Forum » Strojna oprema » asus a7v133
asus a7v133
berni ::
pred 1.mesecem je moja dobra stara abit kt7 raid sla rakom zvizgat. na essedi-ju v trstu, kjer sem jo kupil, mi ze od takrat obljubljajo drugo, zato ker je bila se v garanciji. sedaj so mi ponudili v zamenjavo asus a7v133, ker abit-a baje se ne bo. zanimajo me izkusnje uporabnikov te plate, tako da karkoli napisete o tezavah in radostih, posebnih fintah npr. v biosu itd. bo dobrodoslo in cenjeno, ce bo le argumentirano.
o mojih izkusnjah z njo, pa ko jo dobim in zalaufam...
o mojih izkusnjah z njo, pa ko jo dobim in zalaufam...
yjj ::
ASUS je vedno kraljeval na OEM tržiščih. Njihove plate so enako če že ne bolj stabilne od Abitovih, vendar niso namenjene začetnikom. Če si začetnik naj ti raje izvržejo kakšno Soltekovo plato, če pa imaš izkušnje in živiš samo za OC je ta plata prava zate. Tudi cenovno je ustrezna, glede na ceno abitke
smisel mojega življenja ni SAMO oc, sploh pa je sedaj a7v bolj user friendly kot starejša sestra, ker se lahko popolnoma oc v biosu. nisem ravno začetnik, se mi pa tudi ne ljubi experimentirat v nedogled. ker sem po novem tudi srečen lastnik athlona 1,2 (axia) in še z original sklenjenimi L1, res ne bi smel imeti veliko dela.
aky ::
Jaz sem zelo zadovoljen z A7V133. Edino, kar mi ne deluje je auto start na uro ob 7:30 zjutraj. :)
Running TBird 1330@1560, ceprav gre zvisevati multiplier, sem se raje odlocil za overclock FSBja. Infineon je stabilen na 156 Mhz. Voltazo pa sem dal na 1.8V. Temperatura v teh poletnih dneh je 55 st C. Niti enkrat se mi ni sesula. Laufa pa prakticno non-stop.
Vsi testi hvalijo to plosco. Recimo AnandTech. Po moje.. best buy.
Running TBird 1330@1560, ceprav gre zvisevati multiplier, sem se raje odlocil za overclock FSBja. Infineon je stabilen na 156 Mhz. Voltazo pa sem dal na 1.8V. Temperatura v teh poletnih dneh je 55 st C. Niti enkrat se mi ni sesula. Laufa pa prakticno non-stop.
Vsi testi hvalijo to plosco. Recimo AnandTech. Po moje.. best buy.
yjj ::
Todi jaz se ne bi loti odklepanja tako dragaga proca, vsekakor izkoristi odlično plato ki ti jo nudi Essedi in uživaj v višanju FSBja
aky ::
Da, procesor je ze tovarnisko odklenjen. Eni pravijo, da je to AMD namenoma naredil, da bi zmanjsal moznost okvare procesorja zaradi uporabnikovega posega po kontaktih, drugi pa trdijo, da je laser, ki reze kontakte, preslab (oz. kontakti predebeli), da bi jih porezal.
Kakorkoli.. deluje.
Kakorkoli.. deluje.
kot sem obljubil na začetku, nekaj prvih vtisov o plati:
-novejši biosi, po 1003, nimajo vključenega hlajenja proca na idlu. da se urediti z programčkom wpcredit od h-ode. pri meni je temp nižja za 8-10 stopinj. pod loadom je isto.
-večji problem je z usb-jem. eni ga imajo, eni pa ne. naprave nekaj časa delajo, potem izgubijo povezavo. trenutno še nisem prepričan, če sem rešil zadevo, ker moram poizkusiti še kakšno nastavitev v biosu, upgrade...
prosil bi lastnike dotične plate, ki nas je, žal, veliko manj kot abit-ovcev, da opišejo svoje težave in kje so našli rešitve. forumov je res veliko in terja kar nekaj časa, za vse (no, dobro, en del ) pregledati in prebrati.
-novejši biosi, po 1003, nimajo vključenega hlajenja proca na idlu. da se urediti z programčkom wpcredit od h-ode. pri meni je temp nižja za 8-10 stopinj. pod loadom je isto.
-večji problem je z usb-jem. eni ga imajo, eni pa ne. naprave nekaj časa delajo, potem izgubijo povezavo. trenutno še nisem prepričan, če sem rešil zadevo, ker moram poizkusiti še kakšno nastavitev v biosu, upgrade...
prosil bi lastnike dotične plate, ki nas je, žal, veliko manj kot abit-ovcev, da opišejo svoje težave in kje so našli rešitve. forumov je res veliko in terja kar nekaj časa, za vse (no, dobro, en del ) pregledati in prebrati.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero nForce2 plato (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Kaj kupiti | 31733 (18328) | Jaffa |
» | Asus A7N8X Deluxe @ XP 2500+ BartonOddelek: Navijanje | 1447 (1001) | KrazyIvan |
» | Multiplier in Voltaža na TBjuOddelek: Navijanje | 805 (725) | Dr_M |
» | Plata Asus ali Gigabyte ??Oddelek: Kaj kupiti | 1823 (1295) | schurda |
» | Mama plate za AMD procesorje in Vas izkušnje ?!?Oddelek: Strojna oprema | 1516 (1084) | gorazd |