Linux Weekly News - Ker že kar dolgo časa nisem poročal o Linuxu in ker je ta tematika postala že kar malce zapostavljena, bo marsikatere bralce, ki dobesedno stradajo za Linux novicami razveselil podatek o novem rekordu, ki so ga dosegli pri prevajanju jedra (kernela). Prejšnji rekord je znašal 10 sekund, sedaj pa so z izboljšanim računalnikom, ki je bil sestavljen iz 32 procesorjev PowerPC64 s frekvenco 1.1 GHz ter 60 GB pomnilnikom dosegli nov rekord, ki znaša 7.52 sekund.
Zanimivo bi bilo tudi, če bi se kdaj pa kdaj kdo spomnil podirati rekord v prevajanju Mozille, ki je vsaj po mojem mnenju še bolj zafrknjena aplikacija in kar dodobra zaposli sistem. Več o podiranju rekorda tukaj.
Novice » Ostala programska oprema » Rekord je padel
whatson ::
... kdaj pa kdaj kdo spomnil podirati rekord v prevajanju Mozille, ki je vsaj po mojem mnenju še bolj zafrknjena aplikacija in kar dodobra zaposli sistem ...
Po mojem kernel ni lih aplikacija :D ... Je pa mozilla peace of cake v primerjavi z nekaterimi drugimi zadevami. (Oracle naprimer ;) )
Po mojem kernel ni lih aplikacija :D ... Je pa mozilla peace of cake v primerjavi z nekaterimi drugimi zadevami. (Oracle naprimer ;) )
minmax ::
gre predvsem za LOC - lines of code
kok jih ima kater za open source produkte ni težko ugotovit
cat *|wc -l :)
za closed source pa tud ponavadi radi povejo.. tako da je treba samo prasat
kok jih ima kater za open source produkte ni težko ugotovit
cat *|wc -l :)
za closed source pa tud ponavadi radi povejo.. tako da je treba samo prasat
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Najstarejši igričarski goljuf Todd Rogers razkrinkanOddelek: Novice / Igre | 10577 (5665) | 49106 |
» | Britanci postavili rekord v prenosu podatkov po optičnem vlaknuOddelek: Novice / Omrežja / internet | 6902 (5554) | Qushaak |
» | Nov svetovni rekord v frekvenci procesorja z AMD Bulldozerjem!Oddelek: Novice / Hlajenje in navijanje | 11240 (8428) | Icematxyz |
» | IBM podira rekordeOddelek: Novice / Diski | 4248 (3637) | BigWhale |
» | Najhitrejši tranzistor na SvetuOddelek: Novice / Procesorji | 2776 (2776) | Thomas |