» »

DVD v DVD

DVD v DVD

digitalc ::

Ali obstaja program (in kateri je to), ki bi mi spremenil moj DVD, ki ima format 2.35:1 v format 16:9. Se pravi bi porezal levi in desni rob in bi vse to naredil brez izgube kvalitete.

CaqKa ::

ne

z izgubo kvalitete pa

krneki ::

Lahko narediš tako, da popraviš v .ifo datoteki filma Letterbox v Letterbox+Pan&Scan z IfoEditom. Potem pa v nastavitvah DVD playerja nastaviš izhod na 4:3 Pan&Scan (upam, da imaš to opcijo pri playerju), tako pri 2.35:1 filmih ne boš imel več črnih robov zgoraj/spodaj oz. ti poreže sliko levo/desno.

CaqKa ::

samo ta rešitev ni univerzalna za vsak player.

digitalc ::

Sem probal v ifoedit-u narediti to kar si mi predlagal, pa je rezultat spačena slike. Zgleda tko kot, da sem jo stisnil z leve in desne strani. Vse je ratalo podolgovato.

@CaqKa: Kater program bi mi odrezal levi in desni rob. Rezultat pa bi bil VOB film.

krneki ::

Seveda mora to player podpirati (kar veliko jih namreč to funkcijo ima), drugače se zgodi kar se je zgodilo:D

digitalc:

Upam, da si na playerju nastavil pan&scan preden si pogledal film.

krneki ::

Aja, če si naredil prav potem mora biti slika v recimo PowerDVDju kot, da nisi nič spremenil.

digitalc ::

Sem na plajerju (XORO 415) vklopil vse možne funkcije tudi pan&scan pa je slika tudi na TV-ju razpotegnjena. Kaj bi lahko bilo še narobe? Ali je kje na internetu guide kako to narediti z ifoeditom.

Ali kdo morda pozna kakšno drugo možnost oz. program s katerim bi preprosto odrezal (crop) levi in desni rob in zakodiral nazaj v VOB file.

krneki ::

Ma ni nevem kako zakomplicirano. Z IfoEditom odpres VTS_01_0.IFO (če je film v 1. title setu, če je drugje pa pač drug file), pod Title Set (Movie) attributes 2x klikneš na Video in dodaš kljukico na Automatic Pan&Scan, ter shraniš datoteko. Saj pomoje si naredil prav, samo je možno, da je kaj s hardwerom narobe.

Če pa ne gre potem pa bi jaz naredil stvar z DVD-Rebuilderjem + CCE in popravil avisynth skripte, da vsebujejo še crop pa resize. Recimo, če imaš film v PAL-u potem:

Crop(128,72,-128,-72)
LanczosResize(720,576)

digitalc ::

Mi je ratalo kot je opisano. Se je pa pojavil drug problem. Ni več podnapisov. Če vse pustim na letterbox podnapisi v playerju (xoro) delajo, če pa dodam še pan&scan pa jih ni. V ifoeditorju se tudi pri podnapisih spremeni iz Subpicture........... (ID:0x23) v
Subpicture....(0x23,0x20). Kako bi to lahko nekako popravil?

Pa še nekaj: v Power DVD-ju so podnapisi vedno ne glede na to kaj naredim.

krneki ::

To se zna zgoditi, če so podnapisi že originalno nizki. Lahko poskusiš popraviti tako, da greš z IfoEditom v VTS_PGCITI -> VTS_PGC_1. Tam boš videl vse podnapise (Sub-picture stream X status) in pri vsakem editiram decimalno številko tako, da bo njen heksadecimalni zapis dodal isti subpicture stream, kot ga imata letterbox oz. wide način. Se pravi, če je prvem streamu decimalna cifra -2147417856, kar je heksadecimalno 80010100, moraš spremeniti na 80010101, kar je -2147417855 in tako za vse subpicture streame.

digitalc ::

Mislim, da se nisva razumela ali pa jaz narobe razumem. Podnapisi v PowerDVD-ju so normalno visoko (tam kjer je film - sem jih že prej postavil višje z DVDFab-om). Problem je, ker jih sploh ni na Xorotu.

krneki ::

Saj pravim, da jih ni na Xorotu, ker za Pan-scan določen subpicture stream 0 po defaultu (ko vključiš pan-scan z ifoeditom) in je zato treba to popraviti. PowerDVD pa verjetno bere sumpicture stream, ki je definiran pod wide ali letterbox način, zato se sploh prikazujejo.

digitalc ::

Krneki: Si imel prav. Sem spremenil z IFOeditom in stvar deluje. Malo se je bilo treba znajiti v tisti zmešnjavi zato mi tudi ni bilo takoj jasno.

Hvala za pomoč.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Črni robovi pri filmih

Oddelek: Zvok in slika
223682 (2959) jacal
»

DVD+dodatni podnapisi (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
22077120 (19256) CaqKa
»

Izšel VLC 1.0.0 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
11614937 (9758) MrStein
»

DVD komponenta vs TV-OUT + Zoomplayer

Oddelek: Zvok in slika
5858 (803) stosw
»

Dvd Podnapisi

Oddelek: Zvok in slika
212993 (2574) Lime

Več podobnih tem