» »

PROFTPD ????????

PROFTPD ????????

Preseren ::

LP!

Jah, kot windows user sem naletel na veliko Linux tezavo (nekaj takega). V roke sem dobil host, na katerem leti proftpd, na katerega bi moral uljat interentno stran, da o tem, da morem uredit tud php in mysql bazo ne govorim.
In sem zubljen ful. A obstaja kje kak pameten doc (lahko tud pdf ;=) ki bi razlozil kako se s temi stvarmi dela?
google je nasel veliko a nic pametnega....
HELP? GULP?

P.

Poldi112 ::

moje sozalje.
Izgleda da se bos moral nauciti bash (oz. kaj podobnega). Tutorialov je na netu malo morje. Pac osnove. Gor gres verjetno s putty za administracijo in ftp clientom za upload datotek.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Preseren ::

Ja, ok ni frke, se z veseljem naucim, sej neke osnove so mi jasne.... Samo DL direktorija me zabava, mam pa ene 6 sopenj poddirektorijev, ki jih recnonebi rad rocno Dlal, ampak kr celo drevo.....

P.

Ales ::

Na proFTPd se povežeš z poljubnim FTP klientom, cuteFTP npr. ali katerikoli pač, ki ti je všeč. Tako upload kot download se bo obnašač čisto isto, kot če bise povezal na kak Windos FTP strežnik.

Glede mySQL baze je pa odvisno, kak dostop ti ta host nudi. Imaš kako nadzorno ploščo preko katere imaš dostop do phpmyadmina? Ali morda kar direkt phpmyadmin dostop? Al pa celo ssh dostop do strežnika...? Lahko ti povemo, kako naložiš vsebino baze ampak nam moraš dat več podatkov...

Preseren ::

Jah, sej ravno to je bil problem, zakaj sem se spravo v command line pa tam ftp, namrec ker mi je buletproof ftp non stop javljal connection timeout, negelde na to,d a sem ga meu nastavljenega na 500. No, bom danes probal z cute-jom.

Glede mysql baze pa... hrm... nimam nic v osnovi, vse kar imam je ftp dostop, ne admin ne nic, nobena pametna konzola. V osnovi imam bazo ze usvarjeno na lycosu, ki jo zdaj prestavljam na ljudmilo. In nevem ti tocno povedat, kak dostop imam, navaden user. ce ti to kaj pove. te stvari so pa res cist nove zame.

Preseren ::

Ok, FTP dostop in stran zdaj uredil..
Mi lahko kdo pomaga kaj naj z bazo? Sem pa pisal tudi na webmastera od sterznika, da dobim se kaj vec informacij, da ugotovimo kako to naret...

P.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev Apache serverja s podporo za PHP in MySQL (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Izdelava spletišč
322244434 (19099) miko22
»

Težave z MySQL povezavo

Oddelek: Izdelava spletišč
292505 (2110) la_mer
»

Alternativno ( != Apache) web strežniki - kako imeti vsak virtualhost na svojem userj

Oddelek: Programiranje
231608 (1285) Red_Mamba
»

Svoj server,kako? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
718490 (6240) jackorsen88
»

kak se na slohostingu postav forum in katerega?

Oddelek: Izdelava spletišč
392131 (1775) Klemenn

Več podobnih tem