Forum » Navijanje » Multiplier in Voltaža na TBju
Multiplier in Voltaža na TBju
SloCOM ::
Slišal sem, da se da na TBju s pravilno povezavo L mostičkov spremenit multiplier in voltažo. Imam procesor TB1333. Če se da bi prosil, da mi kdo razloži kako ali pa pove naslov kašne strani na kateri so navodila.
Dr_M ::
najprej probi ce ni ze tovarnisko odklenjen mnozilnik.ker nekateri 1.33 in 1.4 pa verjetno se kasni so ze odklenjeni.
sam imam doma tb1.4 ki je ze tovarnisko odklenjen.
sam imam doma tb1.4 ki je ze tovarnisko odklenjen.
krucymucy ::
sej je že odklenem L1 in lahko spreminjaš multiplier! Zej maš npr. 10x133=1333 lahko daš 11x133=1467Mhz ... sam to je brez veze - raje navijaj z FSB-jem!
Ja samo na moji matični ASUS A7v133-VM se ne da spreminjat multiplerja in voltaže. FSB pa lahko nastavim največ na 145mHZ. Pri 145 Pa mi začne crkavat računalnik, ko naprimer kej igram (premajhna voltaža ?)
hm...pol pa pac mnozilnika ne mores speminjat.ker je defult ze zapisan v cpu, s kombinacijam pa ne mores nc nardit, ker sm ze sam to probu.za napetost pa povezez L8 mosticke.
dr_M : Vse L8 mostičke morem povezat ? In kašna bo pol voltaža ? Kašna je zdej ? Ni nevarnosti da bi šlo kej rakom žvižgat zaradi voltaže ?
ce bos previden ni nevarnosti.zdej mas verjetno 1.75V potem bo pa 1.8 ali ce bos res dobr naredu 1.85.sm ze experimentiru na svojmu duronu in sm povezu use L8 pa sm dubu 1.8V sam verjetno sm bl slabo naredu.neb vedu tocn.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Navijanje AMD 1GhzOddelek: Navijanje | 2179 (1643) | OwcA |
» | Tb 1,4 & abit kt7Oddelek: Navijanje | 1232 (961) | ||_^_|| |
» | Abit KT7A + TB 1,4........Oddelek: Navijanje | 1625 (1271) | kuglvinkl |
» | Pogled v BIOSOddelek: Navijanje | 979 (760) | Kriko |
» | tb 1000 na 133Oddelek: Navijanje | 1721 (1578) | VASkO |