» »

IDE-CD Rewritable-2x2x6

IDE-CD Rewritable-2x2x6

Dalmatinc ::

Easy CD creator Javi tele napake:

CD error—power calibration area is full
TrackWriter error—command retry failed

Tkole - je za vsako, sem dal noter nov CD in za vsako tele iste napake Javla; čiste ne razumem !!Ali so sedaj te CD.ji uničeni!! Zdej mel sem že oba DMA-ja (in CD-ROMOV in CD-RW jeva) uklopljenam in oba izklopljena, zdej mam pa CD-RW jevega izklopljenega unga od CD-ja pa vklopljenega). Poleg tega na škatli k je v računalu; mislim CD-RW kot enota, piše neka oznaka Philiphs računalnik pa mi ga že pri zagonu prepozna kod IDE CD-RW, to mi je fuul čudno ( al je pa prav). Full me zanima kaj delam narobe ? Aja, test pred pisanjem izvede brez problemov pa tudi bere CD-RW brez problemov ( razen pri jokerjevih tlačenkah se mu kolcne ), kaj bi lahko bilo narobe ???

Lp

P.S. nero tud javi napako ???

Ales ::

Hm, nekoč sem imel več takih Philipsov, ki so kazali enaka znamenja blaznosti. Je bil pojav zanje namreč precej splošen.

To žal pomeni, da je laser več ali manj fuč. Test peke naredi ok, zapekel pa ne bo več nič...

Včasih so pomagale nekoliko nenavadne metode - čiščenje glave, tresenje, premontaža v drug pc. Uradno na Philipsovem servisu take enote označijo za v kanto za smeti, ker je popravilo zelo drago.

Meni je recimo ratalo zbuditi dve od približno šestih enot s podobno napako, in te so nato delale še skoraj dve leti. Tko da ne čisto obupat. Žal je pa enota dejansko pokvarjena.

lp,
Aleš

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težava z diskom

Oddelek: Pomoč in nasveti
101331 (1269) SkIDiver
»

Pekač ne zapeče cd-ja

Oddelek: Pomoč in nasveti