Forum » Strojna oprema » Spet RAID
Spet RAID
misso ::
Mam 1 vprašanje o raidu če ti rečmo plata crkne in dobiš novo plato (isti raid čip gor) kako je potem z raidom ki si ga imel na stari plati. Ali ga bo matična sama prepoznala ali ga moreš sam naštimal ali morem vse nanovo narditi.
MadMax ::
Kako pa nastaviš ICH5-R z obstoječimi diski?
Nima funkcije "rebuild", če pa na novo postaviš, pa pobriše diske...
Nima funkcije "rebuild", če pa na novo postaviš, pa pobriše diske...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
kinimod5 ::
Da ne odpiram nove teme.
Imam server z dvemi IDE diski v raid1 - mirroringu (diski niso ravno obremenjeni). Trenutno sta diska vsak na svojem IDE vodilu.
Zanima me kako bi zadeva delala, če dam zdraven še en disk, oziroma dva, ki bi bila tudi v mirrorju?
Imam server z dvemi IDE diski v raid1 - mirroringu (diski niso ravno obremenjeni). Trenutno sta diska vsak na svojem IDE vodilu.
Zanima me kako bi zadeva delala, če dam zdraven še en disk, oziroma dva, ki bi bila tudi v mirrorju?
Pred dvema dnevoma sem si spet naložil operaciski sistem windows XP (raid o), pred namestitvijo sem ugotovil da se mi ne na podatkovnem disku zbrisala particija(sem že vse podatke z njega dobil), windowsi me niso pustili da bi naložil operaciski sistem na diska v raid polju. Pol sem odklopil podatkovni disk in sem lahko normalno naložil windowse(raid 0).Naložil sem si 2 xp zato ker si bom pri naslednem formatu c: samo prekopiral si jih gor
Zdej pa ko hočem podatkovni disk ali birokateri disk priklopit na računalnik se mi sploh noče priti več v windowse, ustavi se malo pred tem ko se začnejo nalagati windowsi. Disk na drugem compu dela normalno, sem že 3 kable zamenov.
Kaj bi bilo to narobe. Pred tem je delalo normalno
lp misso
Zdej pa ko hočem podatkovni disk ali birokateri disk priklopit na računalnik se mi sploh noče priti več v windowse, ustavi se malo pred tem ko se začnejo nalagati windowsi. Disk na drugem compu dela normalno, sem že 3 kable zamenov.
Kaj bi bilo to narobe. Pred tem je delalo normalno
lp misso
Dones sem instaleral windowse normalno (ne v raidu) pa mi je delalo. Zakaj mi noče instalerat windowsov če hočem instalerat v raidu (mam diskoto in prebere gonilnike).
lp misso
lp misso
Dones sem ata diska priklopil na sata konektor(preko konvertorja) raid na;inu, mi tudi ni hotelo nalo\iti win XP ;e sem imel priklopljen podatkovni disk na ata 1 in ata 2 priklopu, ce sem pa priklopil na ata 4 ali ata 4 (namenjeno ya raid ampak se ga da tudi uporabljati kot navadni ata prikljucek) mi pa normalno dela. Kaj bi bilo potem to narobe
lp misso
lp misso
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ali gre priklopit SATA II disk na ploščo Asus P4C800-Deluxe?? pomoč prosim...+ Še neOddelek: Strojna oprema | 2711 (2383) | muzičar |
» | v RAID-0 SATA diski hitrejsi od PATA?Oddelek: Strojna oprema | 984 (787) | Zheegec |
» | Raptor goes TwinTurbo (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5532 (4092) | alexb |
» | 2xMaxtor 120GB(2MB) v RAID-0 *Nooro*! (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 14281 (9885) | matrix2 |
» | SerialATA diski - katerega kupiti? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5722 (4709) | asPeteR |