Forum » Znanost in tehnologija » data reduction: Ear damage by MP3, DVD and digital television?
data reduction: Ear damage by MP3, DVD and digital television?
tigrr ::
Zanimiv clanek, ki se mi zdi malo paranoicen, pa vseeno..
A je mogoce, da si "steriliziras" sluh z mp3 kompresirano glasbo ?
A je mogoce, da si "steriliziras" sluh z mp3 kompresirano glasbo ?
ThePlayer ::
ja, če rad en komad poslušaš 10 let nepretrgoma .
IMO je tale tip napihnu enega velikega slona iz te muhe.
IMO je tale tip napihnu enega velikega slona iz te muhe.
JerKoJ ::
skoda cajta da sem to bral
se cudn, da so se nam usesa sploh razvila
ce pa so vsacih precej man govorl, pa se walkanom, mp3 playerjev, gramofonskih plosc ni blo
torej nam je mati narava sama brisala dolocene frekvencne vzorce (prasica :))
kaj pa cd tehologija k ma razpon sam do 22KHz, pa telefon do 4KHz, radio okrog 12KHz, kam grejo
pa tam frekvence ???
je pa zanimivo, da se pri gsm, kjer gre za digitalni prenos, tisina naceloma ne prenasa
prenasa se samo glas, ko ga gsm zazna, drugace pa gsm poslje tihi okvir, ki vsebuje
le nekaj parametrov s katrerim potem drug aparat regenerira beli sum
pa se to tok tezav le zarad tega, ker so ugotovil, da cloveku ni cool poslusat res same tisine,
ker se mu slus bolj izostri potem pa kr naenkrat ze spet glas v uses fase
(nauk zgodbe je tudi v tem, da gsm operaterji sluzjo na vas ce ste tiho prek gsm-a)
se cudn, da so se nam usesa sploh razvila
ce pa so vsacih precej man govorl, pa se walkanom, mp3 playerjev, gramofonskih plosc ni blo
torej nam je mati narava sama brisala dolocene frekvencne vzorce (prasica :))
kaj pa cd tehologija k ma razpon sam do 22KHz, pa telefon do 4KHz, radio okrog 12KHz, kam grejo
pa tam frekvence ???
je pa zanimivo, da se pri gsm, kjer gre za digitalni prenos, tisina naceloma ne prenasa
prenasa se samo glas, ko ga gsm zazna, drugace pa gsm poslje tihi okvir, ki vsebuje
le nekaj parametrov s katrerim potem drug aparat regenerira beli sum
pa se to tok tezav le zarad tega, ker so ugotovil, da cloveku ni cool poslusat res same tisine,
ker se mu slus bolj izostri potem pa kr naenkrat ze spet glas v uses fase
(nauk zgodbe je tudi v tem, da gsm operaterji sluzjo na vas ce ste tiho prek gsm-a)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Apple domnevno razmišlja o 24-bitnih avdio datotekah na iTunes (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 15883 (13904) | Pyr0Beast |
» | sevanje vtičnic (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 18720 (14650) | RejZoR |
» | Prvo javno omrežje 4G bo na ŠvedskemOddelek: Novice / Omrežja / internet | 6070 (3809) | PrimozR |
» | Lani prodanih dvakrat več gramofonskih plošč (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Rezultati | 16338 (12680) | BlueRunner |
» | Komarjevo zvonjenje (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 7516 (5072) | OwcA |