» »

Kateri Linux

Kateri Linux

DOOM_er ::

Mene pa zanima kere linuxe bi dau gor Ubuntu ali Mandrake 10. Sem bl začetnik sam ne totaln n00b. Rd bi da imajo čimveč programov. Odločam se med tema dvema.

Najlepša vam hvala za odgovore
Robots will steal your job. But that's OK
  • zaklenil: BigWhale ()

napsy ::

priporočam Ubuntu
"If you die, you die. But when you live you live. There is no time to waste."

zakaj ubuntu in ne mandrake

Gandalfar ::

sprobi obadva ane.

a sti normaln sej zej sm se odloču ubistvu za mandrake 10 pol bom pa še enkrat probu ubuntu pa je to to

christooss ::

Probj Kubuntu
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

Pithlit ::

Gandalfar ti je dal edin pameten odgovor... tko da ja, je povsem normalen.
Life is as complicated as we make it...

Screamboy ::

mislim da ti bo ubuntu bolj všeč men je zato ti ga predlagam

karafeka ::

Men je pa gentoo ful všeč, ko si lahk vse sam nastavljaš, pa res (skor) iz osnove cel sistem zgradiš, zato ti ga priporočam.

----

Vsak ti bo svetoval "njegovo" distribuijo, kar je čist logično ker vsake oči majo svojga malarja. Če misliš resno s linuxum si izberi eno distribucijo pa jo zaobvladi v nulo, ker si distribucije med sabo ne razlikuje toliko, da bi jih moral zdaj sprobat 10 al pa več, da bi videl katera ti bolj paše, ker je škoda časa.

Poiskusit mora samo KDE in GNOME. Oba si instalira na sistem in se nato logira v enega ali drugega.

Ker med distribucijami res ni tolk razlike. Razen paketni sistem in pa kje so nastavitve zbrane.

Problem je edin pri rpmjih zarad dependencijev. Ampak tud se da vse ustimat.

Ubuntu je zlo dober - uporablam ga non stop (razen takrt k preklopm na win da lahk prek neta tarok igram)- vendar ce mas multiverse repozitorije kaj sele backport (niso podprti s strani razvijalcev ampak communitja)vklopljene vcasih kej ne dela. Npr men steka xmms Je pa res da je to kmal odpravljeno.

Pa kakšen Gnome in KDE.... FVWM je prava stvar... Se ga da skonfigurirat čist po svoje... ostale programe si pač posebej skompajlaš

Hudo tale FVWM. Ko bom mu plac na diku ga takoj sprobam. Zanimiva stran Predvsem tista podstran CATS :)

Ko že ravno plac omenjaš.... KDE ti porabi še pa še placa na disku, pa ponavadi pridejo zraven programi, ki jih niti enkrat ne rabiš. Nekateri pa majo celo KDE in Gnome skupaj na računalniku (vem, ker sem jaz imel pred 5 leti isto na redhatu), to ti pa pobere več kot 3 GB.

Sej vem zato pa uporabljam Gnome in pa IceWM

Gandalfar ::

karafeka: se splaca met oboje. Se posebaj, ce moras kaksen tech support nudit.

Ja Gandalfar, to je drug problem, ampak za enga navadnega domačega uporabnika je čist dovolj en okenjski upravljalnik. Da zaključim: Če boste imeli KDE boste zelo malo odnesli od Linuxa, saj je princip podoben kot pa pri Oknih (vsaj jaz nisme kaj veliko odnesel, največ pa sem se naučil ko sem prešaltal na Gentoo).

Čist na koncu: še ena prednost "lahkih okenskih upravljalnikov" je pred KDE in Gnome ---- HITROST (še posebej če maš eno staro mašino).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: karafeka ()

Daedalus ::

Meni je KDE čisto OK. Verjetno je še najbolj primerno namizje za ex Win userje - ker je pač princip podoben, kot pri Win. Pač si ga lepo namestiš brez vse šare, pa je. Bom izkoristil priložnost, pa še nekaj vprašal - a obstaja kak program za pečenje CD-jev, ki je tako user friendly, kot K3B? Ker če hočem uporablat kak drug GUI, pol pa grem nameščat npr. K3B, mi še en kup KDE knjižnic potegne zraven, kar pa ni lih najboljša rešitev... S samim nastavljanjem kakega programa, ki zahteva SCSI emulacijo se mi pa ne da ukvarjat:8) Drugače pa mi je od GUi še precej všeč Xfce4.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Ne vem zakaj tlačite Gentoo v to temo če se fant odloča med Ubuntu in Mandrake... In pa zakaj se je tema spremenila iz "kateri Linux" v "kateri DE" in na koncu "kateri WM".

BigWhale ::

> Hudo tale FVWM. Ko bom mu plac na diku ga takoj sprobam

Za fvwm nucas plac? mislim, pri danasnjih diskih si tisti megabajti ne zasluzijo imena plac... ;>

FVWM je ogromen ja...
[ebuild N ] x11-wm/fvwm-2.5.12 1,875 kB
... skor 2MB

Ok nism vedu da je 2 MB ampak pri moji kolicini diska 4 GB kaj hitr zmanjka placa

/dev/hda6 2.7G 2.6G 30M 99% /

:P

moj_nick ::

Kaj pa imaš na hda[12345]

:P
110111001001010001010000

Na pa si me razkrinkal :8)
Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
/dev/hda6 2.7G 2.6G 35M 99% /
/dev/hda3 23G 21G 1.2G 95% /home/media
/dev/hda1 2.6G 1.3G 1.4G 48% /home/portage
none 235M 0 235M 0% /dev/shm

KoKi ::

mene bi bol zanimalo kaj je vse pod media >:D

[edit] ja fvwm sux. to je samo za tiste ki res ne vejo kam z cajtom. [/edit]
# hackable

Zgodovina sprememb…

• spremenil: KoKi ()

Par GB anime, par GB mp3, kak GB (al 2) slikc, pa razni projekti (sajti, dizajni, flyerji...). Aja pa par igrc.

jjjjjjj ::

Priporocam ubuntu. Sej se nisem sprobal mandrake:)

Zgodovina sprememb…

• polepsal: Predator ()

probu sm mandrake in razfuku sistem na šest particij :D . Probu bom še ubuntu sam s KDE.
Meu sm tut problem saj če sm zagnou mp3 mi je kr zašteku program pa sm inštaliru xmms. Nism mogu dt ne ikon na namizje ne nč sam igrce sm lahk špilu.:D

Da ti bo default player delal potem si mors nastimat Kodeke

Zarad ikon pa probaj odpret menu potem pa drag&drop ikonco na namizje. Nevem kako je to pri KDE pri Gnome dela BP

pa še te probleme sm meu pr mandraketu da nism mogu uštimat povezave z internetom. Če sm u konzoli napisu ADSL-setup al pa adsl-setup mi je napisal da je neveljaven ukaz, pa frend ki uporablja kde namizje pa to mi je reku nej to upišem pa ni delal. Mandrake sux

mte ::

pirat_ kaj pa če ti in tvoji možgani sux? To da ti nečesa ne znaš nastavit ne pomeni da sux (čeprav tudi meni mandrake zaradi drugih razlogov in osebnega okusa ni všeč). Če imaš tako mnenje samo zato ker se nisi potrudil potem linux nima kaj delat na tvojem računalniku če se ti ne da sploh preučit zakaj nekaj ne dela in nimaš časa experimentirat.
lp

Poldi112 ::

Verjetno bi moral biti root. Bedni Mandrake...
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

BigWhale ::

Cigavi mozgani sux in cigavi ne, je stvar debate, precej subjektivne. Zatorej, poglejte sticky temo o izbiri distribucije in se pomirite.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Debian Gnu/Linux kot workstation (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1960119201 (34875) RedDrake
»

[Linux] katerega izbrati za starejši rač?

51373 (1258) mile
»

Vprasanja glede linuxa (suse linux) (strani: 1 2 )

805472 (4564) kriko1
»

Linux- par vprasanj o Window MAnagerjih...

221842 (1627) CCfly
»

RED HAT 9 - obupno počasen

201079 (850) moj_nick

Več podobnih tem