Forum » Strojna oprema » Ali DA ali NE SATA RAID
Ali DA ali NE SATA RAID
fitipalDDi ::
Vse novo ... 4x160HDD+DFI+3000+6600GT+VODA --- ali RAID ali NE ??? Mnenja ... tnx
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
frudi ::
vse štiri diske v RAID 0 - samo, če se ti res jebe za podatke. pa še takrat ni vredno vsega jebanja s ponovnim postavljanjem sistema po crkotu prvega diska.
RAID 0+1 - dobra kombinacija hitrosti in varnosti. vprašanje le, če si se pripravljen odpovedati 320 gb prostora :)
RAID 0+1 - dobra kombinacija hitrosti in varnosti. vprašanje le, če si se pripravljen odpovedati 320 gb prostora :)
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
jernejc ::
Moje mnenje , 3 diske v raid, na 1-ga si pa tist glavn backup delas ce ti slucajno gre use u .....
Jakka ::
Jest ti priporočam raid 0+1. Stvar bo hitrejša, pa še na backupe ti ne bo treba mislit.
Pri 320GB prostora je pa še dodatnih 320GB proti varnosti, ki jo raid1 nudi, kot kaplja v morje.
Pri 320GB prostora je pa še dodatnih 320GB proti varnosti, ki jo raid1 nudi, kot kaplja v morje.
Zheegec ::
Če se ne motim, RAID 5 pomeni RAID 0 + dodaten disk. (torej 3x160GB pomeni 320GB), katerikoli disk ti crkne, še vedno imaš VSE podatke.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Če se ne motim, RAID 5 pomeni RAID 0 + dodaten disk. (torej 3x160GB pomeni 320GB), katerikoli disk ti crkne, še vedno imaš VSE podatke.
problem je le najti poceni raid kontroler, ki podpira raid 5 :)
nodes ::
najbojš zadeva je RAID5...to opcijo podpirajo že čipseti
ja veliko vse skupaj zavisi od dobrega kontrolerja, ker se zna zadeva tudi fajn sesuti
pravijo backup...potem se mi poraja dilema čemu rabim sploh 500GB diskovja
ja veliko vse skupaj zavisi od dobrega kontrolerja, ker se zna zadeva tudi fajn sesuti
pravijo backup...potem se mi poraja dilema čemu rabim sploh 500GB diskovja
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nodes ()
Če vežes v RAID 0, se pr hitrosti pozna šele pri 3 ali več diskih,tko da samo 2 diska u RAID 0 vezat se NE splača.RAID 0+1 se mi pa tud zdi brezveze, ker 320Gb tok pomembnih podatkov da mors met vse backup ce bo SLUČAJNO kdaj kej ckrnl pa tud ni.Men je najbols 160Gb sam backup pa si das tist taglavn,brez česa nebi preživel še se ti sesuje. Ampak to je SAMO moje mnenje:)
Kle je pa en članek če se koga kej zanima.
Kle je pa en članek če se koga kej zanima.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jernejc ()
Ja ... dober članek ... in mislim ... da sploh ne bom dal v RAID sistem ...
Zakaj ...
Ker sem že imel sedaj 2x120 giga v raidu ... 30 giga za sistem ... 210 za arhiv ... in ...
v začetku je bilo vse skupaj sigurno hitejše ... vendar ... se na arhivu dnevno dodaja in
oddaja datoteke ... in po enem letu ... je tale RAID retal SIGURNO počasnejši, kot pa
če sploh ne bi imel RAID ... res pa je ... da se ni nič defragmentiralo ...
Tko da ... bom kr pozabil na raid
Zakaj ...
Ker sem že imel sedaj 2x120 giga v raidu ... 30 giga za sistem ... 210 za arhiv ... in ...
v začetku je bilo vse skupaj sigurno hitejše ... vendar ... se na arhivu dnevno dodaja in
oddaja datoteke ... in po enem letu ... je tale RAID retal SIGURNO počasnejši, kot pa
Tko da ... bom kr pozabil na raid
je tale RAID retal SIGURNO počasnejši, kot pa
ja veš, ker če ne bi imel RAIDa, pa fragmentacija ne bi sploh vplivala na hitrost.
eno leto ne-defragmentirat 210 gb particije in se nato pritoževat nad hitrostjo je... idiotsko, milo rečeno.
Defregmanterat je pa itak ful pametno!!!!
Jst sm enkrat po dolgem cajtu defr. in je bla taka ogromna razlika da to ni res!!!! taka razlika je bla da sm si se isto minuto nastimu da mi zdej cist vsako noc defragmentira vse diske
Jst sm enkrat po dolgem cajtu defr. in je bla taka ogromna razlika da to ni res!!!! taka razlika je bla da sm si se isto minuto nastimu da mi zdej cist vsako noc defragmentira vse diske
--ja veš, ker če ne bi imel RAIDa, pa fragmentacija ne bi sploh vplivala na hitrost.--
To nisem rekel .. in vem da bi ... sem pa skor sigurn, da ne toliko ...
Bl me zanima na slpšno ... raid ali pač ne
To nisem rekel .. in vem da bi ... sem pa skor sigurn, da ne toliko ...
Bl me zanima na slpšno ... raid ali pač ne
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Raid 0 ali 16mb PredpomnilnikaOddelek: Strojna oprema | 1983 (1607) | Meizu |
» | [Linux] Kateri RAID postaviti?Oddelek: Operacijski sistemi | 1720 (1537) | zee |
» | Priklop dveh diskovOddelek: Strojna oprema | 1434 (1298) | chucki |
» | Nova anketa: koliko trdih diskov imate v vašem primarnem računalniku? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ankete | 7377 (6069) | Amigo |
» | 2xMaxtor 120GB(2MB) v RAID-0 *Nooro*! (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 14326 (9930) | matrix2 |