» »

Nakup prenosnika 159W ?

Nakup prenosnika 159W ?

Jenej01 ::

Trenutno imam nagledanega prestigia 159w z 80GB za 338k

Prestigio 159w 80GB

ali kaksnega drugega prestigia iz te ponudbe v rolanu. Prenosnika bom uporabljal kot 2nd desktop racunalnik (rabim 2 compa) in obcasno bom nabijal igre in pa kasneje ga bom mel za na fax. pomembno mi je tiho delovanje zaradi delovanja ponoci (kodiranje videa), vem da ima 159w heatpipe hlajenje, za ostale pa ne vem, zato bi res rad kupil nekaj dobrega, ker sem res dolgo zbiral ta denar, sem student pa vete kak to gre :D .

Pripravljen sem do max 350k, ker vec nimam.

Govorilo se je o ASPIRE 1692WLMI, sam ne vem kje bi ga dobil in ali se splaca. kupim tudi kaj drugega v tem ranku, sam da ni neka leva firma ala solonote...

prosim priporocajte...

lp jenej
  • spremenil: Jenej01 ()

mitjaje ::

Kot prvič: Prestigio je leva firma ala solonote (sicer za ta model nisem prepričan, če je isto zgrajen kot ostali)
Kot drugič: Predlagam ti raje kakšen acer TM ali Exstensa LINK Media market - ta mislim da bi bil najbolši ua to kar misliš ti uporabljat, drugače pa še poglej po drugih prenosnikih pa pozabi na PRESTIGIO ( beri malo teme nazaj za to firmo)

LP
www.ultrasplet.net

Jenej01 ::

ok, hvala, nisem vedo da je tak leva firma, sam ka bi to res bil tak slabi nakup. ka bi dobil pri nas kaj pametnega v tem cenovnem ranku.

lp jenej
P5Q PRO, E7300@3400Mhz, 4GB@... itd :D

mitjaje ::

poglej na http://www.mojatrgovina.com/, tu mislim da imajo najcenejše ACER-je.

link
link

malo poglej, mislim pa da bi zate vsekakor bil ACER TM ali oni drugi model, s tem da mislim da onega drugega se še ne da dobit pri nas (Exstension če se ne motim - model)

če pa ne misliš igrat igerc, pa ti vsekakor predlagam nx7010 z radeon 9200, pač grafika je toliko da pač ni sherana! Mislim da se v BOF-u trenutno dobi najceneje... Poglej njihov katalog v pdf formatu! cena mislim da 370k SIT 1.7 PM, centrino, 8 - cell baterija, resolucija solidna ....

LP

ps: Vse kar je dobrega na tem Prestigiu je resolucija, mislim da ekrane dobavljajo od Samsunga, tako da je kvaliteta le njih zelo dobra. Tudi vse komponente so odlične, k negativnem mnenju pač pripomore tipkovnica, s katero se ne da pisat in slabša sledilna ploščica. Baterija pa je tudi OK!
www.ultrasplet.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mitjaje ()

Jenej01 ::

sony, hvala, sem se odloco, pa da bom tegale 159W vzel najbrz, za tipkovnico pa bom moral pretrpet nazalost. Glavna mi je recimo baterija in disk. To mi je prvi prenosnik. Rad bi edino ce ma kdo prav ta model 159W da bi ga malo opisal, ko bom zacel zopet za solo delat (programiranje) pa bom dal tipkovnico na test. Bom vido, ker cena je ugodna 338k, mogoce bom se kaj shendlau, ce mi bo ratalo... V avstrijo mi ni za hodit, pa se tocno 350k mam, razen ce se splaca se kaksen mesec pocakat, da kaj k nam pride...

lp jenej
P5Q PRO, E7300@3400Mhz, 4GB@... itd :D

mitjaje ::

Če se splača čakat ne vem, no-name prenosniki držijo ceno že cc. 3 mesece, med tem ko pa so IBM, HP in podobni začeli močno zniževat in se cene še znižujejo!!!

Vseeno preden ko kupiš prenosika, reči prodajalcu naj ti ga da za stestirat (seveda v trgovini pred njim) in probaj kako ti odgovarja tipkovnica in sledilna ploščica, zraven pa še probaj kakšnega HP NX7010 tega imajo skoraj vsepovsod ali kateri koli drugi prenosnik, ki je neka firma. Če ti bo tipkovnica in sledilna ploščica odgovarjala potem pač kupi ...
Kar se pa tiče ohišja pri Prestigio, pa samo pazi, da ga ne boš kje potegnil po kakem zidu ali pa da neboš odložil kakšnih ključev gor. Risi se takoj poznajo!!! Sicer pa še nisem slišal da bi keremu ohišje škripalo ali celo počlo (govorim seveda za Prestigio).

LP in ugoden nakup!!
www.ultrasplet.net

Jenej01 ::

Sem ga ze mel v roki pa mi je bil ok, res pa da nisem probal se hp-ja, pri hp-ju sem opazo da so debelejsi in sem jih odpisal. Za rise mi v osnovi ni vazno, ker ga ne mislim naprej prodajat, stvar ki jo kupim uporabljam do njenega (uporabnega) konca. Sam pa nisem "ajhlih" obcutljiv na rise, ker mam prepricanje da se tehnicne stvari (rac, mobitel, avto) morejo uporabljati in izkoriscati, ne pa sparat. Saj se zato tudi stvar kupi -> za uporabo.

hvala se 1X

lp jenej
P5Q PRO, E7300@3400Mhz, 4GB@... itd :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jenej01 ()

drekec ::

sonysony, Pravis :
ps: Vse kar je dobrega na tem Prestigiu je resolucija, mislim da ekrane dobavljajo od Samsunga, tako da je kvaliteta le njih zelo dobra. Tudi vse komponente so odlične, k negativnem mnenju pač pripomore tipkovnica, s katero se ne da pisat in slabša sledilna ploščica. Baterija pa je tudi OK!

Ali ni potem več stvari dobrih, kot le resolucija?

Sedaj pa še moje mnenje. Če ti firma kupi prenosnik ala IBM , Dell ... potem mislim da se ti ga ni treba branit. Če pa ga kupuješ
sam, pa je low Budget, potem je Prestigio(157,158,159) odlična izbira. Komponente so iste, zaslon nič manj kvalitetne, kot pravijo
je le tipkovnica in drsnik malo slabše kvalitete(za 159 ne vem). Večina, ki jih poznam itak uporablja zraven dodatno miš, lahko se priklopi tudi dodatna tipkovnica. Noben prenosnik(ohišje) ne bo zdržu če se bo z njim grdo delalo. Da bi dal 200k jurjev več samo za firmo, s podobno
konfiguracijo, je metanje denarja stran.
Čedalje bolj se mi zdi, da jamrajo glede znamk tisti ljudje, ki jim veliko pomeni Audi,BMW....,ki o japoncih,korejcih (Honda,Mazda)
še pomisliti nočejo. Končno so tudi v SLO in svetu IBM,DEll dojeli da bo potrebno cene znižati,ker so se pojavile firme ala Prestigio...,
uni mutni trgovci (privatniki) pa ti bodo itak rekli da kupi IBM,Dell.., ker bodo tu največ zaslužili, ker pri Prestigotu je cena že cisto na minimumu.
LP

PS.Nikoli nisem dal preveč na znamke, nekje dobra sredina je najbolj, pa če ti 70% ljudi reče, da je stvar cool potem se mi zdi, da je to,to.
Nimam znamke pa sem manjkrat na servisu kot Audi.:))
Drekec

slassi ::

ja,ja drekec ma sicer drekast nick, ampak ima kar prav! :)

Če koga še kaj bolj zanima glede prestigia 159w. Berbone pa je izdelek firme uniwill:ž
http://www.uniwill.com/products/perform...
Notri pa je običajno še samsungov disk(brez dvoma dobri diski) PQI ram in liteon dvdrw.

Acer in hp delata prenosnike po enakem ključu kot leve firme ala prestigio.
NO ja skoraj enakem ampak tisti modeli ki so zares dobri so tudi primerno dragi.
Če bi radi hud prenosnik si omslite kakšnega Sonya, Ibm(ampak kot veste se bode zadeve pri IBM spremenile v isto smer kot pri ostalih), mogoce se kaksen model Toshibe ali dell.
Čeprav prestigio ni toliko leva firma kot najprej zgleda. To je blagovna zanamka firme Asbis, ki se je v zadnjih nekaj letih neverjetno napihnil! asbis.si,asbis.com








Za www uporabljajte Internet Explorer in ne FireFox! Ker potem ne boste spoznali tako dobrega programčka kot pestpatrol! :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Se en nakup prenosnika - tokrat do 400.000SIT

Oddelek: Kaj kupiti
362440 (1773) rokleb
»

Prestigio prenosnik (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
19517405 (9581) Utk
»

NUJNO: Kaj meniš o prenosniku TroNote T95-CWD ?

Oddelek: Kaj kupiti
312729 (2010) Utk
»

Prestigio Nobile 158W

Oddelek: Kaj kupiti
345064 (3394) okfec
»

Nakup prenosnika, žnjtič

Oddelek: Kaj kupiti
402015 (1472) Wolfram

Več podobnih tem