» »

Ste že mislili, da bo SP2 zares izšel, ane?

Ste že mislili, da bo SP2 zares izšel, ane?

Google - Kot že neštetokrat, se je Microsoft spet zlagal pri napovedi o izidu drugega paketa popravkov za Windows XP. Dva dni nazaj smo napovedali, da naj bi se to zgodilo jutri (torej včeraj), a si je Microsoft ponovno vzel nekaj dni oddiha. Delo naj bi bilo končano že celo pred dvema dnevoma, po najnovejših informacijah pa pri Microsofotu zatrjujejo, da bo paket na voljo "kmalu", oz., bodo obljubljeni datumi za javno dostopnost paketa ostali nespremenjeni.

Jim verjamete?

27 komentarjev

NoUse4AName ::

Boljse pozno kot pa hroscasto :P

mathjazz ::

Boljse pozno pa hroscasto :P
www.getfirefox.com

Dr_M ::

windows (kerkoli) sux
linux rox

rajt??




ja seveda....
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

V-i-p ::

Jebempti sveca, če zaradi drugega ne, bom s-t kmalu zasovražil zaradi tako očitnega antiMS nastrojenega odnosa ;((. Pa za koji kur*c mora biti v vsaki MS novici sarkazem? Tecite raje v peskovnik, madona no...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

noraguta ::

mnjah te clanki niso ravno "Tech". no ja linux je potreboval več kot pol leta da je vgradil nx v jedro. v vseh ms betah je pa ze davno ,davno notri. pa v to se recimo mathjaškom in podobnim ne ,da spušat. ker je to očitno overtech.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

mathjazz ::

Sarkazem?! Ta novica je še stokrat hujša! To je očiten napad na podjetje! Očiten poskus uničenja lažnivega monopola!
www.getfirefox.com

jype ::

noraguta: kaj je to nx in zakaj tega nisi implementiral za Linux, ce se ti zdi uporabno?

AndrejS ::

Saj ni važen datum izida SP2. Važno je da so vsi security / bug fix-i na razpolago na Windows Update. Če redno updataš sistem verjetno SP2 sploh ni potreben. Res da ima nekaj funkcij več ampak nisi zelo nujne.

noraguta ::

zakaj bi implementeral kaj za platformo kateri se zdi kopija com / activex mehanizma leta 2004 dokaj dobra pogruntavščina.

http://kerneltrap.org/node/view/3240

za svoje sranje bom po skrbel da be delovalo stem v spregi. za dokazovanje superiornosti plaform in razvoja pa tvoje pravokacije nimajo kake trdne osnove. akoravno sm mogoče kaj poprej prispeval k letaisti mineštri kot ti.(IIRC 1999)
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

LoneWolf ::

Ce vrli linuxasi na slo-techu se niste pogruntal, tule imate precej podobno taktiko reklamiranja Linuxa kot je ex. nadskof Rode promoviral katolisko cerkev. Odzivi so tudi vedno bolj podobni, kaksne posebne reklame si ravno ne delate, IMHO pa tudi Linux-u s taksnim odnosom bolj mazete ugled kot si to zasluzi.
Tule v novice bi sodilo malo vec novinarske nepristranskosti, etike in objektivnosti. Duska si dajte na forumu, ali pa se doma izkricite v blazino.

mathjazz ::

jype: in zakaj ti nisi ničesar sprogramiral, kar ti manjka pri uporabi Linuxa?

AndrejS: točno tako. Zato pa je brezveze, da Microsoft tako brezglavo zavaja potrošnike z datumi, ki so zdaj že tradicionalno napačni, potem popravljeni, spet napačni in tako naprej ... in tako naprej ... in na koncu vendarle napovejo pravi datum. V čem je smisel?
www.getfirefox.com

mathjazz ::

LoneWolf: tukaj nepristranskost sploh ni možna, če dobro pomisliš.
www.getfirefox.com

Matev ::

mene prov mal briga kdaj bo sp2 izšel
čim kasneje tem boljše
tem kasneje bom moral naložit ta popravek
ker se bo zihr spet kak USB port spomnu da noče delat z 2.0 standardom če nima sp2
kot noče delat če nimaš sp1 ....

pirx ::

Meni je že tud malo tečno to antiMSovsko obnašanje... "Kot že neštetokrat, se je Microsoft spet zlagal pri napovedi..." - noben resen portal nikoli ne piše na tak način. :\

In v končni fazi - who cares??? Bo pač malo kasneje... eni se obnašajo, kot da delo brez tega SP2 sploh ni možno >:D

Mobidick ::

Piz.do materno ste si slo-techovci zadali pravo nalogo, ljudem prati možgane, kateri OS naj uporabljajo!

Brez sarkazmov v novicah, prosim. Nimam nič prosti linuxu, samo preveč zaničujete MS. Matjaž, a ne znaš napisat objektivne novice. Po tvojem pisanju sodeč, že ne.

Pa lp.
The future is digital!

SoLoR ::

jaooo... SP2 final je zunaj ze od jutra in sicer RTM verzija je bila leakana... RTW verzija je pa prisla na windowsbeta 20 min nazaj ;)... uglavnem final buld je 2180... potem je pa vseen a imate RTM ali RTW....

jype ::

Sem ze marsikaj sprogramiral. Preden je imel LVS tcp loadbalancer, sem jaz naredil svojega na osnovi netfiltra, ampak je bil prevec specificen za mojo uporabo, da bi ga dal ven, pa koda je bila dirty hack. Na zalost, sicer bi lahko kaj bilo iz tega. Druga rec ki mi pade na pamet je IP accounting, ki ga tudi ne morem releasat ker sem ga naredil v nekdanji sluzbi in je koda slaba. Na sreco imam zdaj svoje podjetje in si lahko privoscim razvijat kvalitetnejse reci.

noraguta: hecno: NX bit @ Wikipedia

PaX na Linuxu se razvija od oktobra 2000 in implementira natanko to, kar ponuja NX bit na novih procesorjih in se nekatere druge reci. Na mojih streznikih je bil PaX obicajno vkljucen z grsec patchi nekje od konca 2001.

Lex ::

mah, kak dan gor al pa dol, magari mesc, če sprot patchas si lah bol al manj brez skrbi. Pa microsoft se je zlagal... :\ ka pa če je sam "mal" preceno zmogljivosti zaposlenih? pa podcenu število bugov pa lukn? :\ ehh, ma direkt zlagau se je ja.. to bo.. sj, če je doomu 3 ratal bit en najbol teško pričakovanih naslovov, povečini sam zato k so tak dolk folk nategval, mrbit bo pa še njim, a?


offtopic:
sam so linux userji tlele gor res ful možganepralno in antims nastrojeni. Sj ne rečem, dost redno uporablam linux (res ne neki profi), sam večine programov k jih pa nucam pa ni za nix platforme tak da.. winsi pač. (uporabljam oboje za svoje namene, ne pa strogo enga, k ga kujem v nebesa, druzga pa popluvam k najmanj pomembn kupček gnoja. vsak ma svoje + pa -e). Se ne bunm zard monopola, nakonckoncev se ni microsoft sam naredo monopolnga, ampak so mu do tega pomaagl ljudje k so kupval izdelke, pa podjetja k so padala na njihove finte. Me zanima kak bi vi ravnal če bi mel šanso da osnujete podjetje. Al bi bli pošteni, pa delal ponižno in se oziral na druge (pa nkol niti ne kj velik dosegl), al pa bi pogruntal par fajnih možnosti k bi vas poneslo med najbol dobičkonosna podjetja ever. I wonder... :\

lorenz ::

Bolj vas nategujejo bolj jih mate radi , zakaj?

Duke Nukem ::

sej so winsi še zmerom bolj ket linux to je 100% največ varnostnih lukenj pa iščejo linuxsaši >:D zaenkrat linux nima za BUREK (sirni mesni ) :D
ko bo linux poganjal in bil kompatibilen z tako veliko stvarmi kot winsi pol pa tulte pa psujte tle okol do takrat pa kodirite linukse pa tih bodte :)

Microsoft ::

... a si je Microsoft ponovno vzel nekaj dni oddiha.
Ma ja. So verjetno programerji bili nekje na Bahamih, pa ko jih je Bill poklical, da se malo napisejo kako vrstico ali pa dve, so mu nazaj rekli, da bodo tam ostali se cez tale vikend. Od tu je ta zakasnitev.
Ha ha. A vi ste pa mislili, da tam res kaj delajo?! Ne ga srat, so vec na kakih eksoticnih otokih, kot pa v Redmondu.

Kot že neštetokrat, se je Microsoft spet zlagal pri napovedi o izidu drugega paketa popravkov za Windows XP.
A ni v angleski novici zapisano, da so trikrat (z vkljucno danes) prelozili izzid? Aja, 3 je zdej kr enako neskoncno. Kul.
Zanimivo bi bilo obdelati tudi tisto besedico 'zlagali'. Jst bi prej rekel, da oni izkoriscajo neumno potrosnisko publiko, s tem ko vlecejo datum. O njih se govori ze dlje casa, kar naredi nic drugega kot eno zelooo dolgo reklamo. Pa se zastonj je. :)

Jim verjamete?
Dol mi visi, al bo prsu SP2 14. avgusta ali pa 25. oktobra. Mogoce bi celo nekoliko rajsi videl slednje, da bi se lepo 'datumsko' poklapalo. :))

Je pa zanimivo gedati, kako Linux svet pozorno spremlja tale izzid SP2. Tisti, ki smo ga preizkusili, ze vemo, da to ni samo korak naprej, ampak je KORAK naprej. Se torej Linux svet boji tegale izzida? Ni dvakrat za rect...


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

noraguta ::

:~)))) pax yeah right. če bi to kdaj zares delalo ...

nazalost je to le en security trikov zelo specificen in lahko tudi precej neuporaben. kot dosti ostalih grsec zadev, v ostalem uporabne celo promovirajo v kernel. ampak ta ni. nx je v windowsih od prve bete za sp2 in amd64. v linuxu pa je bila zedeva pac spregledana (dobesedno je clovek pozabil na to). pa nimam prav nič zoper njega ampak zoper ljudi ki ti ponujajo PAX , kot ekvivalentno rešitev.

ms je predvsem moral (mora) zagotoviti ,da bo do zadeve po uvedbi nx-a še vedno šibale in da bo ustrezno število aplikacij delalo z nx podporo(pa tudi zbrati čim več informacij kje se pojavljajo težave,že iz stališča supporta). kar nekaj jih je bilo treba prebekslat nekaj pa jih bo pač sledilo kasneje. povsem enako se dogaja tudi na linuxu. za odprte zadeve je stvar lažja, pa vendar je veliko zelo kvalitetnega sw-ja komercialnega. Namen uvedbe nxa pa je da stvar deluje ne ,da je odklopljena za 2/3 aplikacij.


lorenz if you wana be important you must look impotent? radi se drajsamo, kako pa je kaj pri verouku?
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

undefined ::

> Boljse pozno pa hroscasto :P

Aha, zato prisegaš na Linux. :)

mrTwelveTrees ::

dejte si dopovedat, da NE moreš narediti, se ne da nrediti OS brez napak...

RejZoR ::

WInXP SP2 naložen... Kul zadeva :) Tud napake RC2 so odpravli :)
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

andrej ::

matjazz: ze ko si ti napisal novico, da bi naj bil RTM 5. se mi je zdelo malo cudno. Res je, da je v INTERNIH dokumentih bil datum 5, ampak v javnosti MS ne napoveduje tocne datume. Ce ze pricurlja ven informacija je to neuradna in kot taksno se jo tudi mora jemati!
Zakaj se sploh moram pisat tolko novic brez veze. Ko pride ven se napise in to je to. Ni treba vsak dan pravit jutri bo... bo ko bo...

mathjazz ::

andrej, tiste novice nisem napisal jaz.
www.getfirefox.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoft zakrpal osem lukenj in napovedal Kinect za PC

Oddelek: Novice / Ostale najave
125104 (2915) zeleni
»

Xbox 360 Super Elite

Oddelek: Novice / Konzole
406871 (2758) LuGi
»

Vista Service Pack 2 kmalu na voljo

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
316171 (3615) Master Chief
»

S katerim programom izdelati bazo podatkov

Oddelek: Programiranje
81448 (1138) Nejc Pintar
»

Microsoft IE 7.0 in https, Exchange 5.5 gre v pokoj, prihaja MSN Book Search

Oddelek: Novice / Brskalniki
213466 (2830) ahac

Več podobnih tem