Forum » Programska oprema » Norton Internet Securety
Norton Internet Securety
Rokomah ::
Imam Norton internet secureti.
Problem je v tem, da mi je požarni zid na začetku prepuščal vse inštalirane programe, sedaj pa mi ne spusti več skozi Explorer in tudi ne eDonkey.
Če želim ta dva programa zagnati moram najprej izključiti požarni zid, kar pa seveda ni OK.
Kako bi naredil, da bi mi požarni zid zopet delal tako kot mora.
ALE Scan sem že naredil, register sem že tudi očistil, kaj še naj naredim????
Problem je v tem, da mi je požarni zid na začetku prepuščal vse inštalirane programe, sedaj pa mi ne spusti več skozi Explorer in tudi ne eDonkey.
Če želim ta dva programa zagnati moram najprej izključiti požarni zid, kar pa seveda ni OK.
Kako bi naredil, da bi mi požarni zid zopet delal tako kot mora.
ALE Scan sem že naredil, register sem že tudi očistil, kaj še naj naredim????
- premaknil iz Pomoč in nasveti: ToniT ()
Hypno ::
Imaš Norton Internet Security.
Vsakemu programu se lahko nastavi:
1)ali se lahko sploh poveze na net
2)na katerih portih se lahko povezuje ali navzven ali caka na "dreganje" od zunaj
Sprasujes kaj naj se naredis?
nasvet: zakoplji se v nastavitve NIS-a.
Vsakemu programu se lahko nastavi:
1)ali se lahko sploh poveze na net
2)na katerih portih se lahko povezuje ali navzven ali caka na "dreganje" od zunaj
Sprasujes kaj naj se naredis?
nasvet: zakoplji se v nastavitve NIS-a.
Great are mysteries of the mind ...
Microsoft ::
Cisto na pamet, kolikor se se spomnem.
- v tray imas ikonco. Kliknes na njo, da se ti odpre vmesnik.
- kliknes na Firewall, potem pa desno spodi na gumb Configure
- pol kliknes na drugi tab po vrsti od leve proti desni. Tam spodaj bi naj bili programi, ki so kdaj hotl dostopat do interneta. Nastavljeno majo, da lahko gredo skozi ali pa da ne. Mislim, da lahko tu dodajas programe, se preden ti hocejo dostopat do interneta.
Pa ta problem sem eml na WinXP SP2. Takoj, ko sem masino zagnal, ni delal noben program. Pol sem neki disejblu/enejblu LAN, pa odrpu IE, ki pa je sprozil, da se je nalozil nek "Protection list" (ki mim grede zasede celih ~150MB RAMa). Takoj potem je vse palilo. Je blo pa cudno, recimo ping iz Command promt je delal. Ostalo pa ne.
Tako, da moj nasvet je, da naprej poglej, da se ti je res tist v RAM nalozlo. To bos videl, ko se ti tako okno nalima gor, pa ti kaze "progress", pol pa zgine. Od takrat naprej ti more palit.
Nisem pa nasel noboenega nacina, kako to pospesit. Jaz sem sicer vedno tako delal, da sem sel v Control Panel > Network Connections in tam disejblal potem pa se enejblal LAN. Nato sem pognal IE in je nalozlo tisto v RAM.
Vcasih sem naredil takoj po loginu se en restart, in se je ob naslednjem loginu avtomatsko nalozlo.
Heh, kdaj drugic sem pa se prej po tipkovnicu uzgal, pa sele pol naredil restart.
by Miha
- v tray imas ikonco. Kliknes na njo, da se ti odpre vmesnik.
- kliknes na Firewall, potem pa desno spodi na gumb Configure
- pol kliknes na drugi tab po vrsti od leve proti desni. Tam spodaj bi naj bili programi, ki so kdaj hotl dostopat do interneta. Nastavljeno majo, da lahko gredo skozi ali pa da ne. Mislim, da lahko tu dodajas programe, se preden ti hocejo dostopat do interneta.
Pa ta problem sem eml na WinXP SP2. Takoj, ko sem masino zagnal, ni delal noben program. Pol sem neki disejblu/enejblu LAN, pa odrpu IE, ki pa je sprozil, da se je nalozil nek "Protection list" (ki mim grede zasede celih ~150MB RAMa). Takoj potem je vse palilo. Je blo pa cudno, recimo ping iz Command promt je delal. Ostalo pa ne.
Tako, da moj nasvet je, da naprej poglej, da se ti je res tist v RAM nalozlo. To bos videl, ko se ti tako okno nalima gor, pa ti kaze "progress", pol pa zgine. Od takrat naprej ti more palit.
Nisem pa nasel noboenega nacina, kako to pospesit. Jaz sem sicer vedno tako delal, da sem sel v Control Panel > Network Connections in tam disejblal potem pa se enejblal LAN. Nato sem pognal IE in je nalozlo tisto v RAM.
Vcasih sem naredil takoj po loginu se en restart, in se je ob naslednjem loginu avtomatsko nalozlo.
Heh, kdaj drugic sem pa se prej po tipkovnicu uzgal, pa sele pol naredil restart.
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri firewall? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Informacijska varnost | 131734 (21221) | Qushaak |
» | Varnost openSSHOddelek: Omrežja in internet | 2507 (2085) | Volk| |
» | požarni zidOddelek: Omrežja in internet | 1286 (1053) | StratOS |
» | internet vdori v računalnik, rešitev!?! (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 7519 (6088) | ToniT |
» | Mreza in firewall?!?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1108 (1010) | Roadkill |