» »

Oceni stran: www.vinoteka2000.com

Oceni stran: www.vinoteka2000.com

Joze_K ::

Me zanima vaše mnenje!

Sicer še ni vseh podstrani gor, kar sem si zamisli, pa vendar, smernice so...

PRO & CONTRA ? :8)

Joze_K ::

Ah ja, sem link pozabil.... >:D

Vinoteka2000 link

Microsoft ::

- Prva stran, flasa na levi strani. Taka flasa stane 100SIT. Dej gor rukn eno flaso, ki je vredna 1000€ al pa kaj takega. Kaj, ko ima ime, ugled, ... Ne pa neko ćesko.
- Na prvi strani, tekst desno od kozarca. Moti me, da je neberljiv.
- klik Tole se mi zdi zelo nepregledno. Tekst v levem stolpcu se mi zdi premajhen.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Bob Rock ::

Ka ce bi izbral ikone bolj enobarvne?, ker je zdej prevec razlicnih barv.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bob Rock ()

mte ::

Hja kaj ko bi se res malce bolj potrudil s flašo? Sploh me moti način "lepljenja" "nalepke". Če si že ne moreš privoščiti kvalitetne fotografije flaše na kateri je taka nalepka že gor, potem bi lahko si vzel malo več časa in v photoshopu vsaj približno poskušal narediti prostorsko predstavo in obrezati malce lepše kot samo en kvadrat bel izrezat pa pastat nalepko..pa še - a ti tisto zdravljico res znaš prebrat tako kot je? Ni mi namreč jasno kako ti je uspelo tako skenirat (pa tudi če je slika z neta še ne pomeni da je dobra)..
Moti me tudi to, da je stvar kot časopis, v dveh stolpcih na eni strani..ee..zelo nepregledno.. raje uredi slike tako, da bo šlo vse v en stolpec, ki naj se nadaljuje dol (scroll), če je vsebine preveč za vidni del strani. Seveda to ne velja za prvo stran, ki mora vse vsebovati v vidnem delu (no ja, mogoče je kak copyright bolj spodaj pri res. 800x600, kaj več pa ne)
navigacija tudi šepa - mogoče ti že vse veš kaj neka ikona pomeni ampak ali res misliš da bo obiskovalec ki je prvič na strani takoj intuitivno vedel kam kliknit, da bo prišel tja kamor je hotel? Jaz sem rabil par minut za razumet kako stvar deluje.
Čim manj animiranih gifov probaj, sploh če je eden nad drugim. Ljudje nimamo ravno dvoprocesorskih možganov ;)
btw - poglej si še kaj pravi html validator
Mogoče boš rekel da sem totalno skurcal vse skupaj - hja tudi sam se največ naučim ko me nekdo (upravičeno) nahruli kaj delam narobe. Če mi pa pove na prijazen način pa je bolj malo možnosti da se bom vsedel in naučil kot je treba.
lp

Gandalfar ::

Mene moti da ko pridem na stran dobim ubcutek "WTF je pa to" in potem bolj ko gledam, bolj se mi zdi vse skupaj nepregledno. Kakor da tiskani medij tlacis na internet. No go.

Nikjer na prvi strani ni jasno napisano cemu je stran namenjena. Okej ena flasa je gor pa ikonce nekaj hintajo da bi se dalo kej kupit ampak kej vec mi pa ni jasno.

Pa sumnikov mi ne prikaze pravilno! Nastavite codepage kakor se spodobi. Codepage je meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250", znaki so pa iso-8859-2. Res upam da za to stran ni bilo kaj prevec denarja placano.

Highlag ::

Mene tako na hitro motijo ikonice. Ena ima tak stil druga drugačen. za nek izgled bi jih bilo potrebno poenotiti.

Gafika je zelo slabo narejena, med vrsticami v tabelah so reže, nekatere celice nimajo pravilno barvo za ozadje teksta, grafika v srednjih celicah je večkrat zamaknjena...

Priporočamo resolucijo .... wtf? Če ste vinoteka, bi morali priporočati vina ne resolucije:D
Na ogled so neke miniaturne slikice etiket vin. Če si že nastavljal slikice, daj uporabniku vsaj možnost, da klikne nanjo in si ogleda večjo verzijo, ki bo berljiva.

Čemu je v levem spodnjem kotu objavljen nek IP naslov?

Strani v angleščini so neobstoječe, novo leto je pa že mimo.

V glavnem še veliijko dela do približno spodobne strani.

Osebno mi strani, ki ponujajo nekaj za prodajo in niso "zgledno" narejene ne vzbujajo ravno občutka, da bi jim zaupal moj denar.
Never trust a computer you can't throw out a window

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Highlag ()

HyperKiller ::

Ttudi barva mi ne deluje najbolj pravilna. Morda temno violična. In tistadva gifa sta preveč, stvar spominja na kakšno levo xxx stran.
In za logo/ozadje/prvo sliko bi jaz osebno dal steklenico(s barvno folio še okrog vratu in poln, tanek, oster kozarec( takšen kot sedaj, s čim ostrejšim robom (!kvaliteta slike)).
Sicer ne vem kdo in s kakšnim znanjem je naredil stran. Lahko rečem da sem že videl boljše, ampak če bi jaz sestavil kaj podobnega bi bil že srečen.
No morda bi naredil manj kičasto. Za vino se spodobi eleganca in po mojem okusu to niso tako zaobljeni pravokotniki. Mogoče ostre linije, rahlo ukrivljene?

To zdaj je blo bolj iz umetnišlkega vtisa, same strukture, skriptanja nisem preučeval, zgleda kr kul.
Pri Microsoftu uspešno izrezujejo varnostne luknje.

Joze_K ::

Lepo,...
saj nisem pričakoval "samih" pohval. Se strinjam z večino tega kar ste napisali. Smo že kak mesec nazaj angažirali fotografa, da bo naredil malo boljše fotografije, tudi kak makro. Kar se kode in designa tiče pa smo čisti samouki, to je prva taka ASP stran, v glavi je ideja kar bi rad naredil, izvedbene možnosti pa so na skrajni meji mojega znanja, dostikrat tudi na podlagi "dolgega googlanja" do rezultata.

Dejstvo je, da najprej rabim postaviti gor vso vsebino, nato pa bo sledilo piljenje, na podlagi seveda tega kar boste povedali in bomo ugotovili.

Dejstvo je da je to izdelek našega društva brez trohe zunanje pomoči, pa še nobeden ni disagner, niti programer, imamo le dosti volje in pa ... dosti dobrega vina, ki ga poskušamo tudi internacionalizirati...

Če pa se kdo javi, da bo mentor pri izdelavi strani ali da bi celo kaj doprinesel, pa ga bomo z veseljem sprejeli, na žalost ga plačati "z našim društvenim proračunom zaenkrat ne moremo", bi pa lahko nekaj z vinom sponzorirali...

Sem hvaležen za mnenja, res... :8)
hvala, Jože

TylerDurden ::

dej se mal umir z gumbi. Na enem screenu je 30+ gumbov naenkrat. Pojsi in si poglej sistem trgovine na enaa.com ali na amazonu če že hočeš. To so sistemi, ki delujejo in so preizkušeni. Drži se jih in ne eksperimentiraj.
Let\'s make some soap ...

Tody ::

Torej fantje kdo jim bo naredu dizajn za nekaj litrov rujnega ? Sej vsi vemo da ste delal že za manj :D >:D

Matev ::

mene stran povsem odbija
vse migeta in utripa
da ne omenjam da če na prvi starni kam klikneš se ti odpre nova stran z miljon gumbi katerih pomena niti v najbolj norastih sanjah ne želim spoznavat

bljak
bljak

če bi bil na strani magar gol tekst bi bilo boljše

ni treba da si dizajner - pamet je treba uporabljat

Lith ::

no go !
po moje je pa to tako kot bi se eni otroci učili kaj vse se da na internetno stran vstavit... žal ni v redu in sploh ne če želiš prodajat na strani

Vzemi lepo CSS in naredi stil za kake gumbe in opise, pa lepo samo tekst postavi za gumbe in vse tiste ikone in gumbe odfu..aj stran ker mi je res za popiz..t ko vidim tist mali milijon gumbov in okvirčkov

...se opravičujem za tako konstruktivno osebno mnenje...

LP
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

Joze_K ::

Matev in Lith - ali mi lahko dasta kak link do vajinih pageov, da si ogledam kaj je mojstrovina? >:D

Gandalfar ::

Niti ne rabita dajat linkov. Pač povesta kaj je narobe s stranjo.

SodVina ::

Torej fantje kdo jim bo naredu dizajn za nekaj litrov rujnega ? Sej vsi vemo da ste delal že za manj


Hm, sounds like a job for me :D

Sploh pa fantje, glede na to, da imajo ustvarjalci dostop do velikih kolicin dobrega vina, je stran se neverjetno dobro narejena in berljiva. :D (drugace pa me majhno spominja na disk pred defragom)

Joze_K ::

OK velja, dajte ponuditi kdo bi sodeloval
pa se mogoče lahko kaj zmenimo...

lahko tudi direktno na mail: Vinotreka2000 mail

opišite prosim, kaj smatrate da bi se dalo narediti z vaše strani.

Sicer pa gre za ASP stran, kar že veste a ne? :D

Matev ::

JožeK
a tudi stranki ki jo tvoja stran odbije rečeš - Pokaži mi tvojo stran.

Joze_K ::

vsekakor da ne, želim le videti, kaj je nekdo imel v mislih in mogoče pobrati kako idejo. Kot sem rekel v postu zgoraj, naše možnosti so pač take kot so, verjamite, da se trudimo kolikor s tem znanjem le gre, saj tukaj ni vložek popoldansko razbijanje dolgega časa, ampak v neki obliki naša prihodnost.

Vsekakor pa nimamo nič proti dobiti kak nasvet, mogoče je le bljak bljak način rahlo neprimeren oz. na meji dobrega okusa, kar je nekaj kar me sedaj obtožuješ prav ti.

Vsekakor pa si tudi sam vabljen k sodelovanju, in boš mogoče višek prostega časa lahko koristno izrabil na drug naćin kot na bljak, bljak...;)

Matev ::

JožeK
postajaš žaljiv

Tody ::

OKEY dost offtopic zadev, če se mislita kregat so tu drugi načini komunikacij, če bo kdo tipu pomagal v kakem konkretnem smislu se zadeva lahko nadaljuje tukaj

Law_Enforcer ::

Jože, odsurfaj na http://www.template-monster.com/ in preglej designe, da dobiš dobro idejo kako naj bi internet stran v letu 2005 izgledala. Potem pa... Back to the drawing board, ker tole je "mnjeh".

Pa brez zamer :D

Edit: Npr. http://www.templatemonster.com/website-templates/6802.html je zelo všečen.

Zgodovina sprememb…

Lith ::

@Joze_K
takole bom napisal:
na moji strani nimaš pač nobenega zgleda ker je tud nametano skoraj 'vse' kar sem kdaj našel med iskanjem po internetu, drugače pa je s tvojo, ki naj bi izražala neko poslovno storitev oz. izdelke

LP
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tody ()

Joze_K ::

Hvala za vaša mnenja...
sem nekaj sam izluščil (npr. Manj barv, manj izbire na posamezni strani, NAPAKA v fontih 8859 IN WIN1251 (pa sem se sam čudil kaj je vzrok - edino še ne vem kako to rešiti)

Žal pa nisem dobil bolj nekih konstruktivnih menj v stilu npr. na prvi strani izboljšaj kvaliteto slik, odstrani gumbe vinarjev in informacij o dostavi in popustih - torej na prvi strani le osnovno izbiro,...

na strani vinoteke - izboljšaj preglednost tako, da ....

Saj ne rečem, so lepi nasveti v stilu, tvoja stran naj bo FLASH, odpoje naj zdravljico in nas vljudno povabi k nakupu,...

OK se celo strinjam, nimam pa pojma kako to narediti, torej, rabim nekaj v stilu tega kar imamo, vendar izpiljeno, ali pa rabim kako vašo ponudbo, ki pa je tudi ni bilo...

pričakoval sem malo manj bljakov in mljakov, pa malo več konstruktivizma, ampak no če več ne gre pa tudi to ok

vseeno hvala, Jože

PS: a poznate kak forum, kjer bi nekdo hotel z vami bolj konstruktivno debatirati? :\

Law_Enforcer ::

Nikoli nisem rekel naj bo tvoja stran v Flashu (če si z zgornjim morda ciljaj name). Templati oz. predloge na strani, na katero sem te usmeril, naj bi ti služili predvsem za orientacijo glede izbire barv na strani in razporeditve. Slika pove več kot sto besed ;).

Zgodovina sprememb…

mte ::

Kdo je pa rekel naj bo flash? A se ti predstavljaš z grafično umetnino ali predstavljaš neke izdelke za katere želi večina čimprešnji dostop do točno tistih informacij ki jih rabi? Če hočeš drugo, potem flash odpade, namreč je uporaben za kakšno majhno animacijo katera mi na tvojo stran ne paše.
Kar se tiče preglednosti - predstavljaj si da prvič obiščeš stran in želiš neko informacijo. Koliko časa bi to informacijo iskal če ne bi kot razvijalec točno vedel kako in kje se to nahaja? To pomeni boljšo kategorizacijo in manjše število linkov na straneh. Ti naj bojo na enem ali max. dveh mestih, ne pa razmetanih po celi strani. Kako bi lahko svetoval bolj konkretno kot tako mi pa ni jasno, razen da bi ti sam naredil stran, ampak za to imam premalo časa.
Praviš da si nekaj izluščil - a si sploh POSKUŠAL kaj popraviti na strani, da bi ti sploh lahko kaj več povedali? Ne vidim da bi. Torej predpostavljam da se ti ne da. Torej hočeš instant stran in nimaš časa ne volje se učiti. Potem je brezveze vse skupaj.
Razumem da kritiziraš tiste bljake in mljake ki so res neumestni. Ampak ne razumem pa kako lahko pričakuješ da ti bomo točno vse povedali kam keri gumb postavit, če se niti ne potrudiš probat popravit tiste stvari katere smo ti tu našteli. Oprosti ampak ne boš našel nobenega foruma kjer ti bojo kar tako ustregli brez tebi kaj mignit.
Mogoče si vseeno kaj poskušal popraviti vendar nisi objavil na web. Ampak na strani ni videt poskusa napredka.
Tako da ne pričakuj da ti bomo vse na dlan dali kot otroku hrano in preden se pritožuješ se vsaj malo potrudi ali pa daj oglas v male oglase da bi rad spletno stran, za plačilo pa par litrov vina. Če ne tukaj pa v kakšne druge male oglase - samo ne pričakuj vseh stvari da bo dobil že prvi moment na prvem mestu ki ga najdeš! Glede na to da si ne morete privoščiti plačati profesionalnega oblikovalca je povsem pričakovati da se boš moral potruditi tako ali drugače. Ali se naučiti stvar ali pa najti nekoga ki bo to naredil za majhno plačilo. Tudi tega ne moreš najti v momentu in se moraš ravno tako potruditi za to.
lp

Joze_K ::

OK mte se strinjam s tabo 110%

dejstvo je da eksperimentiram s popravki, vendar se trudim najprej v smeri dogradnje manjkajočega... ni časa, ni časa, ... ( služba, vinograd, 3 otroci, popoldanski pajdaši s kompjutori kjer nonstop nekaj ne dela, razpis za vinsko etiketo, ... pa še precej drugega bi se našlo... trenutno gledam risanko Sneguljčica po TV z našo 2 letno deklico - će približnos 50-tič, pa še ne kaže, da me bo z roke spustila :P )

Zatorej torej v enem mojih prejšnjih postov jamranje na temo popoldanskih umetnikov z viška časa / na te so me opozorili tudi prof. oblikovalci , ki sodelujejo v našem razpisu: Razpis - glejte forum, nisem pa mislil nič žaljivega...

Skratka kot sem rekel me posti v stilu bljak, pa mljak, melona nekam, res ... nivo foruma... zatorej sem napisal ali je nekje forum, kjer ljudje diskutirajo, ne pa šimfajo, pljuvajo in grizejo, pa da bi tam poskušal..., saj verjetno veste, raziskava javnega mnenja, potlej projekcija na svojo problematiko, nato šele spremembe... (kratek povzetek) + potreben čas...

To kar tu nastaja BO VODILO pri mojih spremembah, vprašanje kdaj jih bom uvedanil pa je na mestu...

pa nisem mislil jamrati... se zahvaljujem konkretnim kritikom, melonarjem pa priporočam, da naj svojo aktivnost usmerijo kar nase...>:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ocenite stran (ja spet:)) (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
9214352 (11315) Tody
»

Ocena moje strani

Oddelek: Izdelava spletišč
131115 (874) Bob Rock
»

Ponudba za izdelavo SPLETNEGA MESTA

Oddelek: Izdelava spletišč
52555 (2441) root987
»

Razpis - Izdelava vinske etikete - nagrada 150.000,00 SIT

Oddelek: Sedem umetnosti
92518 (1743) Joze_K
»

Potrebujem kandidata, ki potrebuje spletno stran

Oddelek: Izdelava spletišč
91561 (1166) *******

Več podobnih tem