» »

dvd + cdrw

dvd + cdrw

branko_bm ::

RICHOH MP9120A-DP ---CD-R/RW&DVD-ROM drive
ali
TOSHIBA cdrw/dvd SD-R1002

ali pa samo CDRW plextor in dvd posebaj?

a ma kdo cdr z brnprof tehnologijo? kako se obnese, a lahko vsak unicen ( buffer underun) data in audio cd posname do konca?

boha ::

- tale toshiba je dobila nekaj mesecev nazaj zlati monitor, dober pekač + odličen dvd...

- kar te pride ceneje

- burn proof t. poskrbi, da ne pride do buffer underrun-a

miranpozar ::

Jaz bi te odvrnil od nakupa skupne enote.

Prvič: ne moreš kopirati direktno iz originala na CDR, ampak moraš narediti image originala na disk, potem zamenjat original CD s CDR ploščkom in začet snemat. Zamudno.

Drugič: mislim, da je bolj poceni kupit posebaj DVD in CDRW enoto.

Tretjič: če se kaj pokvari se pokvari vse.


Kar se Burn Proof tehnologije tiče, pa v praksi ne pride do prevelikega izraza, saj le redkokdaj zmajka podatkov v bufferju. Pa še takrat je uporabnik po svoji neumnosti sam kriv - moraš pač vedeti, kako se pravilno upravlja s CDRW zadevami. Poleg tega so moderni računalniki in OSi dovolj zmogljivi, da nahranijo pekač kot se spodobi.


Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

branko_bm ::

kar se tice da ce se pokvari eno se pokvari vse se strinjam, da pa ni mogoc copy cd?!?
saj mas navaden cdrom in pa dvd+cdrw... pa das copy cd. Glede cene pa, hmm mislim da ce kupis dober pekac in pa povprecen dvd, da te pride se drazje kot pa tale richoh (poglej ceno plextorja). Richoha pa bi izbral, ker je hitrejsi (hitreje pise, prepisuje in pa dvd je 8x), pa se burnprof ima. Mislim da to odtehta razliko v ceni. Sploh pa sem pred 4 leti dal za 2x write in 8 read 64 000sit! :)
Aja pa v avstriji bi ga nabavil kjer so cenejsi pa se davek dobis nazaj... 8-) "Znajdi se!" je rekel ....

Rott-von-weiler ::

vec je v eni škatli slabše je:O

Matek ::

cd copy je mogoč, ampak moraš najprej presnet podatke na disk, pol pa z diska na cd, če maš pa dve enoti, pa daš v eno orig. cd, v drugo pa praznega in kar snemaš. Glede združenih enot pa je slabost tudi, da moraš dalj časa čakat, ko daš cd not, da prepozna al je cd, da pripravi navaden laser, al prazen cd, da pripravi laser za pisanje, al pa dvd, za katerega mora spet menjat laser:\

branko_bm ::

auuuuuuu:O v soboto nisem kpil ricoha... (razlog v eni trgovini ha niso meli v drugi pa je bil za 400ats drazji)

no bom vas sedaj vprasal kateri pekac priporocate (glede na ceno in pa predvsem kvaliteo) in kateri dvd (mogoce toshiba?), verjetno bom vseeno kupil vsako komponento zase 8-)

prosim da komentirate realno in ne priporocat samo tistega kar imate vi, ker je mogoce se kaj boljsega...


miranpozar ::

Kar se DVD enot tiče, so v bistvu skoraj vse zelo dobre. Pametno pa je, da daš raje par jurjev več in si kupiš taboljše stvari na tržišču... trenutno tukaj razturata Pioneer in Toshiba.

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

boha ::

my words exactly!

glede dvd-ja pioneer, pri pekačih imaš pa več izbire, teac, plextor, phillipsov 8432 je dobil zlatega monitorja + malo morje ostalih enot, ki so na podobnem nivoju...

branko_bm ::

se splaca burnprof? a ma kdo to? a res ne zazge nobenega cd-ja, oz. ce ga ali ga lahko lepo koncas, tako audio kot data brez da se to zelo ocitno opazi?

in drugo, a snema funkcija copy cd z 8x hitrostjo?(ali pa z 4x, 6x, 10x, 12x?)

tretje (kot najbolj pomembno): hocem da kopira vse cd-je (tudi zascitene)

miranpozar ::

Tehnologija CDR zahteva, da ko enkrat laser začne peči CDR se ne sme ustavit. To pomeni, da mora računalnik dostavljat pekaču zadostno količino podatkov, da se ta tok ne pretrga. Za manjšo možnost zmanjkanja toka podatkov (buffer underrun) je v pekaču še nekaj RAMa, ki služi kot vmesnik med računalnikom in laserjem (poenostavljeno povedano). 1x hitrost pomeni, da mora biti tok 150KB na sekundo, 12x pa 1.8MB na sekundo. Z današnjimi hitrimi procesorji, kontrolerji in predvsem diski ni problem napajat CDR enoto z 1.8MB/s. Problem se pojavi le, če med tem časom disk opravlja še druge stvari in deli podatke še kakšnemu drugemu programu. To pomeni, da je treba biti previden, da ob snemanju ne preobremenjuješ diska preveč! Ali bo CDR pečen ali pa boš videl napako "buffer underrun" je torej odvisno od tvojega dela.



Burn Proof zna v primeru "buffer underrun" situacije ugasniti laser in peko ustaviti. Ali je to po kakšnem CDR standardu (orange, yellow,... book) ne vem, mislim pa da bi se verjetno našel kje kakšen CDROM, ki bi tako posnet CD zavrgel, a to je samo moje predvidevanje. Jaz se pri nakupu CDR enote ne bi preveč ubadal s tem ali ima BP ali ne. Sploh pa je peka pri 12x vprašljiva na slabih medijih.



Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

branko_bm ::

OK to vse razumem... se pravi da je dovolj kaksen, ki pise 8x, zdaj pa me zanima samo se firma kateri so boljsi oz kateri so najboljsi, kaj priporocas miranpozar?

aja pa se to... a bo je odvisno s kerim pekacem je zapeceno na rw ploscek da ga bo znal avtoradio brat?

boha ::

kvalitetnih pekačev je že kar precej, velika večina pa ti bo svetovala teaca ali plextorja. dejstvo je, da so enote dotičnih firm zelo zanesljive in z nakupom ne moreš falit. podpirajo pa tudi vse, kar se od tako kvalitetnih cdrjev pričakuje...

osebno ti priporočam teaca... :D

miranpozar ::

CDRW plošček bo skoraj nemogoče prebavljat v avtoradiu ali Hi-Fi komponenti. CDR medij pa je že skoraj 100%.

Med različnimi zapisovalci obstajajo majhne razlike v kvaliteti zapisa, sicer pa je kvaliteta najbolj odvisna od CDR medija. Potem so tu še nekatere kombinacije enota-medij, ki delujejo boljše ali slabše, pa hitrost zapisa (za audio je najboljša 2x), in seveda da znaš pravilno snemat (DiskAtOnce, pravilna hitrost, zaključit je treba CD, itd.).

Vglavnem so enote priznanih proizvajalcev vse po vrsti vredu. Če hočeš dober posnetek pa kupuj kvalitetne medije (dosti je odličnih, jaz pa imam najraje Mitsui - delajo res v vsakem avtoradiu)!

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

branko_bm ::

se pravi da je vseeno kaj naj kupim ?

mene se vedno tare KAJ, kateri model, ketere firme!?!? se pravi vseeno

pogledam kaj majo na polici si zamislim 8x (10x, 12x) zapisovanje in najmanj 4x RW (8xRW), pa vzamem tisto kar je najceneje??

o procesorjih ploscah, diskih, je toliko govora, testov (primerjalnih testov)... o pekacih pa bolj malo

:'(

miranpozar ::

No, ne rabiš glih kupit neko čudno tajvansko ali kitajsko poceni robo.
Oglej si katere enote podpirajo glavni popularni CDR programi (Nero, CloneCD, WinOnCD) in si s tem zoži izbor. Kupi enoto, ki je sigurno podprta v programih! 8x, 10x ali 12x je za domačo uporabo čisto vseeno.

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Overburning?????

Oddelek: Zvok in slika
181481 (1111) Han
»

CD-ji

Oddelek: Pomoč in nasveti
241988 (1718) Han
»

Katere CD-RW ploščke?

Oddelek: Kaj kupiti
161464 (1246) Red_Mamba
»

Nakup all in one CDROM-a? Katerega?

Oddelek: Kaj kupiti
101333 (1206) TheHijacker
»

Pomoč za CD-R Plextor PX-W8432TA

Oddelek: Pomoč in nasveti
81621 (1534) TheJack

Več podobnih tem