» »

Novell in Mandrakesoft odgovarjata Ballmerju

Novell in Mandrakesoft odgovarjata Ballmerju

Google News - Steve Ballmer je s svojim 2600 besed dolgim pismom o ugodnem Windowsu in dragem Linuxu stopil na žulj razvijalcem Linuxa, ki so se seveda takoj odzvali. Predstavniki Novella, ki si lasti SuSE, in Mandrakesofta Ballmerja seznanjajo, da je v svoji primerjavi izbral le tiste podatke, kjer je Windows v prednosti.

To seveda pušča senco dvoma na Microsoftovo kampanijo "Get the Facts", kjer so dejstva (Facts) definirana na Microsoftov način. Tudi uporabljeni podatki, predvsem o hitrosti in varnosti, so pridobljeni iz raziskav, ki jih je naročal Microsoft in ki so daleč od nepristranskosti. Več o tem.

Računanje je igra.

91 komentarjev

«
1
2

darkolord ::

ha! :D

mathjazz ::

:-)
www.getfirefox.com

KoKi ::

This war will never end!
# hackable

Boeing ::

Somebody just got fukcing scared >:D
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

overlord_tm ::

mogoče bi lahko vzpostavl Slo-tech sile za hitro posredovanje proti zlobnežem:D

Anti Linux novica, čez minuto že anti windoze novica na isto tematiko:D

ni kej hitri ste

balocom ::

Tako ko Zorko razulaga kako je linux zanč:\ .
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

NoOrdinary ::

hahah, najbolši je komentar: računanje je igra, pa za MS še bolša je pamet kot žamet :D
brez ideje sem za podpis

dëych ::

Aaaalbert Zorko:D :|

BigWhale ::

2600? Atari 2600? ;>

gfhr- ::

Cudno, da se noben ni tega objavil:

Linux distributor Suse has warned of one of the most serious security holes to date (a remote root vulnerability) in Version 2.6 of the Linux kernel, which could allow attackers to shut down a system running 2.6-based software. Suse's advisory [...] ranked the bug 9 out of 10 in severity.

http://www.infoworld.com/article/04/10/...

:)

mcrastur ::

looool....sami novomeščani tuki...
albert zorko all the way!!!! debillnež :\ se mi kar smil
upam da ne bo zahekau u slo-tech in pogruntu kdo sem ...:D

mathjazz ::

gfhr-: če si prebral cel članek si verjetno razbral, da je luknja že zdavnaj zaflikana in je prisotna le v sistemih z vključenim firewallom iptables.
www.getfirefox.com

SXR ::

če si prebral cel članek si verjetno razbral, da je luknja že zdavnaj zaflikana in je prisotna le v sistemih z vključenim firewallom iptables.
če bi še bil tako toleranten do Windows mašin bi se ta glupa slo-tech Linux propaganda že zdavnej končala
You can talk rationaly about kernel design, the issue of free-ness is emotional.

mathjazz ::

:-)
www.getfirefox.com

CaqKa ::

SXR to ne piše v nobenem havtuju >:D

mathjazz ::

Jaz berem man page :-)
www.getfirefox.com

dr.J ::

Dokler pri nas stane kopija Windowsov več kot ima marsikdo v Slo mesečnih dohodkov, je o ceni brezveze razpravljati. Pa kaj windows, potem je tu še office.

M$ je absolutno predrag, pa naj Ballmer blebeta kar hoče.

BigWhale ::

TCO je buzzword. Tisti butec, ki tega noce razumet, bo ostal butec.

Proprietary software bo VEDNO drazji od OSS/FS programja. Enostavno zato, ker je treba vsak upgrade placat. Treba kupit windows 2000, treba kupit windows XP, treba kupit office 2000, treba kupit office xp...

Jaz pa nisem kupil ne SLS 1.0 distrota na 35ih disketah in nisem kupil danes gentooja na x CDjih.

Ce pa kdo misli, da je 'ease of use' taka prednost, da imas idiot proof software... no ja bog mu pomagaj, jaz v moj server room ne bi spustil idiota...

zile ::

Malo se brzdaj ti BigWhale, pa ne folka zmerjat za butce pa idiote...;)

OrlyTM ::

če bi še bil tako toleranten do Windows mašin bi se ta glupa slo-tech Linux propaganda že zdavnej končala


tezka bo tole ... linuxovci bodo zmer jokal kok je big bad MS in kok je Linux guud ... pac so mali in glasni, ko eno scene pri sosedu :D :P :D :P

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Keyser Soze ::

Ah, sej jih ne zmerja. Samo svoje lastnosti proicira na ostale.>:D

Drugače pa. KAr se tiče članka. Lahko bi rekli samo Vice Versa.

End of comment.

alexb ::

Dokler pri nas stane kopija Windowsov več kot ima marsikdo v Slo mesečnih dohodkov, je o ceni brezveze razpravljati. Pa kaj windows, potem je tu še office.


MS WIN XP HOME ANG DSP 27.000
MS WIN XP HOME SLO DSP 27.480
MS WIN XP PRO ANG DSP 43.080
MS WIN XP PRO SLO DSP 43.513

Tole je malce manj kot pa celomesecna placa. Pa za nezahtevne je WinXP home cisto dovolj. Se pravi operacijski sistem stane toliko kot ena brezicna mis+tipkovnica od logitecha.
Poglej s te strani

Ne tolk jamrat. Office je res drag, ampak saj imas Open Office. Sicer pa tole tudi ni tako huda cena -
Microsoft® Office Student and Teacher Edition 2003 33.313, ce ze ne mores prebaviti OOffice-a.

Sicer pa je en spil blizu 10k operacijski sistem pa je za 3 spile. oz. 5 (XP) - In ce gledas s stalisca uporabnosti spil obrnes v parih dneh ce se resno spravis zraven, OS pa uporabljas par let in ti nudi enostaven priklop USB diskov, kamer, fotoaparatov wireles kartic ipd. Prnese, priklopis in dela. In s stalisca enega vsakdanjega uporabnika je Win platforma dalec spredaj. Z nekega drugega stalisca pa je Linux spredaj.

frenk ::

mah dejte linuxaši:D...ko bo linux konkurenčen windowsu mi povejte da si ga naložim...linux je dober samo za serverje...dejte mi povedat kolk časa rabš da inštaliraš vse driverje za naprave na linux(če ti sploh rata seveda) in koliko časa rabš da to nardiš na windows sistemu...poleg tega dost igrc ne dela na linux...zakva bi se sploh kdo zajebaval z linux-om...če mate preveč cajta se kar dajte, ampak jest mam svoj cajt za pomembnejše stvari;)

to je tko kot če bi si zobotrebse sam delal in se pol hvalil da si zobotrebse sam delaš in jih ne plačuješ, za izdelavo pa potrebuješ celo uro na dan...zelo pametno ja:D

borchi ::

frenk: na mojem hardvare-u, ko imam skompajlan kernel, potrebujem še verjetno 5 minut, pa imam podprt ves hardvare (tu štejem, da morem downloadat in skompajlat nvidia (en del) driverje, hpoj in cups (čeprav cups ni driver ampak naj ti bo). drugo je vse v kernelu. upoštevaj, da se v gentoo dela vse iz sourcea. 5 minut. ni treba reboot-a. kolk pa ti v windows? čeprav, zakaj že to razlagam nekomu, ki mu je glavno igrce nabijat cel lubi dan?

alexb: a ti veš kaj pomeni DSP al pa OEM?
l'jga

OrlyTM ::

to je tko kot če bi si zobotrebse sam delal in se pol hvalil da si zobotrebse sam delaš in jih ne plačuješ, za izdelavo pa potrebuješ celo uro na dan...zelo pametno ja:D




dobr si to povedu ...

LP
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

lukaz ::

glede driverjov sm pa jst čist na strani linuxa. v svojem compu sm mel eno mrežno. po formatu sm naložu winse še enkrat in probu najdt gonilnike za to mrežno, ampak sm zgubu disketo. na noben način nism mogu zrihtat tiste mrežne. potem sem to mrežno dal v moj server (linux) in sedaj dela. tolko o driverjih in usemu ;)

borchi ::

če uporabljaš linux sploh ne rabiš zobotrebcev. ker si si že vse zobe polomu, ko si hotu spravit mrežno v delovanje.....

če si malo omejen, seveda.
l'jga

frenk ::

kolk pa ti v windows? čeprav, zakaj že to razlagam nekomu, ki mu je glavno igrce nabijat cel lubi dan?


point je v tem, da preden naložiš driverje v linux okolju, morš najprej prebrat navodila za inštalacijo driverjev, v windows okolju pa dvojni klik in next, next, next naredi vse...tud igrc ne nabijam celi dan, ampak delam cele dneve in ko pridem vs zjeban dam hočm da mi comp dela tko kot je treba ane:)

p.s.:

na noben način nism mogu zrihtat tiste mrežne


pol reč da ne znaš inštalirat mrežne ane;)...jest še nism dobil hw-ja v roke ki ga nebi mogu spravt na win okolje:P

Jumping Jack ::

Evo vpašanje za vse Linuxaše: kdo je plačal razvoj Linuxa?

borchi ::

point je v tem, da preden naložiš driverje v linux okolju, morš najprej prebrat navodila za inštalacijo driverjev, v windows okolju pa dvojni klik in next, next, next naredi vse...

al je point mogoče v tem, da bi proizvajalci hw-a morali ti dat tak instaler za linux. ti pa verjetno hočeš, da bi ti linus osebno naredu klik-klik-next-next instaler?

tud igrc ne nabijam celi dan, ampak delam cele dneve in ko pridem vs zjeban dam hočm da mi comp dela tko kot je treba ane

hmmm, to pa še manj razumem. a ti hočeš, da dela računalnik tako kot si si ti zamislil, al tako kot si je M$? očitno ti želiš slednje. sicer nimam nobenih problemov s takimi ljudmi/željami sam mal čudno je poslušat, da tako protislovno argumentiraš svojo odločitev.
l'jga

BigBoss ::

Ah, te svete vojne .....:\

Moje osebno mnenje - že več kot eno leto laufam enakopravno Linux in Windowse na prenosniku :

Tehnično Linuxu, OpenOffice-u (in ostali odprti kodi) ne manjka prav veliko, pa bodo ujeli Microsofta. Meni oboje dela enakopravno. A se podpiram sam. Kar manjka so ljudje. Ljudje za podporo, nameščanje, administriranje .... Support.
Če hočeš resno pomoč 24x7=365 8-) in če bi to res naenkrat hoteli vsi, ki uporabljajo winse, potem ta trenutek ni šans.

Enostavno - če bo pomoč (po podobni ceni kot za MS - trenutno je dražja) - na voljo v podobnih "količinah" kot za MS, šele takrat bodo podjetja in državna uprava, torej veliki odjemalci, ki res nekaj pomenijo, šli v to. In nič prej. Drugače pač ne morejo funkcionirat.

Pozabljate, da problem NI v tehniki in zato vseskozi vlačite na svetlo tehniko. Problem je v organizaciji in razširjenosti. Pa ne tehnike. Podpore in spremljevalnih služb.

Kar se tehnike in kartic tiče : sam uporabljam slo-tech Linux (yessss) za detekcijo kartic, ki jih Windows ne spoznajo, da potem dobim gonilnike za windowse, da sploh vem kaj iskat. Rules.

Torej. Končajmo svete vojne in se spravimo delat support !. 0:)

BigWhale ::

alexb:

Daj ne bluzi, DSP licence so licence za k novem racunalniku. Celotna verzija win je malo drazja. Kaj pa potem pocnes z win na racunalniku? Igras solitaire in minesweeperja? Pa napises diplomsko nalogo v WordPadu?

Stej se ceno ofica zraven, ker povprecen student (ne ekonomist ali pravnik ;>, pac ne druzboslovec :P) napise se kako matematicno formulo v svojo diplomo, pa kak graf vkljuci not... (in ne, tega ne dobi na faksu). Potem pa pojdi pogledat koliksna je povprecna placa.

link_up ::

a mormo res vedno brat take oslarije?? ne vem zakaj se je folku zemril linux oz. windows. Oba sistema sta zelooo vredu. Linux je pac malo drugacen :)
In and Out

hruske ::

Par dni nazaj sem se ravno prav preveč igral s sistemom, da se mi je debian usul. Ok, pač bomo še enkrat namestili.

Ozko grlo je bil link (moj je kar hiter) na internet in pa hitrost procesorja (ta pa ni glih hitr).

Nameščal sem tako, da sem pognal knoppix, formatiral bodočo / particijo, pognal "debootstrap sarge chroot/ http://ftp.si.debian.org/debian" in dobil nameščen sistem. Potem se chrootas, pozenes base config, da se namesti grub in podobne kritične zadeve, pa je. Potem pa še "apt-get install x-window-system gnome" in še par programčkov, ki jih pač uporabljam, recimo mozilla-firefox, xmms, ... Če se ne bi zafrknil in debootstrapal sida (ki ima pokvarjen installer), bi bil gotov tja nekje v 30min do 1ure. No, za drugič bom vedu :>

In če upoštevam, da sem imel /home na ločeni particiji, je kar ugodno, ker so mi vse nastavitve ostale. To bi marsikdo pogrešal pri prehodu z linuxa na Windows
Rad imam tole državico. <3

borchi ::

"svete vojne" niso brezvezna stvar!!! lih kar smo meli volitve in ne veš tega??? 1% volicev je volilo na podlagi volilnega programa. drugi pa so izbrali na podlagi opazovanj "svete vojne", ki so jo bile stranke na tv, plakatih, flajerjih...

če se že M$ matra z nekim prepričevanjem, da nasprotna stvar ne ponuja nobene alternative (kolkerkoli je to že paradoksalno) potem je prav, da se dovoli tut tu kakemu M$ loverju prepričevat linux mozoljavca, da je windows EDINI.

in obratno.
l'jga

alexb ::

VelikKit: Ja so what? Ne ti men bluzit. Janez Dolenc rece moj sin rabi racunalnik in se odpravi v trgovino kjer kupi masino za 150k brez sistema. Poleg tega ima majster moznost dobiti OEM/DSP verzijo MS Windows. Torej kaj bo naredil?

1. Kupil Masino in Win
2. Kupil masino in si namestil crno kopijo
3. Kupil masino in namestil linux
4. Kupil masino in cez leto kupil Win po polni ceni.

med 1 in 3 je 41k razlike (ce gledam enaa in verzijo XP) ali pa 26k (ce je Home edition).

Ti vztrajno primerjas 3 in 4. Prva opcija zate ne obstaja. Zakaj? Govorimo o domacih uporabnikih. Za njih se mi zdi cenovno najbolj ugodna ta varianta. Poleg tega dodajo se tole verzijo office-a, ki jo lahko uporabljajo na treh racunalnikih. se pravi pride okoli 11k/racunalnik.

No pa se o office-u

• Microsoft Office Word 2003 (v slovenščini)
• Microsoft Office Excel 2003 (v slovenščini)
• Microsoft Office Outlook 2003 (v slovenščini)
• Microsoft Office PowerPoint 2003 (v slovenščini)
Microsoft Office Student and Teacher Edition 2003 lahko uporablja celotna družina, saj ga brez dodatne licence lahko namestite na kar tri osebne računalnike.


Pa da ne bomo o diplomah. Pred kratkim sem govoril s kolegom, kateremu sem pred kakimi 5-7 leti namestil neke win95 na 468 z 16 mega rama.
Na isti masini z tako staro namestitvijo je napisal diplomo na pravnem faxu. Tko da ne bluzit o stvareh... Pa ne pol men da bluzim. Vidite tisto kar hocete videt.

Linux sam sebe tepe. Ker je tako odprt je polno problemov, ker vsak nekaj po svoje cara. Recimo fedora, ki je tako zelo blizu neukim uporabnikom ima feature dodaj/odstrani (ala windows). No v Win sistemu s tem ponavadi nimam tezav. V fedori sem naivno pricakoval da ce ta feature tam je, da deluje. Sem hotel deinstalirat Openoffice - ni slo. Ker mi manjka neka knjiznica?! WTF. In to takoj po default namestitvi.
Hotel nekaj doinstalirati iz namestitvenih cdjev - mi ni hotel prepoznati CDja, ceprav sem lahko bral z njega.. Kaj pricakujes, da bo ena povprecna slovenska familija po netu iskala howto ?! Jao... Ne ti men da bluzim..

alexb ::

Bom komentiral tole s placo.

Povprecna placa je taka, da se studenti vozijo na fax z avti, da studenti okoli prenasajo notebooke, PocketPCje, mobitele... Poglej malo tale forum. Ljudje kupujejo graficne kartice za 50-100k. A to ti pa gre skupaj s povprecno placo?

Studenti so na faxu vkluceni tudi v razne programe kjer lahko dobijo MS opremo poceni/zastonj. Tako sem imel na razpolago zastonj Visual studio.

BigWhale ::

Jaz sploh nisem govoril o Janezu Dolencu, ki kupuje racunalnik, jaz sem govoril o cenah, ki si jih podal ti.

Torej, ce vzameva Janeza pod drobnogled, Janez bo sel v eno samopostrezno, bo tam izbral s police 'solski racunalnik', ki je poceni, recimo do nekje 100k. Ce vzame zraven se DSP WinXP in pa Office za celo familijo, bo za office odstel 36k (vir: BigBang) in okroglih 30 za operacijski sistem. Ojej, vec kot pol racunalnika.

Pa se ta racunalnik bo vzel na deset cekov ali pa si na banki zrihtal trajnik. Janez Dolenc, pac ni clovek, ki bi si lahko takole privoscil 150 jurjev za kompjuter. Ima pac dva soloobvezna otroka in konec poletja je bilo potrebno kupiti vse potrebno za novo solsko leto.

Markoff ::

Ne morem biti tiho. :\

Pa recimo, da ta Janez kupi mašino z Linuxi ali pa brez in mu le-te da gor sosedov Francl. O Linuxu se mu še sanja ne, saj v službi dela z Winsi NT, mularija pa v osnovni šoli poganja Win2000. Sedaj pa sosedov Francl da gor Linux in reče evo to je to.

Ali naj Janez naslednji 2 leti teži Franclnu, naj ga le-ta sedaj uči dela z Linuxom?
Ali naj Janez dobi piratske Winse in pride skozi zelo poceni? Hja, saj to ni nič novega, kaj?

Zanimivo. Zakaj pa potem kupimo nove igre, pa komplet Adobe grafičnih aplikacij pa še kaj? Ker podpiramo proizvajalce? Ker se nam zdi, da je prav tako, da mora biti nekdo za svoj trud in plačo po-plačan?

Ali je OS potem povsem zastonjski del računalnika in ljudje, ki so ga ustvarili in ga razvijajo, ne zaslužijo svoje plače? Če je odgovor ne, ne uporabljajte Winsov. Če pa jih, je pa tu nekaj narobe, a ne? Winsi si ne zaslužijo svoje cene, a uporabljamo jih? Potem smo upravičeno do Porscheja, ker ni vreden tega denarja in ga pač protestativno ukrademo? Zakaj je Microsoft tako zelo zloben, kot so bili zlobni Rusi med hladno vojno? Kaj hudiča vidite na MS-u? Pred 20 leti je bil takšen gigant IBM, pa nihče ni ustvaril religije zoper njega.

All we are saying...is give MS a chance... :D
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

alexb ::

Okej tvoje scenarij pa je:

Janez Dolenc kupi v samopostrezni PCja in namesti na njega linux. In spregledal je. Vse mu bo jasno. Janez Dolenc naceloma ne mara racunalnikov. Ima pa bratranca k zna z racunalniki. Mulci ki hodijo v solo bi radi igrali igre. Nihce od sosolcev nima linuxa. 2 soloobvezna otroka tecnarita sto na uro. Janez Dolenc zgublja cas ko mora klicat na pomoc bratranca da bosta kaj nastimala. Bratranc sicer ima pojma nekaj o linuxu a ne o Fedori, ker on naceloma uporablja Suse. ...

hruske ::

Janez ne bo kupu računalnika in ne bo imel nameščenega linuxa. To je to.


Dokler ne bo prišel čas za nakup novega računalnika (4-5let), ko bo linux resna konkurenca. Oz. dokler se froc ne bo naveličal reinstaliranja.


No, se beremo čez pet let.
Rad imam tole državico. <3

Microsoft ::

Pa zakaj se greste neko ustvarjanje splosne panike proti Microsoftu?

Ah, pa zakaj bi se sekiral. Glavno, da 'nam' gre dobro. klik


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Poldi112 ::

Janez v sluzbi res dela na NT, a ima tudi firewall in antivirus, ki mu ga ni treba posodabljati. In enega reveza, ki mu vsake toliko usposablja masino. Zdaj doma bo sosed Franci poleg ucenja stvari, ki so nove ali drugacne se vsak mesec prisel spusat ves spyware in viruse, ce ne kar na novo instalirat sistem. Alternativa mu je da pac enkrat nauci Janeza, potem pa ima v glavnem mir. Sicer on ne izbira sistema, ampak ce bi ti pomagal ljudem na win in linux masinah bi vedel s katerimi imas vec dela. Jaz sem porinil v linux in open office.org Calc ljudi ki so bili prej v Excellu in win. Edino ena ima domac pc in ni njen in ima se vedno win98 in excell.Poleg tega ima precej kolegov windowse. Kaj mislis, kateri me veckrat klicejo?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Poldi112 ::

Heh Jimi, ti si neverjeten. Bolj ko te nategnejo, bolj si srecen. Sicer mislis da imas svojo licenco zastonj, ampak ce bi tvoj fax denar namenil v kaj bolj koristnega bi se tudi kakovost tvojega studija povecala (ce ne drugega bi imel lahko 1GHz vec na masini, na kateri delate v p5).
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Microsoft ::

Bolj ko te nategnejo, bolj si srecen.
Mislim, da v Sloveniji ni osebe, ki bi si lastila konkretne podatke iz konkretnega vira, da bi lahko dal neke izjave na podlagi teh podatkov. Tako, da vse to, da te (ali pa ne) nategujejo, so prakticno samo spekulacije...

ce ne drugega bi imel lahko 1GHz vec na masini, na kateri delate v p5
Vaje mam v eni ucilnici 5, nevem kako je ze tocno (ko prides v solo, gres do konca, potem pa na desno dol po stengah...). No, tam so PCji z Celeron 2.8GHz in 512MB, kar je vec, kar imam jst doma. Tako, da sem cisto zadovoljen z HW opremo. Prav tako z SW. :D


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

alexb ::

Poldi12: ja verjamem da je vec teh ki klicejo zaradi win platforme. Ampak moras stet koliko potencialnih ki bi te lahko klicali imajo kako stvar.
Ma se mi ne da vec. To z antivirusi je tud tko. Za 6k (solska licenca) dobis nod32 - ga nastavis in dela 1 leto. Firewall majo pa winsi zraven. Pa AddawareSe je tud zastonj. Poves mu kaj mora kliknit in to je to.

pa sej se mi ne da vec..|O

darkolord ::

no ja bog mu pomagaj, jaz v moj server room ne bi spustil idiota...
(bah en evil komentar je bil tle)

SXR ::

Poldi, cisto mogoce, da nisem razumel tvoj post, vedar je po mojem stvar taka:
Janez se lahko in se mora naucit sam uporabljat svoj aparat. Na aparatu je lahko okno al pingvin. Nauci se lahko karkoli. Samo od njega je odvisno, koliko.
Odgovor na vprasanje: Verjetno je, da te veckrat klicejo ljudje, ki delajo z Windowsi.
No sedaj pa zakaj (verjetno se ne bos strinjal :)) . Windowsi so zasnovani za sirso populacijo (money rules the world) in za kliknit dvakrat naprej, res ne rabis prevec truda. Pa saj ne recem, Linux postaja (al pa ze je) prijaznejsi, vendar ...no pa saj je ze dost blo o tem debate.

Nikoli ni kriv OS kriv je clovek, ki z njim ravna, ze zaradi tega ker ima izbiro s kaksnim operacijskim sistemom bo delal. Izbiro ima pa seveda takrat, ko se izobrazuje. 8-)

Bottom line:
Ce sem se jaz naucil delat z obema sistemoma in ne pi**dim cez nobenega, zakaj ne bi tako postopal se kdo drug ? :))

Glavno, da 'nam' gre dobro.
No, ce delas na Microsoftu potem res lahko to reces. Meni pa ne bo slo dobro takrat ko bo koraporacija sluzla mastne denarce, ampak takrat ko bodo zaflikal vse lukne :\ .



LP,
You can talk rationaly about kernel design, the issue of free-ness is emotional.

MasterMind ::

Kar se tiče driverjev. Driver za mrežno imam v kernelu. Prav tako za zvočno. Za grafikuljo napišem emerge nvidia-settings in resetiram X (ne celega sistema, kakor pri Windowsih) in voila. Imam popolno 3D podporo :D. (približno) Medtem, ko pa pri windowsih morš it pa na net. Iskat iskat iskat Downloadat Downloadat. Dvojni klik, next next next finish. Reboot. Dvojuni klik, next next ... finish. Reboot. In jovo na novo >:D.

In mimogrede. Sem Dijak SŠER (na Vegovi) in imam Free Windows XP profesional, Visio profesional 2003 (kaj je to sploh?), Visual Studio 2005 beta Pro in Virtual PC 2004 profesional... :D
Gentoo, KDE uporabnik.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SUN je za Javo izbral GPL licenco (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
507148 (5716) darkolord
»

Kdo ima najhitrejšega?

Oddelek: Novice / Ostale najave
92259 (2259) Izi
»

Microsoft se je izkazal

Oddelek: Novice / Brskalniki
352141 (2141) Alexius Heristalski
»

Skype 1.0

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
83925 (3925) pivmik
»

Microsoft prevzema BIOS

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
362383 (2383) mojsterpeter

Več podobnih tem