» »

DTS Audio Cd

DTS Audio Cd

PIII850 ::

Pozdravljeni

Ne netu sem si snel kar nekaj DTS audio cdjev, ki mi v dnevno sobo prinesejo povsem nov vidik glasbe. Zanima me s katerim softwerom, bi svoje originalne cdje lahko spravil v ta DTS format čimbolj enostavno

hvala

lp

bluefish ::

kar se tiče same pretvorbe v DTS format verjetno ne bo problema. Je pa seveda jasno, da kvaliteta ne bo nič boljša od sedanje. Nekako enako, kot če bi želel 64 Kbps MP3 dati na CD in upati, da bo kvaliteta enaka.

PIII850 ::

Kaj a res noben ne ve s katerim softwerom bi to lahko naredil??

hvala

bluefish ::

če se ne motim ima tudi Nero to možnost.

KoMar- ::

In zakaj bi to rad naredil sploh? Čisto nič ne boš pridobil. Skratka, nima smisla, da to delaš.

Upam, da razumeš, zakaj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KoMar- ()

StratOS ::

DTS, torej kakšen 5.1 zvok na CD-ju, hja kakšen mini audio DVD na CD-ju čeprav vem, da to gre (http://www.minnetonkaaudio.com/products...) drugače pa DVD-Audio podpirajo omenjene formate.
Programov za 5.1 editing,authoring encoding ter peko imaš zelo veliko, le najti jih treba.

Drugače pa je brezveze Audio CD-je dajat v 5.1 kanalni 'kvazi' format, kot ti je že napisal marko.
Če že imaš source dovolj kvaliteten v 5.1 kanalni tehniki, v celoti ali delno kanalno ločen potem lahko narediš ustrezen Audio DVD oz 5.1 kompresirano audio datoteko za predvajanje.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: StratOS ()

PIII850 ::

Popolnoma se zavedam, da kvaliteta zvoka ne bo nič boljša, ne bo pa tudi nic slabša. Itak originalne cdje, ki jih imam poslusam lepo v stereo varianti. Ker pa imam postavljen sistem 5.1 oz DTS in mi je zelo všeč poslušat glasbo v formatu prej omenjenem bi si rad sam pretvoril v ta format. Audio DVD oz DVD AUDIO ni enako DTS CD. Niti ni enako DVD Audio in AUDIO DVD - že to je razlika

Dejte si probat posnet iz mininova kak tak CD pa boste opazli razliko - sicer ne v kvaliteti ampak v "obliki" zvoka

tak da bi prosil za navodila za izdelavo Audio (DTS) CD

hvala

lp

delfinus ::

Ali nimas na reciverju Dolby Pro Logic II. Ali pa DTS NEO 6 moznosti. Tako lahko poslusas vsak stereo izvor in ti ga razmece po zvocnikih spredaj zadaj. Pac pa je odvisno od samega algoritma, ki ga omenjena elektronika uporablja kako bo dolocen komad razmetan po zvocnikih. Sam to uporabljam le redko, ker je zvok za moje pojme prej popacen kot pa dober. Za poslusanje kaksnih MP3 jev mogoce se vredu. Za poslusanje Audio CDjev pa strogo samo v Stereo - Pure Direct mimo vseh tonskih kontrol in cim manj elektronike.

DTS Audio, ... pa so posneti ze v originalu tako. Torej so ze pri snemanju zajemali v ta format in ne pretvarjali iz stereo vira kot zelis ti.

lp, D.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

StratOS ::

Nebi se sedaj prerekal glede razlike Audio DVD in t.i. 'DTS CD', DTS CD kot standard ne obstaja, ima zopet različne možnosti in konfiguracije glede algoritmov pridelave oz. predelave, enako velja za DVD-A.
Če posplošim, ti bi iz realno gledanega 2 ločenega kanala (stereo) hotel narediti oz. predvajati v 5.1 sistemu in torej narediti upgrade ali uporabiti algoritme na feršterkerju za konvert in uporabo vseh/večino 6 zvočnikov, ali zapis iz stereo pretvoriti za predvajanje za tvoj sistem brez uporab funkcij upgrade-a.
Kodiranje in način kodiranja ter sami algoritmi pretvorb so seveda različni, naj si gre za upgrade ali downgrade.
Seveda je vse odvisno od kvalitete in kanalnih ločljivosti sourcea. Postopki izdelave 5.1 ločenih kanalnih sistemov je seveda zelo različen ali je to urejeno step by stem z ločbo vseh delov glasbe (kitara,harmonika,vokali, back vokali ....) ter operacije in ločevanja kanalov, ali pa le delno z programsko in/ali nastavitveno tehniko.

Torej, hočem ti povedati da v vseh primerih gre za 5.1 sistem, kako je pa skonfiguriran in kako so kanali odvisni med sabo ali so v celoti neodvisni pa je odvisno od same tehnike snemanja ali dodatnega editinga/konverzije.
Torej v tem primeru se 'DTS CD' sploh ne razlikuje od DVD-A, vse je odvisno od sourcea in predhodnjih sequenc da dobimo source.
Kompatibilnost in zmožnosti predvajanja za različne sisteme so vnaprej določeni.
Torej tudi pri tvoji opciji kanalnega upgradea imaš na voljo mnogo opcij konverzije/enkodiranja in lastnega editinga, vse pa temelji na lastni presoji in vključenih opcijah določenega enkoderja/dekoderja.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

DTS Audio

Oddelek: Zvok in slika
296387 (3908) gregyk
»

Receiver do max 300 eur

Oddelek: Zvok in slika
333900 (2860) Trancedeejay
»

[Hi-Fi] - DTS, Dolby Digital, Dolby Pro Logic II,... (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
537802 (6557) gumby
»

Prostorski DVD Audio?

Oddelek: Zvok in slika
171732 (1565) krneki
»

DTS audio iz pcja - ni zvoka/samo šum/le 2 kanala

Oddelek: Zvok in slika
182276 (1949) mamamia

Več podobnih tem