» »

Odkrili posebno vrsto bakterij

Odkrili posebno vrsto bakterij

CNN - No, ker je danes eden izmed tistih dni, ko je pomanjkanje kratkih novic na višku, X-bit labsovih esejev pa se mi ne da brati, bom objavil še eno zanimivo novico za vse dvomljivce, ki ne verjamejo, da nekje ve vesolju obstaja neka vrsta organizmov, ki je podobno ali celo bolje razvita od ljudi. Znanstveniki so namreč odkrili bakterijo, ki zmore živeti brez kisika in sončnih žarkov. To pa je gotovo eno izmed najpomembnejših odkritij, ki bo še podkrepilo teorijo o tem, da v vesolju vseeno nismo sami. Več o tem si preberite tukaj.

14 komentarjev

eland ::

Pa so Američani le odkrili Ameriko:D...Mislim da je ta stvar stara že kar precej časa, ker podobni anaerobni organizmi so že zdavnaj odkriti (bakterije, ki predelujejo žveplo se mi zdi na dbu oceanov, blizu izvvirov termalne vode)...Še enkrat -BRAVO AMERIKA- za slavnostno večerjo pa vam želim obilen obrok prest >:D

Thomas ::

Ma itak so vse to odkrili Američani, tako da je tvoje duvanje kir odveč!

Ampak ... sami z bakterijami. He he ---

8-)

Eschelon ::

V članku piše le, da so jih odkrili sedaj v nekem ameriškem gejzirju in da so še neznanega tipa (endemične za gejzir). Novinar je poznal celo naziv družine bakterij. Ne vem kaj ima kdo za komentirat, ko še članka ne prebere.;((

eland ::

zakaj me nimas rad Thomas:Oa si tud ti Američan? Biologa pa sploh ne gre komentirat-je preveč dolgočasen:O

LojzePek ::

Če pa so na vesoljski postaji našli gnezdo, ki so si ga naredle bakterije.

Trdi ::

No, to res ni najnovejse, pa tudi ni odlocilno za obstoj zivljenja v vesolju. V vesolju je namrec na milijone planetov, ki so cisto enaki Zemlji, torej na njih živijo bitja, ki energijo proizvajajo in živijo tako kot mi.

Thomas ::

Trdi - na milijonih planetov živijo tako kot na Zemlji? Koliko časa že? Kako da še nihče ni uspel kolonizirati Galaksije?

[:\][:\]

Trdi ::

Zakaj pa mi ne moremo dalj od svoje lune? Kot prvo, čas se je za vse začel enako, razvoj pa tudi ne more biti nekje desetkrat hitrejši. Seveda je veliko ras bolj razvitih od nas, veliko pa je tudi manj razvitih. Sploh sem pa mnenja, da so najbolj razvite civilizacije tudi najbolj miroljubne.

Boeing ::

A tako pravite.... da torej nismo sami v tem vesolju... hja, bravo, ane... nimam komentarja... odkrivanje tople vode po topli vodi v topli vodi.
Stvar je seveda popolnoma jasna. Zunaj so bitja, ki so veliko bolj razvita kot mi, živijo v ureditvi, podobni komunizmu (tisti ki spremljate ložo, veste, za kaj gre) ter se nam smejijo, ko se v svoji neumnosti drug drugega tolčemo po glavi. Hec je edino v tem, da bomo na koncu vsi imeli velike buške.

Bane_ ::

to je zihr moj seti odkriv! heheheheh! Zdej bojo zacel kaksne nove vrste prestic razvijat 8-)8-)

Thomas ::

Oh ja. Sem razlagal že tolikokrat, da se mi ne ljubi več.

:)

attackiko ::

No ja ne pretiravat. Zaenkrat ni se cist nobenega dokaza o zivljenju, ki bi nastalo izven zemlje. Vse kar govorite so sam spekulacije, da sploh ne omenjam da ste jim ze notranjo politiko dolocil :)

eland ::

A pol niso našl bakterij z Marsa al kaj? Men se tud več ne da prepričavat vas-ker ste eni res trde buče...Kaj pa Io, ki ima tekočo vodo pod ledom? Po moje imamo vse šanse da tam tudi kaj zanimivega najdemo...mogoče ČLOVEŠKO RIBICO 2!8-OZakaj ne?

Thomas ::

Zunanjo politiko vsake potencialne inteligentne rase v Vesolju določa evolucija.

Ekspanzija na vse strani. Taking over. Hipi variante so bluz.



Io, Mars in podobni planetoidi morda - MORDA - gostijo kakšne mikrobe, ki imajo še milijardo let do supercivilizacije. Če bo njihov planet zdržal do takrat. Ne bo. Mi ga bomo pomašinali.

Tako, kot bi našo Zemljo kdorkoli bi prišel pred nami.

Bodimo realisti, ne pa "vesoljski" bluzatorji, ki verjamejo v galaktično "prime directive" nevmešavanja.

Prime directive je v resnici - do (all), or die.

:)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

IBM razvil najmanjši in najhitrejši grafenski procesor

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
3210849 (9306) Xserces
»

NASA odkrila bakterijo, ki v svoje celice vgrajuje arzen

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
259566 (7314) Heisenberg
»

Galaksija z začetka vesolja (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
8115650 (13073) bMozart
»

Discovery poletel v vesolje

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
284694 (2722) Jst
»

Je znotraj Saturnove lune ocean? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
809377 (7347) WarpedGone

Več podobnih tem