» »

Cyber war

Cyber war

poweroff ::

Se spomnite defacementa ljubljana.si?

Takrat je bil tam objavljen en email - in jaz sem pisal tja, ker sem želel opraviti s temi hekerji pogovor... kot ste že ugotovili sem sociolog ki se ukvarja tudi s cybersociologijo.

Skratka. Odgovora nisem dobil, pač pa čez dva dni po mailu datoteko z virusom. Brez naslova pošiljatelja, brez subjecta.
Zadevo sem hotel izbrisat, vendar ko sem kliknil na mail da ga selectiram se je ze aktiviral AntiVirus.

No, zadevo sem potem izbrisal in malce pozabil... in čez en mesec dobim virus ponovno.
Pa sem popizdil in klical na RCUL. So nekaj komplicirali da ne morejo kaj dosti storiti, bla bla bla, vendar sem se odločil da naslednjič ukrepam - če bo naslednjič.

In je bilo - v ponedeljek. No, sedaj sem si sprintal header in tam se lepo vidi IP posiljatelja in cas posiljanja (posiljatelj je nekdo preko SiOLovega dial-upa) - in šel na policijo.

Včeraj smo me klicali in bodo uvedli postopek za pridobitev identitete pošiljatelja.

Ima kdo kakšno podobno izkušnjo?

BTW: sem pa v ponedeljek slučajno doživel še eno neprijetnost preko interneta in tudi s tem se ukvarja policija... kaj več o tem bom pa napisal kasneje ko bodo znani rezultati preiskave - gre za postopek proti nekemu funkcionarju in je malce občutljiva zadeva...

Medved ::

virusi krožijo po internetu, ne vem kaj je to tazga, obstajajo zaščite itd, to je neizogibno na netu, treba pazit. Mislim da okoli tega ni treba delat panike, sploh pa ne klicat policije, kaj majo oni z virusi (po moje jih tud od tam pošiljajo, da se koga rešjo hmmmm-kaj pa vem??:D)
Medved že spet tuki in me natrguje odozad

Kekec ::

Na policiji še vejo ne kaj je to IP >:D

Medved ::

tko je kekec haha. Oni temu pravjo Individualna Persona (IP):D
Medved že spet tuki in me natrguje odozad

JurijTurnsek ::

pa mu neb pisal e-majla, kr bi lohk vedu, da hekerji kritik ne bojo požrli kr tak!
http://www.slatnaskejta.com

SkIDiver ::

Matthai cyberpsiholog. To je mal noro. Če te še ni pamet srečala naj te kmal. Z njimi se ni za igrat vrjem. Ti garantiram

IceIceBaby ::

prvič...iz lastnih izkušenj vam povem da zelo hitro ugotovijo identiteto osebe ki se je takrat skruvala pod tem IPjem...in policaji vejo kaj je IP. Seveda če jim je v interesu.
drugič... mislem da maš čist prou da si šel na policijo. Verjetno ti gre za princip. Tut mene razfukajo taki virusi. Sej če bi bli originalni ne rečem...tko pa se kak papak sprav pa mal spremeni love leter al pa kej podobnega pa misl da je car.
tretjič...hekerji ponavadi ne pošiljajo virusov in ne škodujejo sistemom v katere udirajo. Tako da ne se znašat nad "hekerji" ampak nad papki ki mislijo da so zakon če DOSajo ljudi in pošiljajo viruse.

Medved ::

Ponavadi se vsa stvar počne preko ANONIMNEGA SERVERJA, če niste vedli in od tam se ZELOOOO težko kaj ugotovi. Ne smeš hekirat prek svojga providerja ampak si izberi nek anonomni server v tujini (velik jih je), če pa ne znaš ti jaz dam kak naslov - tko gre to>:D:D
Medved že spet tuki in me natrguje odozad

poweroff ::

Hekerjem nisem poslal kritike pač pa samo prošnjo če lahkonaredim intervju z njimi.... ja, vem - neprevidnost...

So mi pa na policiji takoj rekli da nimajo ne ustrezne opreme (en 10 let star IBM v pisarni) ne znanja za kaj takega - vendar pa imajo na generalni policijski upravi posebno ekipo ki se s tem ukvarja. Potem so me klicali od tam in tipu je bili vse jasno - skoraj še bolj kot meni.
Saj drugače ne popizdevam če dobim kakšen virus ali če kdo skuša vdreti v moj računalnik (to sem že nekajkrat zaznal preko firewalla). Ampak če se pa teženje iz istega vira kar naprej nadaljuje - in ne veš kako bi zadevo ustavil... ja, potem ti pa res lahko "poči film".

poweroff ::

SK-diver - ne psihilog, pač pa sociolog. Delam med drugim tudi na projektu RIS... pa z enim kolegom sva objavila en članek o cyberseksu v Sloveniji...:D

(a koga zanima?)>:D

Medved ::

cyber sex je zanimiva tema. To sm že enkrat obdeloval tuki. Ampak TinkaPinka ni bla za stvar hehe:D
Medved že spet tuki in me natrguje odozad

poweroff ::

hehehe... ampak a si predstavljaš to, da sva s kolegom članek objavila v eni najbolj eminentnih slovenskih socioloških revij?

Nalov je bil pa Kiberseks in pornigrafija na internetu.

No, vsebina je bila čisto normalna, prez linkov, slikic in neprimernih izrazov:D

sketch ::

Matthai evo ti grouplist, če se ti še da probavat... samo oni so bolj crack-orientirani, tako da ne vem če ti je to še vedno zanimivo... Neurom@ncerzi so mi enkrat neki pomagal, sorazmerno prijazni fantje, sam se nonstop selijo.
Adapt and overcome.

Medved ::

hekerstvo in krekerstvo in podobno je definitivno napredek-to mora bit. Drugače se software ne bi razvijal. Tud McAfee je najprej pisu viruse zdej pa prodaja zaščito za njih itd:D
Medved že spet tuki in me natrguje odozad


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nateg preko bolhe (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Kaj kupiti
38382443 (25890) budnost
»

Slovenska policija aretirala domnevnega pisca Maripose (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Varnost
22168865 (48067) #000000
»

bolha prevara

Oddelek: Loža
4813823 (11243) Blinder
»

Slo-Tech pošilja virus?

Oddelek: Slo-Tech
131575 (1165) BigWhale
»

Kaj naredite, ko dobite virus po emailu? Ga izbrišete, ali ...

Oddelek: Omrežja in internet
281860 (1448) Tody

Več podobnih tem