Forum » Elektrotehnika in elektronika » izhod za slušalke kot line out
izhod za slušalke kot line out
Vesoljc ::
afaik, je izhod na slušalkah že ojačan in kot tak zna naškoditi komponenti, ki sprejema tak signal. kako bi tak signal priredil, da bi bil "zdrav"? volume na min?
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...
Vesoljc ::
to mi je cisto jasno...
jest mam en predvajalnik, ki ima izhod za slusalke, ja? no in zdej bi jest rad tega priklopil na drugo komponento, ki sprejema line in.
jest mam en predvajalnik, ki ima izhod za slusalke, ja? no in zdej bi jest rad tega priklopil na drugo komponento, ki sprejema line in.
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...
dario c ::
ni problema, ker je v primeru priklopa na ojačevalec važna le napetost signala.
če slučajno na full dobiš popačen sound pač malo zmanjšaš nivo na predvajalniku.
če slučajno na full dobiš popačen sound pač malo zmanjšaš nivo na predvajalniku.
Azrael ::
Lahko poskusiš, začneš z minimalnim outputom in postopoma povečuješ jakost (glasnost) vira in posušaš, če taka povezava daje čist signal, do takrat je vse v redu.
Če bo signal premočan, boš dobil popačen zvok in tvegal okvaro predojačevalca in/ali končne stopnje in zvočnikov. Primer slabilnika, če boš slučajno rabil, je tu.
LP, Azrael
Če bo signal premočan, boš dobil popačen zvok in tvegal okvaro predojačevalca in/ali končne stopnje in zvočnikov. Primer slabilnika, če boš slučajno rabil, je tu.
LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Audio kabel [bel+rdeč] z dvema priključkoma na eni straniOddelek: Zvok in slika | 928 (897) | d0rK |
» | LCD TV - 15m od vira signala. Kabli? Ojacevalec?Oddelek: Zvok in slika | 5184 (4863) | J.McLane |
» | Zvočna kartica - "audio in" problem.Oddelek: Strojna oprema | 1147 (1072) | sid_dabster |
» | Kar naenkrat se mi je začel pojavljati brum zakaj?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2056 (1604) | multiscan |
» | Avto MP3 playerOddelek: Zvok in slika | 1901 (1827) | Bobb |