» »

Vroče v ljubljanskem podzemlju |

Vroče v ljubljanskem podzemlju |

Kiberpipa - V novem tednu bo v Kiberpipi pestro, saj se imajo zgoditi kar štirje dogodki. Danes, 19.10., bo ob 18.30 potekal drugi Mobile Monday Slovenija v drugi sezoni, tokrat na temo Location Based Services. Priložnost boste imeli pobliže spoznati aplikacijo LPPbus, ki je kot strela z jasnega pred dvema tednoma presenetil slovensko twitter sceno (projekt bo predstavil avtor Matej Bukovinski), ter Odpiralni časi, "lep in uporaben lokalni iskalnik za Slovenijo, ki že od vsega začetka posluša odziv uporabnikov in se vedno trudi upoštevati želje vsakega izmed njih, pripravljenih pa je tudi nekaj novosti...", kot je povedal avtor David. Po predavanjih bo kot vedno čas za druženje, kjer boste lahko pobliže spoznali in poklepetali z avtorji in ostali razvijalci in ljubitelji vsega, povezanega z (mobilnimi) tehnologijami.

V torek bo na Pipinem odprtem terminu potekala okrogla miza na temo politizacije spleta. Da je splet vse bolj vpet v politično sfero, je že dolgo znano. Od e-demokratičnega potenciala, približevanja vladarjev in vladanih, do orwellowskih nočnih mor nadzora in manipulacije s pomočjo spleta... O tem, na kateri točki se nahajamo v Sloveniji, kdo od politične elite se trenutno ukvarja s tem in kako smo na spletu pozicionirani državljani, se bodo pogovarjali Lenart Kučić, Vuk Čosić, Milan Lazarevič in Samo Krivic. Okroglo mizo bo moderiral Domen Savič, sourednik neodvisnega portala E-demokracija.si.

Na sredinih Spletnih uricah bo Marko Mrdjenovič govoril o Spletnem mestu v oblaku ter izgradnji spletnega mesta s pomočjo spletnih storitev. Februarja je bilo na SU govora o tem, kako spletno mesto izdelati tako, da bo lahko vir podatkov drugim razvijalcev, tokrat pa idejo obračamo - pokazali bomo, kako spletno mesto zgraditi z uporabo podatkov z drugih spletnih mest. Na primeru si bomo pogledali, kako lahko uporabimo spletne storitve za shranjevanje slik, besedil in drugih podatkov ter iz njih zgradimo lastno lahko spletno mesto.

Ob uradnem datumu predstavitve operacijskega sistema Windows 7 bo v četrtek, 22.10., Aleš Rosina, mlad razvijalec, ki se že več let ukvarja predvsem z .NET ogrodjem, ga zanimajo nove tehnologije, veliko sodeluje z Microsoftom in ima naziv Microsoft Student Partner, predstavil pomembne poglede na novi Microsoftov operacijski sistem Window 7 skozi oči razvijalca ter govoril o tem, kaj mora vedeti vsak razvijalec o Windows 7.

Seveda ne pozabite tudi na prenos predavanj v živo, v kolikor ne boste utegnili priti v Kiberpipo na Kersnikovo 6 v Ljubljano. Kiberpipo lahko spremljate tudi na Twitterju - @Kiberpipa in @Cyberpipe, Spletne urice pa na @wwwh

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Podatkovne baze in NoSQL. Oblikovanje sporočilnosti spletne strani. V Kiberpipi ta te

Oddelek: Novice / Kiberpipa
144138 (3101) Eazy-O
»

V Kiberpipo

Oddelek: Novice / Kiberpipa
73270 (2849) Tear_DR0P
»

Kiberpipa vabi

Oddelek: Novice / Kiberpipa
63240 (2727) techfreak :)
»

V Kiberpipi

Oddelek: Novice / Kiberpipa
114490 (3503) Tear_DR0P
»

Nov teden, novi izzivi... v Kiberpipi

Oddelek: Novice / Kiberpipa
52992 (2682) SpinX

Več podobnih tem