» »

Katero mini DV kamero?

Katero mini DV kamero?

Vikking ::

Zanima ma katero Mini DV kamero se splača kupiti za ceno nekje do 130k oz. kaj je pri izbiri dv kamer najbolj važno?

lp

baron21 ::

Živijo! Jaz imam Canon 750i in sem max. zadovoljen z njo. Ima vse potrebne funkcije za snemanje, jaz sem še dokupil sd kartico 512 MB. Edina slaba točka je baterija, ki vzdrži v zimskih pogojih le eno uro snemanja, vendar sem rešil problem tako da sem kupil še šest GP baterij po 2300 mA in s tem lahko snemam do cca 4,5 ure. Veliko uporabljam funcijo konverterja, kar ta kamera nudi in je skoraj edina s tem na tržišču, je mogoče dobro izdelovati dvd iz vhs kaset. Če boš kaj dosti uporabljal v zimskem vremenu se izogibaj displayu na dotik, težave z občutljivostjo in upravljanje z rokavicami. Preizkušeno na Sony. Na www. foto mixi poglej.
baron21

iso2000 ::

Se spopadam s podobno "težavo". Jaz sem se za sedaj gledal v tole: JVC 245 GRD . Ne vem, pa če je to dobra kamera, oz. če se dobi kaj boljšega za ta denar. Prosim koga, ki se s tem več ukvarja za mnenje.
LP

baron21 ::

JVC kamera ni nič slabša glede karakteristik od Canona 750i kar se tiče snemanja na trak, nima pa možnosti zajema fotografij in filma na kartico. Pri 750 moram reči da so fotke uporabne samo za pošiljanje po mailu, drugače pa rabiš fotoaparat, je pa dobro za snemanje kratkih filmov, saj snema v mpeg 4. Nisem tudi zasledil, če omogoča montažo posnetkov in dodatno nasnemavanje audio dodatkov kot Canon. Bolj enostavno je seveda z rač. Skratka, če rabiš kamero zato, da posnameš nekaj prizorov je vsekakor dobra, za kaj več pa... več denarja več muzike. Dobro premisli kaj rabiš, da ne mečeš denarja proč. Srečno!
baron21

iso2000 ::

Jaz digitalni fotoaparat imam in teh funkcij pri kameri ne potrebujem. Iščem pač solidno kamero za relativno ugodno ceno. Gledal sem tudi Panasonicove NV- GS17, NV-GS21. Pa po podatkih, ki so mi dostopni ne vidim kakšnih posebnih razlik. Med njima ali če primerjam z JVC.
LP

tonccy ::

Imam Canon MV550i. Je čisto v redu,le pred časom mi je začelo navijati trak. Posnel sem trideset kaset. Menim, da se je to zgodilo veliko prezgodaj. Na servisu v Fužinah mi je lepo povedal, da bo popravilo 30.000 sit. Še preden je kaj pogledal.
Imam tudi fotoaparat Canon EOS500n. Uporabljam ga zmerno in nanj zelo pazim. Vseeno mu je odpovedal autofokus in za popravilo pri Beseničarju sem dal 25.000 sit.
S Canonom sem zaenkrat zaključil. Menim, da ima najboljšo tehnologijo za primerno ceno, vendar pa je kvaliteta slaba. Servis pa še poglavje zase. Pooblaščenci izkoriščajo svoj monopolni položaj. O kakšni specifikaciji računov pa ni vredno izgubljati besed.
L.P.

odklop ::

Pred tremi tedni sem se tudi jaz spraševal katero kamero kupit!
Odločal sem se med:
Panasonic nv gs17, Cannon 700i in Sony DCR HC 19. V roki sem imel vse tri kamere, tudi malo snemal, ... povprašal prodajalce in prebral tudi nekaj testov in mnjenj in na koncu sem se odlocil za Sony dcr hc19. Kupil sem jo pri Majdicu v Celovcu za cca 410 EUR = 98.000 SIT.
S to kamero sem že kar dosti snemal v različnih pogojih, kasneje sem video prenesel na rac in zaenkrat sem zadovoljen.(zvok in slika super).. Priporocam nakup! Kako se kamera in zaslon na dotik obneseta pozimi pa ne vem. Prilozena baterija zdrzi cca snemanje ene mini dv kasete cca (60 -70 min), lahko pa dokupis mocnejso za 3-4 ure za cca 70 EUR prav tako v Avstriji. Pri nas so akumulatorji dosti dražji (110 EUR).
Drugace sem se zanimal tudi za Panasonic nv gs11 / 15 vendar je nisem nikjer dobil. Pac to je kamera za snemanje, ostalo pa potem delas naprej na rac. nima podpore za fotkanje na kartico, nima avdio in video vhoda... V sloveniji te kamere še nimajo v prodaji!!
Kamere proizvajalca JVC so mi bile odsvetovane (prodajalci)! LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: odklop ()

iso2000 ::

odklop: Hvala za komentar!
Sam sem šel danes malo pogledat po trgovinah kamerce in se mi je zdela na oko in otip Panasonicova bolj solidna od JVC-ja. Če pa praviš, da prodajalci JVC odsvetujejo, potem pa sploh vedno bolj razmišljam o GS17. Ali so na spletu kakšni primerjalni testi kamer? Meni prijatelj gugl nič pametnega ne pove. Zgleda da ne vpisujem pravega niza?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup videokamere

Oddelek: Zvok in slika
172103 (1354) cashy
»

Katero kamero kupiti

Oddelek: Kaj kupiti
395044 (3883) Gwanaroth
»

Katero MINI DV KAMERO

Oddelek: Kaj kupiti
352763 (1756) Mr_Globus
»

Panasonic NV-GS15 (best buy!) (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
918579 (5631) pivmik
»

Digitalna videokamera

Oddelek: Kaj kupiti
291914 (1568) Caligula

Več podobnih tem