» »

2x več za "zrak" kot za hardware...

2x več za "zrak" kot za hardware...

DoBri ::

hm...pa jest se sploh ne grem več..peezda, pa kaj se mi bo BSA še neki bunila tuki...pa če ne dam 2x več dnara za software kt za ceu komp k ga kupm, pač ne dam, ker enostavno nism neumn, kakor ni večina normalnga folka, k jim še na misu ne pride da bojo za vsak 2Mb programček dal 30$, pa 50$ pa 20& pa 200$ pa 500$ pa 699& pa...pa...pa...pa PA KAJ ŠE!
Več nas je, manj nas ni.

MadMax ::

A si se nisi prebral odgovorov na tvoje nasvete???

DoBri ::

ne...kje?
Več nas je, manj nas ni.

Dax ::

Zanimiva misel, Dobri...

Mimogrede, a ima slučajno kdo orignalne Windowse? Office? Getright? Anybody?

andrej ::

a ko avto kupis, a pol tudi bencina ne kupujes al kaj?
Kdo pa ti je reko da moras kupit drag softvare - mas Linux zastonj.
Prosim, ne s takimi, da "zakaj bi pa mogo placat software, ce pa sem ze za hardware dal tolko"... ;((

miranpozar ::

Software in sploh ostali audio/vizualni material, pa tudi knjige, oziroma vse oblike informacij na kateremkoli mediju bi morale biti občutno nižje! Pa bi tudi jaz tako kupoval več originalnih stvari! Prokleti kapitalistični založniki služijo na pameti in trudu avtorjev in na nategu potrošnikov!

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

Justy ::

Dax jast mam originalne Winse:D

Loki ::

Jest mam originalne IWndows 95 OSR 2, 98, Office 97 Upgrade, Corel Wordperfect ne_vem_kera_verzija (3 leta star), ene par igric...:D:D:DMiranpozar strinjam se s tabo.
Cene bi res mogle biti nizje, se posebej pa za studente.

Dax ::

Se popolno strinjam s miranompozarjem (huh, sem prov sklanju?).

Justy... kaj naj rečem... upam, da ti ni žal tistih desetih prešernov za tak OS.

Res je, cene so problem, ampak samo v se "nerazvitih" drzavah. Ce bi pri nas meli taksne place kot v USA ali UK nam 200 USD ne bi pomenilo veliko. Za nas pa je 200 USD kar veliko za softver.
Zato cene same niso krive, krive so razmere pri nas... Za nase razmere bi recimo blo fajn, ce bi OS priso recimo 5.000, office 10.000, itd. Pri taksnih cenah bi vsak mel originale, se posebej ce bi se zadeve bundlale tak kot v tujini ko zraven PC-ja dobis skoraj vse kar rabis...

JLP ::

Ja se strinjam z andrejem.
Čeprov se mi zdi pr igrcah cena kr normalna. Pa tud razvijajo kašn špil več let mogoče še več let k pa Windowse. Stane pa normalnih 8k. Kar se pa že splača kupt.
Live long and prosper!

hm nevem kako je z razvojem iger, ampak OS se razvija par let samo da naredis osnovo. Tako so recimo prvo verzijo NT-jev delali 4 leta. Da so prisli do w2k so rabli vec kot 10. Da niti ne govorimo koliko ljudi dela na tem projektu! Pri OS-ju se je potrebno partnerje izobrazit, da znajo pisat programe za nov os, pa se cel kup literature napisat, itd. Tega pri spilih ni tolko... Zanimivo bi blo slisal kolko vrstic kode ma recimo kaksen modern spil...

miranpozar ::

Nekje sem gledal nek video ali članek, kako so nastajali Win2000. Je izgledalo noro! Ogromne sobe, na eni steni 3000 mrežnih kartic, na drugi steni 500 tiskalnikov, itd. Vse to stestirat, itd.! Ful hud video! Ali mogoce ve kdo, kje bi dobil kaksne slike/informacije/clanke, kako je potekal razvoj?

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

ta video in se nekaj ostalih imam nekje shranjeno... prav zinimivo so. Se posebej ko vidis, da se razvija dnevno. Zjutraj se vstanejo eno grejo testirat drugi programirat, popoldan dajo compajlat, ko se zjutraj vstanejo na zacnejo znova... Dokler tega ne dozivis si ne mores predstavljat kaksnega tempa. Zato pa vecinoma programerji zdrzijo samo par let potem pa grejo na kaksen topel otocek kupijo kaksno drugo firmo, itd..:D

kaksne obsezne dokumentacije ni, ima pa MS zadevo, ki se ji rece MS Solutions Framework, kamor spadajo tudi best practices za razvoj - zelo veliko so sem potegnili prav iz svojih izkusenj o razvoju...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Abit BE6II (HPT366) in IBM DTLA

Oddelek: Pomoč in nasveti
141803 (1589) bastadu
»

Tv kartica

Oddelek: Kaj kupiti
292406 (1933) miha
»