» »

DTS 5.1 Audio (DVD Audio)

DTS 5.1 Audio (DVD Audio)

zbogi ::

Mene zanima ce ima kdo kake izkusnje s tem, ce ve kje se da to dost lahko staknit. Jst sem drugace zloadal par zadev prek mule, dobil sem neke wav file, ki jih pa ne morem spravit v to da bi dobil ven muziko. Bral sem po drugih forumih da jih kao mores zapect na CD in pol DVD predvajalnik odpre, men to ni ratal, pol ffdshow filter naj bi omogocil predvajanje, sam jst cujem sam nek sum. Any other ideas, please!!!

Djuro ::

Hja, jest sm jih zapeku na CD, CD player z optiko povezal z recieverjem, na vhodu povedal, da je zadeva multichannel in voila, muzika je začela špilat. Če poslušam na analognem cd izhodu pa slišim samo šum.

Dr Evil ::

Če misliš DVD-AUDIO 192khz 24bit,potem pozabi na emule.Ni možno kopirat.Za zdaj.

Jaz sem si enga kupil in špilam,prek zvočne kartice,ki je zmožna predvajat 24bit 192khz zapis.Zato potrebuješ še winDVD platinum z dvd audio plug inom.

zbogi ::

Dr.Evil, sej to so ubistvu pobrani dol z DVD audio grabberjem, so zato .wav format ne image od DVDja, sej zato pa obstaja neka finta kak to predvajat. Bi pa naj bli 5.1 kvalitete, ne stereo. Jst tud ce jih odprem z MP slisim sam nek sum.

Eschelon ::

VideoLAN (VLC) zna predvajati DTS - naložiš lahko z domače strani.
Vedeti, razumeti, znati.

Dr Evil ::

zbogorgon.Jaz sem govoril o dvd audio to je podobno SACD, ne o DTSu.DTS ni problem ripat,za DVDAUDIO pa še ni softwara.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Dr Evil ()

zbogi ::

Zgleda da bo zadeva z VIdeoLanom delala, ql, thx.

Dr.Evil, ja mislil sem DVD Audio, ki se mu drugače reče tudi DTS 5.1 Audio, vsaj tak si vtis sem jst dobil ko sem zadeve po netu iskal. IN DVD Audio Grabber je sposoben zripat DVD Audio, pejt pogledat na net, sej ma že ime DVD Audio grabber.

krneki ::

DVD-Audio - Format visokoresolucijske glasbe na DVD mediju (večinoma 96kHz 24bit stereo/surround)
DTS - kompresija glasbe v DVD-Video formatu (48kHz 16bit surround)

Ker je DVD-Video enkripcija razbita, se posledično, da zripati vso audio in video vsebino z ducat različnimi orodji. DVD-Audio pa žal ni razbit in se digitalno ne da ripat (lahko pa kopiraš analogno).

Na DVD-Video in DVD-Audio plošči sta direktorija VIDEO_TS in AUDIO_TS. V slednjem je glasba, če je plošča formata DVD-Audio. Poleg tega je lahko pri DVD-Audio plošči, še poln VIDEO_TS (uporabljen v DVD-Video ploščah oz. filmskih DVD-jih) direkorij, ki je uporabljen zaradi kompatibilnost z DVD playerji, saj je tako moč poslušati DVD-Audio plošče v navadnem DVD predvajalniku, seveda ne v visoko resoluciji, zato veliko ljudi malo meša stvari med sabo.

DVD Audio grabber lahko seveda ripa le nezaščitene DVD-Audio plošče, katerih je še manj kot je nezaščitenih DVD-Video plošč (beri: število, ki ni vredno omembe).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prihodki glasbenih založb upadajo, prodaja vinilk narašča (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
8032757 (29244) madmitch
»

kako zapisati video ts oblike da bo dvd - divx - ali kaj podobnega???

Oddelek: Pomoč in nasveti
66167 (6108) lasse007
»

DTS Audio Cd

Oddelek: Zvok in slika
81405 (1231) StratOS
»

Prostorski DVD Audio?

Oddelek: Zvok in slika
171663 (1496) krneki
»

Nov test - Audigy2

Oddelek: Novice / Nova vsebina
252581 (2581) Jaffa

Več podobnih tem