Forum » Izdelava spletišč » Drsniki
Drsniki
Mulc ::
Zanima me kako pri PHP strani ustvarim drsnike da lahko trogam gor pa dol besediu, po možnosti da to malce olepšam...
root987 ::
To kar ti hočeš so verjetno frejmi. Mal pogoogli za informacije o iframe -u.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell
--- George Orwell
webfreak ::
Ker so frejmi malo slabša rešitev se da vse skupaj zelo elegantno rešiti tudi s CSS!!
PRIMER:
HTML koda izgleda takole < div>Pač tukaj so podatki< /div>
CSS koda pa bi bila podobna temu:
#div {
margin: 0 auto;
padding: 5px;
border: 1px solid #ccc;
width: 180px;
height: 350px;
overflow: auto;
}
Evo nekako takole bi vse skupaj izgledalo na zelo preprost način.
PRIMER:
HTML koda izgleda takole < div>Pač tukaj so podatki< /div>
CSS koda pa bi bila podobna temu:
#div {
margin: 0 auto;
padding: 5px;
border: 1px solid #ccc;
width: 180px;
height: 350px;
overflow: auto;
}
Evo nekako takole bi vse skupaj izgledalo na zelo preprost način.
Mulc ::
hm frame ne morem več uporabit, tisto v css mi pa tud ni uspelo, čim napišem več besedila mi kuj use raztegne se pa ni več tko kt bi mogl bit..
www2.arnes.si/~dkosma2/2/ tuki se pa da stran zloadat, če bo iz tega kej bolj razvidno..
Mi lahko kdo pomaga :D
www2.arnes.si/~dkosma2/2/ tuki se pa da stran zloadat, če bo iz tega kej bolj razvidno..
Mi lahko kdo pomaga :D
Tole s CSS 100% deluje sem še enkrat testiral v Mozili in IE in uporabil sem samo naslednjo testno kodo:
link do strani -> poglej source!
Upam da je to to kar iščeš.
link do strani -> poglej source!
Upam da je to to kar iščeš.
gregy ::
hmm .. pa ostanimo pri drsnikih .. obstaja CSS za drsnike za celo stran? da jih pobarvam ..
tenx
tenx
Obstaja samo deluje edinole v IE, ker drsniki niso del strani temveč del brskalnika! Mislim, da ni najbolje tega izvajati, ker nekateri uporabniki tega ne marajo.
gregy ::
ja sej sem ze imel .. ampak v headerju .. pol se je pa z W3 Validatorjem kregal pa sem ven vrgel .. uporabnika pa mislim da to ne bi smelo motiti .. ce je stilno z designom strani ..
njok ::
Webfreak, lojtra pred div je odvec. ;)
Ce dodas svoj drsnik naceloma ne bi smelo biti tezav, vendar pazi, da se na strani v eni smeri hkrati ne pojavi vec kot en.
Ce dodas svoj drsnik naceloma ne bi smelo biti tezav, vendar pazi, da se na strani v eni smeri hkrati ne pojavi vec kot en.
Thx sem nekaj hitel pa sploh nisem opazil - no drugič sem dal pravilen odgovor se mi zdi
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Izdelava spletišč | 344506 (3643) | sunniegoldie |
» | Drsniki-kako?? nujnoOddelek: Izdelava spletišč | 1305 (1216) | mte |
» | Kaj menite o straniOddelek: Izdelava spletišč | 1794 (1410) | Tr0n |
» | Kako aktivirati CSS v htm ??Oddelek: Izdelava spletišč | 1515 (1396) | webfreak |
» | IFRAME heightOddelek: Izdelava spletišč | 1045 (1007) | pivmik |