» »

halidna žarnica(projektor) in monitor

halidna žarnica(projektor) in monitor

Orchestra ::

Zivjo!

1.Lotil sem se izdelave projektorja.Zanima me,ce se kdo spozna na močne(400W) halidne žarnice;predvsem na njihov princip delovanja, in kje kupiti dele.Lahko pa tudi izvedem alternativo,samo predloge in zamisli rabim.Cilj:velika svetilnost,racionalnost!
-nekateri so se stvari lotili z močnimi ledicami,samo dvomim v to

2.Moj monitor spušča take čudne črte,ki so podpbne elipsi in so odvisne glede na resolucijo..
Nek član mi je rekel naj nastelam potenciometer..Kak(kateri) potenciometer?

Dean

-Nevsky- ::

Tudi jaz bi delal projektor in zanima me če kdo ve kje bi se pri nas dobile te halidne žarnice in pripadajoči transformatorji.
Zanima me tudi če kdo ve, katere modele LCD monitorjev, se da tako razstaviti, da dobimo ven prozorno lcd matriko primerno za vgradnjo v projektor.

Pudding ::

Dobijo se na bliznji ulicni razsvetljavi >:D

gumby ::

dejan:
za metalhalogene zarnice rabis dusilko in vzigno napravo. disilka mora bit posebej za to vrsto zarnice, tista za zivosrebrne zarnice ti bo skurila zarnico!! vzigne naprave pa imas ponavadi dve vrsti - ene imajo dva prikljucka, druge tri. vseeno je katero uporabis, samo pazi da bos pravilno prikljucil (je narisana shema gor). pri tem tudi pazi na izolacijo zic, saj imas tule opravka z nekaj tisoc volti!

vse skup pa lahko nabavis v kaksni trgovini z elekto materialom (merkur jih tudi ima)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gumby ()

gumby ::

pudding:
ne ravno... za ulicno imas ponavadi zivosrebrne ali natrijeve zarnice, pa se te so ponavadi 125 ali 250W:P

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Doma narejen projektor (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Zvok in slika
42871684 (21387) Šolar
»

Diy projektor

Oddelek: Pomoč in nasveti
161948 (1692) nUUb
»

LCD vir svetlobe vprašanje

Oddelek: Zvok in slika
111648 (1308) Highlag
»

Kaj pocne balast pri neonki?