» »

SISPA sestankuje

SISPA sestankuje

Slo-Tech - V petek je potekal letni zbor članov Sekcije ponudnikov internetnih storitev Slovenije (SISPA). V skopem sporočilu za medije so izpostavili najbolj pereče probleme. Najbolj jih skrbi Zakon o telekomunikacijah, ki tudi govori o zakonitem prestrezanju komunikacij.

Izpostavili so tudi problem predloga direktive evropske unije, ki predvideva minimalni čas zadrževanja podatkov o komunikaciji. Traffic data retention, kakor je v izvirniku poimenovana direktiva, namerava standardizirati čas hranjenja podatkov znotraj držav članic. Predvsem, da se izognejo nepotrebnim zapletom, ko isti ponudnik nudi storitve v večih državah ali pa v primeru medsebojnega sodelovanja organov pregona.

Na področju pretakanja neleganih vsebin se SISPA zavzema za vzpostavitev službe, kateri se bo mogoče pritožiti in bo ocenjevala sporno vsebino. Glede na to da organizacija obvladuje praktično ves internetni promet bo verjetno svojim članom v tem primeru tudi podala predlog kako ravnati s kršilci. Povečali bodo tudi sodelovanje z SI-CERT-om kar za končne uporabnike pomeni še varnejši splet.

Vsekakor pa je žalostno, da v zadnjih dveh letih niso posodobili vsebine spletnih strani in mora zainteresirana javnost spremljati dogajanje preko drugih medijev.

7 komentarjev

BigWhale ::

Meni se zdijo takele novice brez komentarjev prav zalostne no...

CaqKa ::

tak je to ko v novici ni besed kot: linux, windows, ati, nvidia, microsoft, amd, intel. pol folk kr naenkrat več nima kaj komentirat :)

SavoKovac ::

Kolegu (ni računalničar) je pr0n dialer nabil 45 tisočakov.
Takšni ljudje so resnične žrtve.
Sklepna misel: ne izkoriščajo samo uporabniki interneta, ampak internet izkorišča tudi uporabnike.

BigWhale ::

Internet sam po sebi ne izkorisca nikogar...

SavoKovac ::

Pravilna ugotovitev.
Internet je medij, preko katerega nekateri uporabniki izkoriščajo druge uporabnike in so v nekaterih primerih tudi sami izkoriščani.

SavoKovac ::

Lahko pa uporabnik ali skupina uporabnikov izkorišča/zlorablja tretjo stran, ki ni neposredno povezana z internetom (Severina...).

DarkoB ::

Spletno stran bodo posodobili te dni.. "Kovačeva kobila" pa to..

LP
Darko


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Z&T povezave

Oddelek: Znanost in tehnologija
839923 (33630) snow
»

Prebujajoči up na UP?

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
232674 (1874) Thomas
»

MPAA na pohodu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
1119495 (9304) cooolah
»

Nove Mozille

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
323237 (3237) Kostko

Več podobnih tem