Forum » Pomoč in nasveti » Neznani programi hočejo dostop do interneta?!
Neznani programi hočejo dostop do interneta?!
matjazb11 ::
uporabljam win xp pro, avast, zone alarm pro, pa se mi dogajajo čeudne stvari in sicer mi zone alarm neprestano javlja da želijo sledeči programi dostop do interneta:
8mGPJa.exe
CBrXkd.exe
CfaEZl.exe
IjWcNi.exe
j8x71E.exe
lU7Ela.exe
vseh teh aplikacij ni v računalniku, ko letega prižgem potem pa se nekako inštalirajo in sicer v direktorij, documents setings/local setings/ temp, njihova velikost pa je 10kb, takoj ko se tam pojavijo zahtevajo dostop do interneta, z zone alarmom jim dostop sicer zavrnem, jih ročno pobrišem pa se ob naslednjem zagonu zopet inštalirajo!!?? Prosim za nasvete, izkušnje ipd.
lp m
8mGPJa.exe
CBrXkd.exe
CfaEZl.exe
IjWcNi.exe
j8x71E.exe
lU7Ela.exe
vseh teh aplikacij ni v računalniku, ko letega prižgem potem pa se nekako inštalirajo in sicer v direktorij, documents setings/local setings/ temp, njihova velikost pa je 10kb, takoj ko se tam pojavijo zahtevajo dostop do interneta, z zone alarmom jim dostop sicer zavrnem, jih ročno pobrišem pa se ob naslednjem zagonu zopet inštalirajo!!?? Prosim za nasvete, izkušnje ipd.
lp m
- spremenilo: bastadu ()
_sem_ ::
Najbrž se ti je zaredilo v HKLM/.../Run ali .../RunOnce v registryju.
Bootaj v safe mode, ker se takrat zažene manj stvari.
Toplo priporočam program po imenu HijackThis, pogooglaj in snemi z weba. Naredi ti seznam vseh kritičnih nastavitev v Winsih, kamor se rada zaredi zalega, in omogoča enostavno brisanje. Ampak moraš pa sam znat ločit zrnje od plev!
Bootaj v safe mode, ker se takrat zažene manj stvari.
Toplo priporočam program po imenu HijackThis, pogooglaj in snemi z weba. Naredi ti seznam vseh kritičnih nastavitev v Winsih, kamor se rada zaredi zalega, in omogoča enostavno brisanje. Ampak moraš pa sam znat ločit zrnje od plev!
gkovac ::
Predlagam MIcrosoft Antispyware Beta1... zaenkrat mi deluje brez problemov in z real time protection... toplo priporočam!
lp,
boss-tech ::
od microsofta ni kej pametnga za priporočat- razen worda... :)
drgač pa kombiniri adware in spybot: search & destroy - najde ogromno!
drgač pa kombiniri adware in spybot: search & destroy - najde ogromno!
mezzene ::
se popolnoma strinjam da ni kaj za priporočat od microsofta :) ziher je zalega to ja idi pa preveri preko googla za kakšen proces gre odstraniš pa ga da izklopiš nadzor paticije (desni klik na moj računalnik - lastnosti - obnovitev sistema - izklopi obnovitev sistema na C : ) ponovni zagon -F8 save mode in potem prečesaj z kakšnim spysweeperjem ,ad awarom ...ect .
Zalege ne boš imel več , zalego lahko tudi dobiš z instalacijo kakšnega programa , sploh kakšna cadilia se ponavadi instalira , poglej tudi pod sevice če ti kakšen čuden proces laufa v ozadju
Zalege ne boš imel več , zalego lahko tudi dobiš z instalacijo kakšnega programa , sploh kakšna cadilia se ponavadi instalira , poglej tudi pod sevice če ti kakšen čuden proces laufa v ozadju
riba43 ::
živijo,
namesti program Spyware Nuker. Demo različica ti ne bo avtomatsko izbrisala nepotrebnih "vsadkov", ti jih pa lepo prikaže in jih lahko ročno izbrišeš iz računalnika - tako iz registra kot iz direktorijev. Če pa si poiščeš ključ pa bo vse to šlo avtomatsko..
LP
namesti program Spyware Nuker. Demo različica ti ne bo avtomatsko izbrisala nepotrebnih "vsadkov", ti jih pa lepo prikaže in jih lahko ročno izbrišeš iz računalnika - tako iz registra kot iz direktorijev. Če pa si poiščeš ključ pa bo vse to šlo avtomatsko..
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri firewall? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Informacijska varnost | 131700 (21187) | Qushaak |
» | Ms blast ali zakaj se mi sistem ugaša po eni minuti? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 40466 (15448) | brainiac20 |
» | Zasedenost CPE?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1387 (1290) | jurre |
» | Pi zagonu rač. imam že 600MB zasedenega rama kaj storiti?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1179 (1011) | Mr.B |
» | Kateri Firewall priporocate in zakaj?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2550 (2021) | ferjan |