoli brisanja podatkov, ki so v uporabi! Rešitev: zalavfaj task manager, poišči program, ki ti ga je javil antivirusni sistem in ga najprej ubij/končaj. Ampak uporabi ukaz END PROGRAM TREE, možnost boš našel, če boš kliknil na program desnim gumbom. Ko si aplikacijo enkrat ubil, ponovno zaženi odstranjevalna sredstva. Postopek večkrat ponovi. Meni uspe na ta način vso golazen dol spravit.

Pa veliko uspehov!
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Robo-xy ::

Kar se teh programov tiče sem že probal in jih še ved:\ no imam,dobri so ampak tega proplema ne rešijo..
Robi

Vikking ::

preko varnega zagona (safe mode) si probal vse te programe in AV?

Robo-xy ::

Kaj pa vem v glavnem sem zaenkrat kr Sistem restore-(obnovitev sistema) izklopil,nato restartal potem pa sem kar v safe mode-(varni način) zalaufal poiskal mapo kjer je antivirusni program in ga aktiviral in preiskal.No še prej pa sem poiskal C:\Documents and Settings\R.....\Local Settings\Temp in Temporary Internet Files,ker naj bi bilo verjetno to tukaj nekje vsaj v mojem primeru...in potem sem obe mapi totalno izpraznil,torej kar je bilo v njih izbrisal in ko sem preiskal ni bilo zaznati trojanca pa vseeno ne zaupam da bi bil sistem res čist.
Naj opomnim da pa bom vse vaše variante preizkusil,saj to stalno počnem namreč tudi pri drugih programih...
Robi

Vikking ::

možno je tudi da ti je namestil kakšen toolbar v IE, poglej pod add/remove programs če imaš kakšen toolbar nameščen in ga odstrani.

barabl ::

Če ti ga Kaspersky najde,ti ga lahko tudi odstrani,samo v menju setings moreš nastavit kako naj reagira ko najde virus in kako ko sumi da gre za virus.V privzetih nastavitvah je oboje nastavljeno tako,da ti zadevo samo najde in te upozori,jaz sem si pa nastavil,ko virus najde naj ga izbriše,ko pa sumi na virus pa naj ga da v karanteno,res da imam v meniju sedaj namesto zelene klukice rumen trikotnik,ampak je pa zadeva bolj učinkovita.Druga možnost je pa,da si zapišeš kje se zadeva nahaja,računalnik zaženeš v varnem zagono in zadevo ročno odstraniš,nato pa normalno zaženeš računalnik.

barabl ::

Naloži si Windows Washer in v nastavitvah nastavida ti pobriše temp datoteke za vsako,ko zapreš internet explorer.Zadeva ti pobriše zgodovino,piškotke,temp datoteke.....Je super kadar brskaš po rizičnih straneh.

ivek12 ::

probi kak program, k laufa v dosu, recmo SAV32CLI. men je isto zajebaval en črv, k se mi je skus na novo pojavlju. ta program mi ga je pa našu in lepo zbirsu.

knesz ::

Nod32 + Ad-Aware + Xsoftspy + regedit. Kombinacija s katero se vedno da spucat Win nesnago.

lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Anti-virus programi (strani: 1 2 3 447 48 49 50 )

Oddelek: Informacijska varnost
2491621818 (20556) mat xxl
»

Virus ki zahteva 100 eur za odblokirat windowse (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Informacijska varnost
15443046 (25086) BorutK-73
»

Checker.exe ?

Oddelek: Operacijski sistemi
301622 (1107) Fukomuko
»

Virusi in druga svinarija

Oddelek: Pomoč in nasveti
323990 (2916) grofsi
»

Neznani virus onemogoči vse programe za zaščito in upočasni sistem

Oddelek: Pomoč in nasveti
194482 (4005) nokia6310

Več podobnih tem