» »

Operacija Fastlink - na lovu za pirati

1
2
»

MasterMind ::

A access je database al kako? Če je, imaš MySQL :D

flipflop ::

Ja bazo mam narejeno v Accessu za seminarsko za maturo.

OwcA ::

a Delphi vem da je Kylix a pa dela isto kot v winsih?

Seveda, še koda je prenosliva, če uporabljaš ustrezne (Borlandove) knjižnice.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Tux_Lunix ::

Za silo je tud www.winehq.com na voljo. upajmo, da se bo tud za M$ Access nasla resitev.

MrStein ::

mchaber , ja moja soseska je polna milijarderjev, ki so obogateli, ker so ilegalne kopije uporabljali. Glej , nimam nič proti tebi, ampak dozo drog pa vseeno malo zmanjšaj ...

poweroff ::

SkyNet, hokuto - da, to bil velik vdor v zasebnost. Upam, da vama je jasno, da sem močno pretiraval, in to namenoma, da koga sprovociram, da začne razmišljati. Čeprav, če dobro pomislim, bi morda zadeva imela celo kakšen pozitiven učinek. Prizadeti bi bili vsi - in vsi bi se morali začeti boriti za svoje pravice. Poleg tega se je proti odkritemu nasilju lažje upreti - proti razni biometriji in videonadzoru, ki sta prikriti obliki nadzora se je bistveno težje, kot proti nelegitimnim policijskim preiskavam. Če citiram Michaela Moora iz Stupid White Men (precej grob besednjak, ampak zadene bistvo problema): kaj je boljše, da te zaf*** nekdo, ki ti pove, da te bo zaf****, ali da te zaf*** nekdo, ki se ti smehlja v obraz in ti laže?

Korporacije same s svojim neprimernim odnosom direktno spodbujajo piratstvo, ti bi pa zdaj zato kaznoval primarno posameznike
To ne drži. Nekatere znane softwerske korporacije so piratstvo uporabljale (verjetno pa ga še sedaj) kot svojo strategijo širjenja. Piratstvo med določenimi segmenti uporabnikov (mladina, domači uporabniki) jim je direktno v interesu. Čeprav v resnici govorijo drugače.

Sicer pa načeloma je stvar taka - kraja avtorsko zaščitenega dela je pač - kraja. Jaz sicer tega ne obsojam v enaki meri, kot krajo materialnih stvari, ampak še vedno gre za krajo, ker se tisti, ki krade s tem okoristi - mu ni treba plačati za CD / DVD,... Do tega so pač prišle bolj razvite družbe in to spoznanje se v pravu samo odraža. Seveda zadeve niso tako enostavne, ker so vmes tudi previsoke cene, pa monopoli, itd. Vendar se sam osebno ne strinjam, da naj bo kraja način boja proti izkoriščanju, monopolom in korporacijam...
Ko so Molotovci zaskvotirali tisto staro napol podrto stavbo o Slovenskih železnic, so vsi vpili, da so lenuhi in tatovi. Po možnosti so pa prav isti ljudje, ki so dopodne besneli nad Molotovci, popoldne leechali iz P2P...

LoneWolf - zelo dober komentar, predvsem zadnji stavek mi je všeč. Možno pa je še nekaj drugega. IT bo nehala biti elitna zadeva. Oziroma - kvaliteta bo bolj prišla do izraza, cene bodo postale normalne. Če potegnem paralelo s spletnimi stranmi. Pred leti, ko HTMLja ni nihče obvladal, se je dalo služiti težke denarje za "postavljanje" spletnih strani. Spominjam se, da sem nekoč imel priložnost v text editorju pisati spletno stran za neko organizacijo in plačali so mi 5000 SIT na uro (jaz sem po nareku oblikoval spletno stran)! Stran je bila pa tako lame in zanič oblikovana, da me je bilo že takrat sram (kako naj bo oblikovana so mi povedali pri tisti firmi). Ampak moja "prednost" je bila v tem, da sem bil kao "strokovnjak", ki obvlada HTML. In strokovna tarifa je bila pač takrat taka. Heh, če bi takrat imel diplomo, bi verjetno zaslužil še par jurjev več...
Danes si povprečno spletno stran naredi tajnica sama v Wordu. Orodjaza to so brezplačna. HTML ni nobena mistika več. Kar loči dobro od slabe strani pa je kakšen program in design. Če hočeš danes zaslužiti s spletno stranjo moraš znati vsaj malo programirati in moraš biti oblikovalec. Se pravi ni dovolj, da si "strokovnjak", ki "obvlada" HTML in notepad, ni dovolj, da kupiš drag program za HTML oblikovanje, pač pa moraš biti malce boljši. Enako za računalništvo. Zakaj bi iz osnovnega urejevalnika teksta, predvajalnika filmov ali programa za branje e-pošte delal težko znanost in produkte drago prodajal? Še vedno pa bo obstajal trg - za specializirano programsko opremo. Res pa je, da tam ne bo več lahkega zaslužka.

pingo76 - piratstvo da pripomore k splošni račnalniški razgledanosti? Daj no, večina folka zna SAMO preči MP3 CDje (ki jih poslušajo v avtu), zagnati BSPlayer in preko p2p poiskati določen špil. Še Googla folk ne zna uporabljat.
Sicer pa Adobe Premiere je na Adobovi strani preiskusna verzija, ki dela 1 mesec. :D

Za konec pa samo tole: zakoni naj bodo za to, da se spoštujejo. Če bi bili vsi konsistentni, bi ali legalizirali vso (ali pa vsaj večino) programsko opremo, ali pa zahtevali referendum o zakonu o avtorskih pravicah. Kar me moti je stanje apatije - najti tisoč izgovorov, da nam (vam) ni treba storiti ne prvega, ne drugega.
P. S. Vsi, ki zagovarjate piratiziranje - koliko od vas je pripravljenih iti na ulico zaradi DRM in raznih ID nadzornih tehnologij? Bo kdo povzdignil glas proti Zakonu o pogojnem dostopu do zaščitenih elektronskih storitev?

"4. Prepovedana naprava je vsaka strojna ali programska oprema, ki je izdelana ali prilagojena tako, da omogoča dostop do zaščitene elektronske storitve v razumljivi in uporabni obliki brez predhodne individualne avtorizacije ponudnika storitve."

"Z globo najmanj 250.000 tolarjev se kaznuje za prekršek fizična oseba, odgovorna oseba pravne osebe in odgovorna oseba samostojnega podjetnika posameznika, ki prepovedane naprave izdeluje, uvaža, razširja, prodaja, daje v zakup ali POSEDUJE z namenom pridobitve premoženjske koristi."

lunamit ::

Mene pa nekaj moti pri vsej zadevi:
je vredna preko 50 milijonov dolarjev, med tem ko bi naj bila škoda, ki so jo zaradi tega utrpeli lastniki teh intelektualnih del velika več sto milijonov dolarjev.


Kako so prišli do številke več sto M $ 8-O
Prva logična ugotovitev bio bila, da je bilo škode 50 Mio$ kolikor naj bi bila roba vredna! Upam, da niso računali da so si nekateri, ki so imeli piratsko verzijo programa ustvarili dobiček nekaj sto Mio $ z uporabo njihovih piratskih programov ???
Kolikor vem, si vsak ki dejansko nakaj naredi z nekim orodjem in to tudi prodaja, kupi original. Saj je vsakemu jasno, da če bom jaz zaslužil 10 Mio $ na leto, bo kmalu nekdo preverjal ali imam licenčno programsko opremo. (Ni važno ali je to fovšija ali pa želja po zaslužku. Če zaslužiš in "goljufaš" bo pač lahko plačal ker imaš $$$)

Nekdo je komentiral do so TV ripi piratstvo:
Jaz se pa ste ne strinjam. Čeprav imam na voljo kupiti DVD po moje to ni piratiziranje. TV je odkupila pravico za predvajanje. Če sem si jaz zadevo posnel za poznejše gledanje je to moja izbira. Sicer pa sem zadevo tudi plačal, saj plačujemo prispevek za TV. Upoštevati pa moramo, da posneti materjal ni v isti kvaliterti kot na DVD-ju in da ima dodane logotipe TV-ja. (Kar zna biti tudi moteče).
There are 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Konec zadeve RIAA proti Thomas-Rassetovi ($222k za 24 pesmi bo kar prav) (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
16038146 (33705) St235
»

Komu je v interesu skrivanje informacij?

Oddelek: Problemi človeštva
343346 (2734) Okapi
»

Giving back to society (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
7311021 (9833) Pyr0Beast
»

Operacija Fastlink - na lovu za pirati (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
566157 (6157) lunamit

Več podobnih tem