Forum » Pomoč in nasveti » Antivirus-hitrost delovanja PC-ja
Antivirus-hitrost delovanja PC-ja
boklavdi ::
Imam občutek, da mi računalnik deluje nenavadno počasi.
In sicer po instalaciji antivirus programa MCAfee?
Ali je to normalno, da se zadeve upočasnijo v veliki meri?
Koliko se zadeve lahko upočasnijo?
Hvala!
Hvala!
SavoS ::
Hmm... to je odvisno kako imaš nastavljen antivirusnik, se pravi, ali ti in real time skenira vse file, oz. po domače ali ti pregleda sproti vsak file ali program ko ga klikneš oz se zažene.....preglej malo po nastavitvah, drugače pa vsak antivirusnik upočasni delovanje računala, eno bolj drugi manj.....če pa imaš že v osnovi bolj počasno mašino, se pa to še bolj pozna......
Konkretno za MCAfee pa ti nebi znal povedati, ker uporabljam NOD32......
Konkretno za MCAfee pa ti nebi znal povedati, ker uporabljam NOD32......
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???
mojsterleo ::
V izbi Programska oprema je že sticky na temo antivirusov!
mam občutek, da mi računalnik deluje nenavadno počasi.
>Občutki so precej subjektivna reč. Antivirusnik predvsem porabi precej rama, kar se pozna če imaš na mašini malo rama.
>Če se ti zdi, da antivirus dela prepočasi/žre preveč resursov, potem poskusi kakega drugega. Meni tudi npr. Panda 7 in Kaspersky nista odgovarjala, potem pa sem probal še nod32 in avast! 4.5. Oba sta zelo dobra in hitra, ampak avast je free, nod32 je plačljiv. Imaš pa še kup drugih antivirusov (AVG...).
>Upočasnitev je odvisna od tega kako visok nivo zaščite imaš vklopljen. Normal mode bi moral zadostovati za večino problemov (če redno updataš definicije). Sicer pa ima večina antivirusov še opcijo, da ti določen imenik excluda iz seznama preverjanih itd.
-- Leo
mam občutek, da mi računalnik deluje nenavadno počasi.
>Občutki so precej subjektivna reč. Antivirusnik predvsem porabi precej rama, kar se pozna če imaš na mašini malo rama.
>Če se ti zdi, da antivirus dela prepočasi/žre preveč resursov, potem poskusi kakega drugega. Meni tudi npr. Panda 7 in Kaspersky nista odgovarjala, potem pa sem probal še nod32 in avast! 4.5. Oba sta zelo dobra in hitra, ampak avast je free, nod32 je plačljiv. Imaš pa še kup drugih antivirusov (AVG...).
>Upočasnitev je odvisna od tega kako visok nivo zaščite imaš vklopljen. Normal mode bi moral zadostovati za večino problemov (če redno updataš definicije). Sicer pa ima večina antivirusov še opcijo, da ti določen imenik excluda iz seznama preverjanih itd.
-- Leo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Anti-virus programi (strani: 1 2 3 4 … 47 48 49 50 )Oddelek: Informacijska varnost | 651084 (8621) | Domini tm |
» | CES 2014: Znamka McAfee gre na smetišče zgodovineOddelek: Novice / Varnost | 9683 (7302) | opeter |
» | AVG-jeva posodobitev ohromila 64-bitni Windows 7Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 12946 (10970) | RejZoR |
⊘ | NOD32Oddelek: Pomoč in nasveti | 2872 (1956) | bluefish |
» | Zelo velika poraba CPE, vendar samo ob prižigu programa!!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1489 (1372) | Izi |