» »

Win XP SP2 in bluetooth

Win XP SP2 in bluetooth

Space Surfer ::

Naložen imam Service pack 2, ki ima vgrajeno podporo za bluetooth. ko sem z usb-bt modulom sparil svoj mobitel, mi je vse lepo delalo in ni bilo problemov. lahko sem prenašal fajle sem ter tja. sedaj pa vedno, ko kliknem na BT ikono spodaj v tray-u in dam "pošlji" in poskušam poslat kako datoteko na telefon, napiše da je prišlo do napake, ker da se naprava, na katero pošiljam ne odziva... vendar če pogledam na nadzor. ploščo pod "BT devices", mi piše da je povezava z mojim mobilcem vzpostavljena. čudno se mi pa zdi, da ko pogledam pod storitve, ki naj bi jih moj GSM ponujal najde le Dial-up networkig! nobenega drugega profila, niti file share, obex push - nič! potem sem naložil še originalen software od BT adapterja, ampak ta pa adapterja sploh ne zazna. piše "BT device not found"

ok dost, sem naložu. če ma kdo kakšno idejo, kaj probat, bi bil zelo vesel...
hvala in lp!

trpo ::

Odpri My bluetooth places in poveži na Serial Port. Če ne pomaga pa uporabi iskanje - išči po vseh temah, ker je bilo nekaj govora na to temo tudi v drugih oddelkih. LP
www.LOST-serija.net

-MiS- ::

Podoben problem, prej ko nism mel SP2 nalozen je vse delal ql, zdej me pa zaj... oz. mi ne odpre "My Bluetooth Devices" ikona, kao da se ne odziva,...

Mislim da je problem v tem da si windows enostavno sam zdej nalozi gonilnike za Bluetooth, pac te ki ima privzete, zato pa prvi gonilniki, ki prihajajo na original CDju poleg USB naprave sploh ne funkcionirajo,....

Je kdo resu problem, kako vspostavit original gonilnike, brez da bi windows uporabljal svoje ?:\

Timmah ::

lep pozdrau fantje

mu sm podobn problem ki sm ga resu tko da sm su nazaj na restore point predn sm instalirou bluetooth napravo in nato preimenoval datoteki v direktoriju c:\windows\inf\ bth.iniin bth.pnf v bth.ini.old in bth.pnf.old nato sm instalirou napravo brez problemou ker niti ne instalira svojih driverjev niti ne sprasuje za njih ampak lepo instalira originalne driverje z cdja in stvar fonkcionira.

druga varianta je da mu usilis driverje iz cdja al iz kjerkol drget tm kjer je on nalozu driverje za bluetooth devices zdi se mi da je en bluetooth radio al nekj podobnga tm das update drivers pa pokazes na original driver iz cdja.

unga bttraya zaenkat ne vem kako se odstran ker sm su na lazjo varianto in sem su na restore point ker se mi ni dal ubadat z zadevami. je pa problem za ene k ze mate sp2 instaliran in da bi sli nazaj delat restore point navem kolk mate casa potrpljenja in kolk se vm zdi to smiselno.

upam da vam je bla ta informacija karkol u pomoc (jest sm se zajebavou kr nekj cajta :D
donde esta francesca

Sami ::

Mene je na SP2 zajebavala IR in povezava z mobijem, s težavo sem vzpostavil povezavo, ker se mi je non-stop prekinjala, kot da sem umaknil mobi, pri SP1 pa nimam težav.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

harvey ::

Problem imam ravno v obratni smeri pri kombinaciji XP sp2. S telefona ne morem pošiljati na računalnik. Prepoznavanje telefona in pošiljanje z računalnika deluje normalno. Poskusil sem namestiti tovarniške gonilnike a zaman. Odklopil firewall tudi brez uspeha. Enostavno telefon pravi ne vzpostaviti povezave. Ima morda kdo s tem kake izkušnje, kako zagato rešit?

ahriman ::

Tudi sam imam enake probleme, kot k4harvey. Imam telefon SonnyEricsson T610 in Bluetooth USB Adapter LevelOne (MDU-0001) ter naložene win xp SP2. Poizkusil sem že vse mogoče, vendar mi povezave, v smeri gsm - pc, nikakor ni uspelo vzpostaviti. Probem je lahko v samem telefonu, programski opremi ali bluetooth adapterju. Zasledil sem tudi, da ta telefon zahteva storitev OBEX Object Push za prenos iz telefona na pc, le-to pa ne vem če med drugim podpira tudi moj adapter (podpira Serial Port, DialUp Networking, Fax, Headset, PIM Item Transfer, PIM Synchronisation, File Transfer, Network Access, Audio Gateway, HID). Vendar mislim, da to ni problem, saj nekateri niso imeli s tem problemov (glej mnenje uporabnikov: tukaj )
Upam, da ima kdo kakšen nasvet ali rešitev. Hvala za pomoč.


--------------------------------
skrajšal sem ti predolg link - P

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Predator ()

ahriman ::

Poizkusil sem tudi s SonyEricsson-om Z1010 in se prav tako nisem uspel povezati na pc (obratno je šlo normalno). Torej možnost, da bi bil problem v telefonu, je izključena.

harvey ::

Očitno SP2 in kak no name BT adapter (Belkin, MSI, LevelOne) v nekaterih primerih ni zlata kombinacija.

Po vseh mogočih kombinacijah, ki obstajano na spletu, in z novim WidComm softwarejem (jan 05). Nisem uspel prepričati Nokie 7650, da bi poslal s telefona slikco na PC. Paring v obe smeri krasno, vsi servisi tudi krasno, a pošiljanje s telefona na PC mi niti pod razno ni uspelo. Obratno je delovalo (PC -> GSM)

Rešitev: Odstranitev SP2 in vseh prejšnjih gonilnikov ter programja. Ponovni zagon in namestitev priloženega programja na novo. Zadeva deluje v obe smeri (GSM->PC, PC->GSM).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

bluetooth slušalke + usb dongle težave

Oddelek: Pomoč in nasveti
192352 (2071) nokia6310
»

nokia 6600

Oddelek: Mobilne tehnologije
111986 (1503) Goldee
»

Problem z BLUETOOTH

Oddelek: Mobilne tehnologije
91929 (1576) duke666
»

Uporaba Bluetooth slušalke za pogovor v MSN Messengerju

Oddelek: Zvok in slika
101686 (1571) Merlin_1
»

Bluetooth

Oddelek: Programska oprema
51408 (1344) harvey

Več podobnih tem