» »

Pisanje.com

Pisanje.com

Slo-Tech - Ker je tukaj veliko ustvarjalcev spletnih strani, ki niso ravno vešči spletnega pisanja lahko danes, 7. aprila ob 19.00 pridejo na druženje v Kiberpipo, kjer se bo lansiralo novo spletno mesto, ki bo nadaljevalo prizadevanja za funkcionalno opismenjevanje slovenskega spletnega prostora. Pri pisanju objav bo sodelovalo več avtorjev, ki se s temo tako ali drugače ukvarjajo.

Letos je bil v ta namen izdan priročnik Pisanje.com s 30 praktičnimi navodili za spletno pisanje in uredništvo projektov. Kot se za tovrstno literaturo spodobi, so navodila orisana s primeri iz slovenske prakse, uvodni del knjige pa bralca pouči o metodologiji postavitve spletnega mesta, njegovih uporabnikih ter orodjih, s katerimi si lahko projektna skupina pomaga.

Knjiga pa je samo začetek obsežnejšega projekta, katerega glavni namen je funkcionalno opismenjevanje slovenskega spletnega prostora. Prizadevanja nadaljujemo v širši sestavi prav na spletu. Na naslovu www.pisanje.com bo zaživel blog (t.i. spletni dnevnik), ki ga bo animiralo nekaj ključnih avtorjev na temo pisanja za splet.

V okviru srečanja bo svoj doprinos k višanju kakovosti slovenskega spleta predstavilo tudi podjetje SiOL, ki bo nekaj izvodov knjige podaril multimedijskim centrom po Sloveniji.

Avtorja knjige Vuk Ćosić in Duška Mervar ter podjetji GV Izobraževanje (založnik) in SiOL (sozaložnik).

Vabljeni!

10 komentarjev

njok ::

Table, tr, td, td, td, td, td, td, tr, td, td, td, td, td, td, table, tr, td, td, td, td, td, td, .... a tem boste tudi predavali? ;)



Ne, resno, kaksne bojo teme?

B-D_ ::

:\ Za reklame blokram z Adblockom že BANNERJE. A zdej bom moral še novice filtrirat? Novica bi bila zanimiva če bi bila objavljena elektronska verzija knjige dostopna brezplačno, ne pa sam ena reklama.

hanibal ::

O urejanju spletnih strani ne vem veliko.
Sem pa po časopisih prebral nekaj Vukovih kritik spletnih mest, ki sem jih že poznal ali potem obiskal. Vse, kar lahko rečem, je da nisem prepričan o Ćosićevi neodvisnosti, ki je predpogoj za dobro kritiko. Včasih mi se zdi, da je tu in tam sklon prodajanju megle.
Poznam pa tudi kar nekaj folka, ki se profesionalno ukvarja z ustvarjanjem spletnih strani in ratajo pikčasti, ko se ga omeni.
Bom pa zagotovo prebral knjigo, ko pride v knjižnice.
Pa zelo cenim "prizadevanja za funkcionalno opismenjevanje slovenskega spletnega prostora", zlasti če niso samo fraza, ki pripomore prodaji 5.900 SIT vredne knjige.;( ;(
Axis of Evil - M$, SCO, RIAA, MPAA

Vice ::

Malo prehitro napisana novica. :8) Sam s tem projektom nimam nič. Nikakor ni bilo pa mišljeno to kot reklama, konec koncev sam nimam nič od tega. Zanimivo mi je bilo samo iz tega stališča, da mogoče koga, ki ima probleme s tem pisanjem in ustvarjanjem vsebine za spletno mesto, to le zanimalo, si stvari ogledal in če ga bodo slučajno pritegnile..... (skopiral v kakšni knjižnici) >:D
Če gre vsak v forumu skozi idelavo spletišč in si ogleda linke "oceni stran" si vsak sam pri sebi misli kaj hudiča je pa ta mislil...(v 99% primerih).

DaMastermind ::

Ja, Vuku so še posebej všeč stvari, ki jih naredi Renderspace Interactive. Kar niti ni tako čudno, glede na to, da mu od tam "šuškne lova", hehe.

Vice ::

Ja Vuk ima svoje fore, tako dobre kot slabe. Samo sedaj ni več pri Renderspace in v zadnje, ko sem ga srečal je nosil majico Literal-a, kjer je tudi delal. Misliš da mu tudi tukaj kaj šuškne?? Pa njegova firma.....
Mogoče ma pa kaj navez še v vladi??>:D

njok ::

Je kdo obiskal predavanje? Kratek povzetek?

hanibal ::

Kje dela, kdo je plačal za oglasni prostor na njegovem torzu in od kje mu vse šuškne je v bistvu nepomembno.
Tisto, kar šteje je, da je marsikdo mnenja, da modelu ne moreš zaupat.
O navezah v vladi (vsaj prejšnji) pa mogoče drugič.:\
Axis of Evil - M$, SCO, RIAA, MPAA

poweroff ::

No ja, dejstvo pa je, da Vukova dela visijo v Moderni galeriji.

Za razliko od raznih marketinsških oblikovalcev katerih dela gredo hitro v pozabo.

Sicer pa: vsake oči imajo svojega malarja...
sudo poweroff

DaMastermind ::

No ja, moj namen ni bil netenje ognja ter ugotavljanje koga in kje vse možakar pozna, ampak samo sklepanje o korelaciji med njegovim okusom in takratnimi zaposlovalci/partnerji. No, saj mogoče ima pa zato tovrstno pisanje v družbi značaj PR-ovstva. Tako, da post ni čist offtopic. :)

BTW, nikakor nisem mislil na to, da bi Vuku kdorkoli plačeval oz. ga podkupoval za dobro oceno, če je bilo stvar tako razumeti. V bistvu sem samo opozarjal na meni zanimivo dejstvo in ugotovil, da nisem edini. No, saj je vendar razumljivo, da so človeku všeč stvari, s katerimi je konceptualno bolj povezan. :D

P.S.: Če pa je zanje delal, je logično, da mu od tam "šuškne lova", sicer je volonter. A ne?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Atari RapidSharu: dajte no pazit, da ne gostite naših avtorsko zaščitenih vsebin

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
3911506 (8962) Gavran
»

Evropski parlament potrdil predlog Gallojeve (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
26574205 (69628) marS
»

Siol moral umakniti sporno objavo na blogu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
548099 (5625) christooss
»

Pisanje.com

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
103084 (2510) DaMastermind
»

Še ena tema...oceni stran

Oddelek: Izdelava spletišč
171687 (1429) cahahopie

Več podobnih tem