» »

Joker ali PC Gamer?

Joker ali PC Gamer?

AtaStrumf ::

Zanima me kaj berete, če seveda kaj, na področju iger in seveda kateri vam je boljši.

Jaz osebno kupijem PC Gamer-ja, Jokerja pa si sposodim pri kolegu, ki je naročen in se mi zdi butast, da bi še jaz kupoval isto revijo. Boljš se mi zdi pa Joker, čeprav je sedaj luni precej izboljšal teste hardware-a in na splošno se nekaj trudijo, da bi bili bolj podobni oz. boljši od Joker-ja, pa jim manjka humorja. Ko se že kaj hecajo izpade večinoma prisiljeno, kot en cheap humor. Dost bolj sem se narežal, ko sem bral kontrolke iz angleščine od svojih sošolcev.

||_^_|| ::

mislm da bojo tole zaklenil:)

McAjvar ::

In to verjetno zlo hmal.

Sam so pa skor najboljse tele debate ala Joker vs. PCGamer, UT vs. Q3A, Telebajski vs. Kekec pasteta. Kr neki. :D
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov

AtaStrumf ::

Aja, nej mi en razloži zakaj.

McAjvar ::

umm, like, miljonkrat prezveceno?
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov

Simko ::

Zato , ker takšne teme nikamor ne peljejo. Razen v hvaljenje in kreganje. In zmerjanje....

AtaStrumf ::

OK pa poenostavimo stvar. Naredimo anketo. Samo dva možna odgovora: Joker / PC Gamer

asPeteR ::

Folk zakaj že takoj ven s tem; to bodo zaklenil!
A se ne znamo normalno "pisunat" na forumu?
Vsak naj pove svoje mnenje in ga argumentira.

Jaz berem oba. Vsak je po svoje dober. Kar izpusti en, drugi nadomesti in obratno.

OldSkul ::

Jaz tud berem oba toda boljši mi je PC Gamer,ker je Joker zadnje cajte boring!

TheJack ::

Pc Gamer se je zadnje čase dosti izboljšal, še vedno pa delajo takšne neumnosti, da glava peče. Razvpit je primer Force Commanderja, ki je v dotični reviji dobil nekaj čez 90%, le nekaj številk kasneje pa lahko v isti reviji preberemo, kako ''FC ni izpolnil pričakovanj''.

Še bolj nora je neumnost v zadnji (julij 2001) številki (ki po moje kaže na rahla nestrinjanja med založnikom VideoTopom in testerji hardvera).
V sekciji ''Priporočamo'' (str. 103) je kot najboljši igralni plošček (''denarnica brez dna'' menda pomeni to) naveden Firestorm Dual Analog Gamepad. Le nekaj strani kasneje (str 108) pa osupli zagledamo test dotičnega ploščka, ki je dobil oceno 69%. V okvirčku zraven piše:'' Ker je na tržišču kopica boljših ploščkov, se raje razglejte po njih.''
PC Gamer torej isti plošček hkrati besno priporoča in odsvetuje. Pa se znajdi, če se moreš. Seveda ga prodaja VideoTop.

JurijTurnsek ::

Pc gamer je po moje boljša revija od jokerja, kr se mi joker že kr gabi...(stare zamere ostajajo..), škoda je le, da Pc gamer ne more delovati brez hvale videotop, ker so jim velik sponzor in jim pomemi življenje ali smrt...
http://www.slatnaskejta.com

Sumo ::

Ne me smejat Joker se je resda malo poslabsal, Pc gamer pa poboljsal, ampak Joker je zmeraj svetlobna leta pred gamerjem

Paramedic ::

Sumo: zaradi takih izjav pride do zaklepanja in zmerjanja!;((TheJack: tisti plošček ni isti, nista bila dvakrat opisana, ampak sta različna! Tisti, ki je dobil 69% je brez forc-feedbacka in zato ni tako dober. Bolj pozorno berite vendar.PC Gamer se mi sicer zdi boljši, ker je debelejši, ima Superteste, veliko HW novic. Joker je pa dober, ker se znajo pohecat :).
End transmission.

Nigga ::

naročiš oba pa je problem rešen.
Too Drunk to Fuck

Nigga ::

Včasih sem mel Pc Gamerja naročenega pa mi ni bil všeč. Kak je pa zdaj pa ne vem. Vem pa da mi je Jokerjeva tlačenka zelo všeč. Je kar nekaj uporabnih programov na njej. Kaj mi lahko kdo pove kak se mu zdi Nadtlačenka(dvd)? tnx
Too Drunk to Fuck

Sumo ::

NAtlacenka in ne NADtlacenka :\

TESKAn ::

Natlačenka rulz - sicer iger ni velik vč, ma maš pa gor kup programov, pa še en kup prikolic za prihajajoče filme. Aja, pa poker smo dobil ta mesc:D. Če si naročen na jokerja, se le naroč še na natlačenko™. Po mojem mnenju se splača.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Nigga ::

mater si pedanten 8-) Glavno da veste kaj sem hotel.
Too Drunk to Fuck

Avenger ::

Hm. A veste zakaj jaz ne maram PC gamerja? Ne bom razglabljal, kateri je bolj strokoven, kaj zapolnjuje en in kaj drugi... ampak enostavno je tako daje PCgamer umeten, plastičen, nenaraven, skratka, nima duše. Tko nekak kokr zombi. Medtem ko je na drugi strani Joker ves živ, življenjski, živahen in posledično zabaven. Da samoumevnosti kot je strokovnost ne omenjam sploh. Vic v PCgamerju izpade nekak tako kot v Southparku, ko se nekdo (Cartman?) trudi bit smešen, pove vic, folk pa čist tiho, v ozadju samo črički...
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Sumo ::

Avenger: I couldn't agree more :))

Paramedic ::

In pa Jokerjeva (na)tlačenka se mi zdi bistveno boljša od CD Gamerja. Drugače pa kupujem PC Gamerja, Jokerja si pa sposodim.
End transmission.

Nemelk ::

no, ker še ni zaklenjeno, bom izrazil svoje mnenje.
ene 3 leta nazaj sm kupu joker števila 46. ok, revija se mi je zdela ok, članki super,...
Zdej si jokerja sposodim od frenda, ga prelistam, preberem nekaj stvari, (humor še vedno gate trga), AMPAK (!!!) vsi JCT (joker cream team) in vsi privrženci (naročniki) so postali malo HIGH ( ostale revije pošiljajo v k***, ocene iger podane v jokerju so jim kot nekakšni zakoni, češ v jokerju je ta pa ta dobila tolk pa tolk...)

pravzaprav me ne moti, sam povedat sm pa moral:|
Nemelk ™

Dexxx ::

...nekateri smo v zadnjih petih letih ugotovili, da na tem svetu obstojajo on-line revije, ki za đabe ponujajo ogromno testov in podobne šare. Aja, če se hočm pa smejat grem pa Monthy Python gledat:D.

AtaStrumf ::

Pa še prav imaš. Jaz odkar sem začel spremljati sceno preko interneta praktično nič novega ne izvem v PC Gamer-ju, vsaj kar se železnine tiče. O igrah mogoče že zvem kaj pametnega, ker se mi ne ljubi brati novičk o igrah, ampak ocene pa so recimo na www.gamespot.com zelo dobre in se z večino strinjam. Tako, da ko dobim PC Gamer je že vse več ali manj zastarelo in nakoncu enkrat prelistam pa konc. Kupijem bolj zaradi CD-ja. Demoti pa Updati programčki. Samo tudi tu je bolj revšna. 100 Let smo čakali na 3DMark2001, 2000 sploh nikoli niso dali gor, pa še marsikaj drugega pogrešam.

Fresh1 ::

JOKER RULA SPLOH DA :))KAR SE PA TIČE NAD INPOD TLAČENK PA SO ITAK CARSKE KER SE JE MODELOM VSAJ MAL DAL POTRUDIT Z UMSENIKOM IN GA VSAKE TOK CAJTA SPREMENIJO UMESNIK OD PC GAMERJA PA JE ŠE ZMERI EN IN ISTI OD ZAČETKA !!
FANTJE KJE JE DOMIŠLIJA. POLEG TEGA SO TOK NESPOSOBNI DA NE MOREJO URIHTAT SVOJGA MAIL SERVERJA IN DOBIVAM SKOZ ENE ČUDNE ZNEKE POL PA ŠELE TEKST Z MALO MANJ ČUDNIMI ZNAKI !
JOKER DVD NAROČNIKI DOBIJO QUAKE MOVIE ZASTOJN NASLEDEN MESEC KWA PA PC GAMER ??
Z VELIKIMI ČRKAMI PIŠEM DA SE ME BOLJE VIDI (PA KER SE MI NE DA CAPS LOCK NE DA IZKLJUČIT);)
FIGHT THE POWER !!!

Yohan del Sud ::

JOKER JE EDINA RAČUNALNIŠKA RAČUNALNIŠKA REVIJA NA KATERO SEM NAROČEN IN JO PLAČUJEM. PRECEJ DRUGIH (SWP, MM, WININI, NOVICE) NAMREČ DOBIM ZASTOJN. TO POVE VSE. ZA PC GAMER NE VEM GA NISEM NIKOL PRJEL U ROKÉ.

Z VELIKIMI ČRKAMI PIŠEM ZATO KER SE DEREM KO JESIHAR. :|

Primoz ::

če vidim še kakšen post v tej temi napisan z samimi velikimi črkami, bom njegovega avtorja nagradil z zelo lepo slikico na levi.

Prepovedana je pretirana uporaba VELIKIH črk (kričanje). Pretirana uporaba pomeni več kot 10% VELIKIH črk. Kazen: razglasili vas bomo za Zobato Owco™, v primeru nadaljnjih kršitev pa boste razglašeni za Gnoja™.

There can be no real freedom without the freedom to fail.

Nemelk ::

HE!
Nemelk ™

OldSkul ::

Opa smo se razjezili!>:D

AtaStrumf ::

Nemelk Zobata Owca™,... HMMM sploh se ne sliši slabo!

TheJack ::

Paramedic: tisti plošček ni isti, nista bila dvakrat opisana, ampak sta različna! Tisti, ki je dobil 69% je brez forc-feedbacka in zato ni tako dober. Bolj pozorno berite vendar.

Ti beri bolj pozorno! Kot najboljši plošček v PCG se priporoča Firestorm Dual Analog Gamepad. To je isti plošček, ki le nekaj strani kasneje dobi oceno 69% in je brez Force Feedbacka!
Plošček s FF pa se imenuje Firestorm Dual Power in ga pod sekcijo ''Priporočamo'' ni navedenega!

Sploh pa imam občutek, da ti PCG ne prebereš prav natančno (da ne omenjam postov na forumih!), saj se ti izgleda sploh ne sanja, kaj sekcija ''Priporočamo'' sploh je.

luni ::

TheJack sekcija "Priporocamo" se vecinoma oblikuje glede na trenutni inventar trgovine Videotop, tako da je ne upostevajte prevec.
Artificial Intelligentia

ahac ::

Joker ne podpira APZja. 8-)
Drug mesec se bom naroču na Natlačenko.
PCGamerja pa občasno kupim, ampak mi ni tolk všeč.
Sploh je hardware del bad. Joke. :D:D:D
Ne vem no, nekak mi ni tolk zanimiva revija kot Joker.

TheJack ::

To mi je nekako jasno, luni. Manj mi je jasno to, kako urednik tega niti ne poizkuša prikriti.

Lp

Avenger ::

Jah gnili so pač, hehe >:D Če majo v kurcu celo revijo, zakaj si ne bi mogl privoščit še par neslanosti? >:D>:D
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

TheJack ::

Ne me narobe razumet. PCG ni slaba revija. Celo več: od takrat, ko so razširili hardware sekcijo, je to odlična revija. Na več področjih so boljši od Jokerja. Recimo novice, intervjuji, pa tudi lunijevi članki (recimo tisti o navijanju, sestavljanju računalnika in zamenjavi biosa) so nekaj, česar v Jokerju ne boste našli (od odhoda UroŠa v Jokerju še nisem prebral poglobljenega hardware članka).

Me pa precej stvari v PCG moti. Nekaj čisto subjektivnih, recimo hvaljenje odurnih HP-jevih tiskalnikov (nekega dne bom o tem kupu dreka napisal obširen post) in pa nekatere otročje fore (PCG je pač namenjen mlajšim bralcem kot Joker) in določeni nezanimivi članki.
Se pa najdejo tudi resnejše zadeve. Nekaj so jih že popravili (obupne slovnične napake), veliko pa jih še ostaja. Najhujše so previsoke ocene za (nekatere) igre in hardver, ki ga prodaja VideoTop. Pa nekateri precej ''hitri'' (v najslabšem pomenu besede) testi hardvera (pa ne lunijevi), kjer se mi včasih zdi, da človek, ki je testiral, zadeve od blizu sploh videl ni.
Tudi naključnih neumnosti (kakršna je tista z gamepadom) ne manjka. V PCG je namreč še vedno napisano tole:'' Naš osnovni sistem je PII 350, 64 MB Ram z Voodoo 2 kartico. Ampak pa igranju na tem računalniku igro preizkusimo tudi na minimalnem računalniku [...]'' Komentar ni potreben.
Sekcija ''Priporočamo'' je popolnoma nora in se ne sme (kot je omenil že luni) jemati resno. Kot najboljši zvočniki veljajo FPS 1000, ki jih (kolikor jaz vem) ni več v prodaji.
Pa tudi luni ni imun na napake. Nepojemljivo se mi recimo zdi, da na testu grafičnih kartic ni bilo obeh Kyrov (sicer ne vem, koliko je to sploh lunijeva krivda). V testu monitorjev se je luni pritoževal (če sem prav razumel) da ''ima novejši model Iiyama VM 411 slabše frekvence osveževanja, kot starejši model VM 410''. Problem je v tem, ker VM 411 ni novejši model 410-ke. Le-ta še vedno ostaja v prodaji in je najdražji Iiyamin 17'' monitor (skoraj 100 jurjev). Precej za njim je 411-ka (nekaj čez 80 jurjev), še bolj za njo pa je 1411-ka (75 jurjev).
To so seveda malenkosti, saj so lunijevi članki po mojem še vedno najboljši del PC Gamerja (BTW, kako si prepričal urednika, da ti je dovolil objaviti članek o nadgrajevanju BIOS-a?).

Lp

jeb ::

meni je PC gamer dolgocasen, da je kr tezko verjet. Moram pa priznat, da ga ze vsaj pol leta nisem imel v rokah, ce ne celo malo vec.
Redno berem Monitor, Moj mikro, PC& Mediji, in v njih so pogosto clanki za zelo specialne publike, ki po moje povprecnega uporabnika ne zanimajo. Ampak, da ne bo pomote - to so dobre revije, ceprav zame vcasih dolgocasne. Najbolj pa me pri njih moti absolutno preveliko stevilo reklam.
Joker pa mi je bil ze od zacetka vsec, predvsem pa je napisan s smislom za humor, kakrsen igricarski reviji tudi pristoji. Nekateri pravijo, da se Joker "ponavlja", da postaja monoton, itd...
Rad bi videl, da bi komu v SLO uspelo spravit skupaj bolj zabavno in zanimivo igricarsko revijo, prav res...

cahahopie ::

Kot kakšen muslimanski fanatik bom trdil tole.
Joker SUX in Pcgamer RULZ! Ne mi zamert... sem pač pripadnik Hamasa.

Sicer sem bolj nov na slo-tech. Ta pejđ obiskujem od takrat, ko je bil en članek v PCG v katerem je bil naveden tud ta naslov.

luni... je torej Goran Anders a la CPU freak, ki prekaša samega Boštjana "BierBauch" Uršič-a ?? Kako čudno... Naj živi!! 3x Hura!

In, da tisto kar v PCG priporočajo.. sploh ne priporočajo ampak tisto kar noter priporočajo priporoča pravzaprav Videotop??!! A kako že?! Potem ta plata, ki sem jo kupil in ki ste jo priporočal sploh pol ni... kaj ??!?! AAAAA!!!!!!!!!8-O

Dr.Miha ::

Vsak naj bere kar hoče

p.s - Joker uber alles!
Za domovino z Nintendom naprej!

Avenger ::

Ja, to, da so lunijevi članki edina svetla plat PCgamerja pa itak...

I pa... nekaterim je verjetno najboljša računalniška revija Moj pes, tako kot je nekaterim PCgamer, le da ne eni ne drugi ne znajo podrobno argumentirat zakaj.... >:D
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

[SpydeR] ::

Men osebno je boljši Joker. Razlogi: opisi iger so zanimivi in polni humorja, v reviji lahko prebereš še dosti stvari, ki sicer z računalništvom nimajo veze, ampaq so zanimive in poučne => vedež (Velike bitke pa nezdravo življenje računalničarja v zadnji št.), črkožer, japanka (ql da se je nekdo v Slo spomnil na anime), slikosuk,... Imajo tud jajca, kar so dokazal s tem, da so začel izdajat natlačenko (DVD), kar je še ena velika prednost pred PC Gamerjem. Edina slabost pa je pomanjkanje člankov o hardveru zadnjih nekaj mescev (ampq zato pa mamo slo-tech:).

MRtwister ::

Joker seveda.

luni ::

TheJack to da na testu ni bilo Kyrov ni ne moja ne Bostjanova napaka. V tistem mesecu jih ni bilo az dobiti v Sloveniji, in ko recem v Sloveniji mislim res v Sloveniji. Ok, raznih zakotnih trgovinic v vsaki vasi nismo pogledali, toda noben vecji prodajalec jih ni imel na zalogi. Jebesh...

Glede Iiyam pa ne vem kaj ni jasno. Rekel sem, da je VM Pro 411 NOVEJSI, kar dejansko je, in ne da je boljsi ali drazji. Ce pogledamo na to, da je VM Pro 410 pred letom stal tolko kot zdaj VM Pro 411 potem je lahko razumet, da se marsikateri uporabnik zmede in mislis da je VM Pro 411 novejsi model, nekaksen naslednik VM Pro 410, ki je po kvaliteti podoben. To pa nikakor ne drzi.

cahahopie (oziroma R0K) saj cisto vse komponente pod "Priporocamo" niso zgresene, toda nikakor pa tistega ne jemat kot absolutno. Ce te zamika kaksna tam priporocena komponenta raje 2x preveri pri drugih virih.
Artificial Intelligentia


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Vprašanje za Lunija

Oddelek: Slo-Tech
251525 (965) TinkaPinka
»

Še ena v vrsti pohekanih

Oddelek: Novice / Obvestila
152024 (2024) ]NME[
»

Katera računalniška revija je najboljša? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
816637 (5802) Freak

joker vs pcgamer

Oddelek: Loža
402302 (1873) luni
»

Racunalniske revije..? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
526286 (5856) --Switch--

Več podobnih tem