» »

voodoo 6000

voodoo 6000

gorenc ::

Se pred casom se je veliko govorilo o voodooju 6000, ki naj bi prisel med nas v zelo bliznji prihodnosti sedaj pa je vse tiho. Pa sem se ustrasil, ces morebiti ga pa sploh ne bodo naredili. Tudi na njihovi uradni strani nic. Kot da ne obstaja vec. Jaz ne mislim kupiti Geforca, ker imam slabe izkusnje z njimi.
Pa me zanima, ce kdo ve kaj se dogaja s tem in za tem. :|

matevzm ::

With all this talk about reevaluation, it isn’t a surprise that the extremely delayed Voodoo5 6000 will never make it to the retail market. Instead, 3dfx has licensed it out to Quantum3D and they will produce the card for use in professional 3D applications such as simulators. Unlike other Quantum3D cards, there will be virtually no way for you to find the card alone for purchase in the retail market.

Kot vidis se ti ne splaca cakati. Pravzaprav si jo lahko omislis.
:D
Quantum3D's 8-way Voodoo5 SLI will be found in systems like this one below priced at $14,995

Lahko si ogledas clanek o tem na Anaandtechu, Video Cards in 2001: Preview.

Senitel ::

Če maš slabe izkušnje z GeForce-i, si pa kup Radeon-a...

TESKAn ::

Hm, voodoo5 6k sploh ne bo na prodaj. Edini primerki tega čuda so prototipi.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

EASYdoor ::

mene pa zanima, kaksne so te tvoje slabe izkusnje?
...svet ni eden, svetova sta dva - PA JA :)))...

yjj ::

3dfx je serijo pošteno zamočil, predvsem cenovno. In tudi 6k ne bo izjema. Ostane nam le MX

gorenc ::

moje slabe izkusnje z geforci so tele:
enkrat maja kupim geforca (ta prvega, OEM). Ves vesel pridem domov, instaliram referencne driverje, pozenem test in mi vse skupaj zmrzne!? Instaliram najnovejse gonilnike, pozenem 3D test in spet cel sistem zmrzne! Ornk zakolnem in se vrzem na delo. Vzamem iz racunala vse kartice razen graficne in ne pomaga nic. Vzamem ven eno sumljivo ploscico rama-nic bolje. Iz obupa vtipkam format c: po eni uri ista pesem. Na koncu mi 2D deluje, se zmeraj pa ne morem igrati iger, ki podpirajo 3D. Letim nazaj v trgovino. Pravijo, da bodo pregledali na servisu in naj se oglasim enkrat po praznikih (cez 4-5dni!!!???) Zahtevam nazaj denar in "prijazni" prodajalec me prepricuje kako je nemogoce, da bi bila taka ornk kartica pokvarjena, verjetno jo jaz nisem znal instalirati, verjetno sem jo skuril s staticno elektriko,... nato ga pobaram po imenu in zahtevam sefa. Denar so mi sicer vrnili, sam pa sem se vrnil domov k staremu dobremu voodooju 3000, ki me ni razocaral se prav v nobeni igri in mi ze vec kot leto brez problemov deluje na 195MHz. Voodooji so se zmeraj naj bolj zanesljive kartice kar se tice gonilnikov in podpore v igrah, kljub prastaremu jedru na katerem so osnovani.

Senitel ::

Assign irq for vga??? Yes or No???

gorenc ::

ja ja vse sm probu, verjetno je kartica prisla defektna ze iz proizvodnjih trakov. Pa glih mene si je izbrala.

luni ::

In zato imas zdaj fobijo pred GeForci... toliko slabse za tebe :(
Artificial Intelligentia

Senitel ::

Sicer pa, če ti GeForce ne diši, in misleš da je kriv GeForce, si kup pa Radeon-a. Prav tako super čip, v nekaterih pogledih celo boljši od GeForce-a. 3dfx pa je z Voodoo 5 zabluzil totalno, in po mojem mnenju si Voodoo 5 5500 za konkurenco zasluži Kyro-ta, ne pa GeForce-a ali pa Redona. Voodoo 5 6000 je še večji kiks.
Ko bodo začele udarjati na trg igre s popolno podporo hardware t&l, bodo vse kartice ala Voodoo 5 pogorele do konca.
Recimo Sacrafice. Res da igra deluje povsem OK brez hardware t&l, vendar dejstvo, da avtorji priporočajo kar koli z hardware t&l (GeForce 2 MX recimo) pove svoje...:\
In če nisi dobil favlirane kartice, in če nimaš kakšne plate z VIA chipsetom, pol za težave ni kriv GeForce...

gorenc ::

Hmn, ja je pa res za razmisliti. Potem se pa res ne bom zaletaval z nakupom voodoojev. Ceprav sem bil impresioniran nad 4 procesorji, zunanjim napajalnikom in 128Mb RAMa Verjetno bom kaksnemu Geforcu dal se eno moznost kaj pravite na NV20? Seveda kaksne pol leta po izidu se ve! Ej hvala !:))

Senitel ::

Trenutno se splača gledat za GeForce-om in Radeon-om. Na Rampage, NV20, Radeon II, G800 se pa po mojem mnenju splača počakat.

yjj ::

Lahko le upamo da bo nova generacija Voodoo jev precej cenejša

miranpozar ::

Glede slabih izkusenj z GeForce... to je pac (bila) nova in "neizkusena" tehnologija, zato je pricakovati dolocene tezave, za katere je ponavadi kriva nezdruzljivost z dolocenimi drugimi napravami (VIA chipset) ali pa nedodelani gonilniki (marketing hoce, da se kartica cimprej pojavi na trziscu, ceprav maherji v laboratorijih se niso napisali gonilnikov do kraja (saj vemo, kaksni zablujenci so programerji ;))).
Jaz se spomnim tezav, ki sem jih imel, ko je prisel ven Voodoo1.
Cas spremeni situacijo. Pozabi 3Dfx!

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

Senitel ::

Ti bom jest dal... programerji so zablojenci...;((:D

TESKAn ::

Hehe, programerji>:D(pa brez zamere:))
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

singular ::

sej je slika ne gfjih res mal drugacna..

yjj ::

Nič ne gre pozabljati, voodoo ji so še vedno prvaki združljivosti in neproblematičnosti le cena bi morala biti nižja. Če bi v5 veljal 40k navali folks

Senitel ::

Folk pač enostavno NOČE gledat intervjujev z programerji...:\

gorenc ::

Sem slisal, da voodoo 5500 z novimi driverji - HSR (hidden surface removal) v Q3 leti hitreje od Geforca Ultra!!! Kaj pravite na to? VOODOO STRIKES BACK?

sinko999 ::

No recimo da ima 20 slikic več od ultre na resoluciji 1024x768 pa da ima ultra te enih 130 slikic , kaj ti to pomoga u igri nič nič nič . Pa tudi če padeš u gužvo se ti spusti samo za enih 20 frajmov na enih 110 frajmov .
In pol bi si moral iti človek kupiti ta 3dfx .

LP
Ni? ni ve?no !

Senitel ::

Kaj pa v kratkem, ko bodo špili mel 100k trikotnikov, pa bo Voodoo 5 6000 naredu 5fps, GeForce 2 MX pa 60fps???? To pa nč ne šteje????

luni ::

Sector ja pa vsaki drugi frejm izpusti >:D
Artificial Intelligentia

gorenc ::

ok ok preprical ste me. Sem zadnjic sprobal MXa pa zadeva res leti. Pa se slika je lepsa od tiste ki jo pricara voodoo. Samo bom prej menjal procesor (c300@374). ker se mi verjetno zdaj ne splaca MXa gor tlacit.

LordWorm ::

Jep nekdar nesmes nabavit kartice takoj ko pride ven.Zmeri se kasneje kej ugotovi.Pri GTS2 so ugotovili da ima slabo stiskanje textur-nebo pri kvaki.
Jst mislim da je edina firma s postenimi karticami nvidia.
Jst bom caku samo se na NV20 in upam da nebo rzocarala,ker ne mislim samo neki cakat-pakaj ce bo pol prsu hitrejso Radeon2 ali Rampage.Ni vazno da imas vse naj naj ampak da si zadovolen.

8-)

Senitel ::

GeForce nima slabe kvalitete stiskanja tekstur. To je pač že sam format, ki ga Quke 3 uporablja za nebo. Imaš namreč DXTC 1 do DXTC 5 (ali S3TC 1 do S3TC 5, kar je itak eno in insto). Kaj lahko GeForce naredi, če špil hoče met DXTC 1?? Da mu pač DXTC 1... RadeON se pa gre še neke dodatne fore, tako da uporabi DXTC 5, al jih pa sploh ne kompresira.

miranpozar ::

Sector: to, da boš najprej zamenjal procesor je pravi korak! Jaz imam (še vedno) Voodoo3 3000 in sem imel prej s PII350 (ki je malo boljši kot tvoj Celeron) okoli 1400 3DMarkov, potem sem dal not PIII Coppermine 560MHz in imam skoraj 3000 3DMarks! Voodoo je zaživel in sem kar zadovoljen!
Sicer bi ga takoj zamenjal za GF2MX, saj je kvaliteta tekstur, barv in uzitka ob igranju z GF2MX ful boljša od Voodoo3, a se mi zdi brezveze doplačati dvajset jurjev za grafično kartico, ker iger ne igram dosti.

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

Senitel ::

Ej Miran posluš tole, moja konfiguracija:

-P2-266 (nič overclockan, ker se mi na 83MHz zunanji začnejo pojavljati čudne stvari na disku>:D)

-192MB Rama

-Win2K Pro (Service Pack 1)

-DirectX 8.0 Retail

-GeForce 2 MX (Hercules)

-Detonator 6.47



Pa mi 3D Mark 2000 nardi točno 2063 markov. Sem mel gor 7.17 Driverje, pa sem jih zarad kupa problemo dol foknu, ampak z unimi driverji sem mel pa bliz 3000 markov!!:D

miranpozar ::

Ja, GF2MX je kar cool! Jaz sem imel z njim na mojem sistemu 4500 3DMarks. Žal je bil samo sposojen na test, pa sem ga moral vrnit :(.
Nvidia is the way to go!

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

Senitel ::

Bjorn3D zdej prireja eno tekmovanje ala "show the power of GeForce, and win GeForce 2 Ultra", no se bom mal pomatrov:D, do 19 Januarja mam cajt... Če še koga zanima. Sicer bo pa pol verjetno precej cool demotov tam gor...;)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tema za vse oboževalce 3DFXa -----> dol z Nvidijo !!!!!!! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
1377823 (5893) goranTNT
»

Grafične kartice - kvaliteta slike

Oddelek: Zvok in slika
121450 (1249) Witboy
»

Konkurenca nVDIA vs. 3dFX

Oddelek: Strojna oprema
331457 (1117) element
»

3dfx Rampage

Oddelek: Zvok in slika
371757 (1350) undefined

Aalchemy (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
636006 (5244) Senitel

Več podobnih tem