» »

dva WL routerja

dva WL routerja

dëych ::

Imam dva wireless routerja. Eden je od Asusa (WL500), drugi pa od Linksys-a. Oba imata možnost, da sta kot Access Point, Router ali pa gateway..

Mene samo zanima če sploh možno kako nardit povezavo med tema dvema napravama. Torej da imam na enmu PCju na mrežno prkloplen Asusovo napravo, na drugm PCju pa Linksys-a in da bi potem vzpostavo brezŽično povezavo med računalnikoma?

Hvala.

Lp

pujsek_ ::

Ta ruterja sta ena izmet teh, ki se super kapirajo tudi z drugim uterjem, zdaj na tisti strani ko imaš net dostop je nastavitev Gateway na drugi strani pa samo AP mode, če bosta povezana samo ta ruterja potem uporabi povezavo Asus Gateway in Linksys client ali pa oba pod WDS način z izmenjavo MAC adress...! Ostale wifi nastavitve pa na defolt oz. enake na obeh straneh...:\
Welcome shop.wlan-sat portal...

Ravno mi je uspelo, sicer ne čist vse..Ampak iz obeh računalnikov lahko pingam oba routerja, pa iz enga računalnika lahko pingam tudi njegov ip (od računalnika). Vendar na tem računalniku, na katerem je prključen linksys ne morm pingat druzga računalnik.

[pc1-asus]--->lahko pingam linksys-a in računalnik-[pc2] na katerga je prkloplen linksys
[pc2-linksys]--->lahko pingam asus-a, ne morm pingat računalnik na katerga je prkloplen asus.

Kaj je bi blo to narobe?

Obe napravi delujeta kot AP.

Hvala.
Lp

//popravek: mi je uspelo popravit. :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dëych ()

pujsek_ ::

Ja firewalle izklop na pcjih in jih vklopi na ruterju...!
Welcome shop.wlan-sat portal...

še enkrat hvala pujsek_ za nasvete..;)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1794572447 (737) blink
»

Router ne spusti čez prometa

292024 (1615) s6c-gEL
»

Linksys WRT54GL ne dela???

4011625 (9136) Kyou
»

Povezava: wireless router -> access point