» »

Kdaj Palomino

Kdaj Palomino

ilanium ::

Vsi vemo, da bo na AMD sceno v kratkem stopil nov procesor z imenom Palomino. Zanima pa me kar konkretno, kdaj bo procesor izšel. Gre namreč za odločitev, ali se splača počakati še nekaj časa za nov procesor, da dobremu staremu ThunderBirdu in platam še pade cena (Palomina namreč zaradi začetnih napak še ne mislim kupiti) in/ali ima to sploh smisel. Sam nisem nikoli sledil, kako padejo cene starejšim modelom procesorjev in njim namenjenim plat, če sploh. Hvala za informacije... Nameravam kupiti vsaj 1200MHz TB verzije C.
AMD RoadMap predvideva procesor za drugo polovico leta '01, tukaj je link http://www.amd.com/news/virtualpress/ro...
  • spremenil: ilanium ()

Loki ::

kar jest vem, je ta procpr mlacomu ze.
pocakej, mogoce bo intel presenetil:|.
I left my wallet in El Segundo

Dami ::

Ta palomino, ki ga ma mlacom ni 'tisto' kar cakamo. Sploh ne vem zakaj so mu dal ime palomino, kr je to navadn Athlon MP (podpira več procesorjev). Oni 'ta pravi' palomino sele pride, sam nism ziher al bo že v 0.13 al še ne.
Ko bo prisu bo ziher drag, sam bo pa korak naprej od ta starga athlona (ne sam po hitrosti, tud po zgradbi). Jst bom še kr čakal:D
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

ChiefThunder ::

kokr jz vem, so C procesorji tisti, ki po default delujejo na 133/266...

še link za ilaniuma.
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

StarY ::

Mal si zamesal, Palomino ne bo izdelan v 0.13 ampak v 0.18! Prvi AMDjev 0.13 proc bo prisel ven v zacetku naslednjega leta in bo imel eno dokaj komplicirano kodno ime (nekaj na Thourougbred, al nekaj takega)

Dami ::

No, sej sn reku da nism ziher;)
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

ilanium ::

Chief, TNX. Mal sem si prebral tist članek, pri Palominu lahko pričakujemo pri isti frekvenci ene 5% hitrejše delovanje za verjetno ceno višjo precej več kot 5%. Glede na to, da bo na začetku verjetno še precej hroščast v navezi z čipovji in platami, sklepam, da ga ne gre kupiti in grem obubožat po TB 1333 MHz + KT7A plato.Kar se Mlacoma tiče, procesorji MP nikakor niso tudi Palomino procesorji. To je zelo grd poslovni trik njihove trgovine, zato jim ne verjet. Pa sem mislu da v Sloveniji obstaja popolna štacuna... :(

Daishi ::

Da mal lepga povem o Mlacomu, Athlon MP je osnovan na Palomino core-u.

Kar v bistvu pomeni, da je Athlon MP prvi "Palomino"( no drugi, ce racunamo Athlon Mobile ). Da to ni taisti Palomino, ki se bo imenoval Athlon 4 je vsem jasno ( pa ceprav je razlika le v mikrokodi . . . bojda so Athlon MP konservativnejse prikrojeni, tako da so stabilnejsi na racun hitrosti in moznosti navijanja ).

Prve Palominote nam je AMD "obljubil" za september-oktober ( Athlon 4 1500MHz na 266MHz vodilu).

Palomino core ima zelo pomembno funkcijo Hardware Prefetch, ki je Thunderbird nima in pomaga pri boljsem izkoriscanju spominov ( posebej DDR ). Suslja se da bo nov Via KT266A(?) znal zelo dobro izkoriscati to funkcijo prav tako kot zloglasni
n-Vidia n-Force z svojim dual channel DDR ( se mi kar sline cedijo, ko pomislim na "4200" DDR spomin ).
>:D

sicer je pa Palomino isti smorn, ki porabi mal manj toka ( 20% pravi AMD . . . kaki zarad navijanja, zarad racuna od elektro je to bitno :D ) in ka ma termo diodo v svojem drobovju ( koncno bomo natancno vedli kolko mucimo nase procesorcke med navijanjem ), kar bo AMD-ju dovolilo tudi vpeljavo zloglasne funkcije upocasnitve procesorja ob pregrevanju.

Septembra torej prvi upgrade, februarja drugi, . . . ( le kje so cajti Commodore 64, ko smo sam joysticke po potrebi "dokupovali" )
Uros - Essedi Gorica
ICQ No.: 56362066


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Thoroughbred

Oddelek: Strojna oprema
331414 (1017) Tilen
»

AMD XP proci,...

Oddelek: Kaj kupiti
432259 (1415) SlaveMaster
»

Ali že obstajajo Palominoti? Kakor prabi Mlacomov cenik bi mogli!

Oddelek: Kaj kupiti
131229 (891) msmiha
»

DDR zmaguje!!!!!!!!!!!

Oddelek: Strojna oprema
261771 (1391) hatch
»

Cestni načrt

Oddelek: Novice / Procesorji
52316 (2316) OZZY

Več podobnih tem