» »

Kako do nakupa Hrvaških delnic ?

Kako do nakupa Hrvaških delnic ?

Rok Nemec ::

Pozdravljeni!

Zanima me kako lahko kupim določene hrvaške delnice in točke v hrvaških vzajemnih skaldih.

Torej če jutri stopim do ene izmed slovenskih borzno-posredniških hiš (KD, ilirika, Medvešek-pušnik) z denarjem v roki, ali bodo oni poskrbeli za vse ostalo ali pa je vsa stvar bolj komplicirana. (Prosil bi za celoten odgovor, ker sem v vlaganju na tuj trg popolen laik)

2. vprašanje: Katere delnice so trenutno najbolj vroče na Hrvaškem trgu. Namreč bral sem da so trenutno zelo vroče delnice podjetij, ki se ukvarjajo z ladijskim transportom....

Hvala za odgovore in
Lep Pozdrav.

M-man ::

Sam imam odprt račun pri GBD. Postopek je povsem enak kot pri trgovanju z domačimi borznimi papirji, vendar je potrebno odpreti nov račun – za tujino. Obstajata 2 vrsti računa: s svetovanjem (višja procentualna provizija) ali brez (nižja). Poleg tega pa se za en posel (nakup ene vrste delnic) plača še 60 evrov fiksnega stroška.

Od tu naprej je pri GBD razlika še v tem, da ni on-line trgovanja za južne trge in da se naročila tako oddaja preko telefona ali pa se osebno oglasiš pri borznem posredniku.

Denar se nakaže pred nakupom, če se ti mudi, lahko potrdilo o nakazilu (na spletni strani so navodila ali vprašaš pri odprtju računa, kjer ti dajo plačilni nalog) po faksu pošlješ brokerju in še isti trenutek oddaš naročilo. Glede valute se nakazuje evre ali tolarje, ki jih kasneje oni zamenjajo v evre, vendar imajo pri banki nižje stroške kot bi jih imel sam.

Kaj se izplača in kaj ne je težko reči. Je pa v Financah danes kar nekaj mnenj.
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup delnic NKBM? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17414831 (3155) Malidelničar
»

Vzajemni skladi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9927245 (17474) Mr_Globus