» »

Tudi Samuel2 na CeBITu

Tudi Samuel2 na CeBITu

X-Bit Labs - VIA bo poleg drugih stvari na CeBITu predstavljala tudi novega Cyrixa III, zgrajenega na Samuel2 jedru. O dotičnem procesorju ste na Slo-Techu že lahko brali. Resda je zaradi določenih zadev zanimiv (0.15 mikronska tehnologija izdelave -> navijanje, 64KB L2 predpomnilnika...), toda resno dvomim, da se bo lahko kosal s Celeroni, kaj šele Duroni. In tudi napovedano nizka cena mu verjetno ne bo preveč pomagala, saj bo vsakdo (z dovolj soli v glavi) raje pljunil dva jurja več in si privoščil Durončka.

3 komentarji

Bajo1 ::

Sicer ne bi bilo slabo, ce bi se tale cyrix3 izkazal kot spodoben proc- se malo konkurence med ze itaq noro pocen low-end proci ne more skodit. Je pa zanimivo, da se vedno vztrajajo pri potencialne- kupce-odbijajocem nazivu Cyrix. Morda ravno zato, ker bo po marsicem spominjal na stare (dobre? - NOT) Cyrixe. >:D

luni ::

ne ti govorit cez Cyrixe! jaz sem ga mel in je rulal v Wordu!

hominis ::

Cyrix je imel dobro filozofijo v casu najvecjega uspeha 1994-96 s svojimi low-cost variantami. Takrat je intel dobesedno ignoriral low-cost trg, in cyrix je svetel. Kar naenkrat pa postane zelo pomembna enota FPU in glejga zlomka, stvari kot so Quake, 3DStudio, ... kar naenkrat sploh niso sibale tko kot na intlu. Ampak cyrix je se vedno gonil svojo in jo temeljito zagonil.

Z nizko ceno in primerljivo hitrostjo ne bojo dosegli nic, to obdobje je slo mimo. Edino kar jim preostane je sprememba imena in naskok na high-end trg.

Sicer pa v moji masini se zmeri laufa 6x86MX in niti najmanj ne mislim o nakupu cesa hitrejsega, no mogoce vecji disk :))


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Navodila pri prodaji blaga

Oddelek: Loža
91085 (938) adpadp
»

Kontrola prometa (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
768229 (6810) jype
»

Tabhomepage.com - prosim za vaše mnenje

Oddelek: Izdelava spletišč
153251 (2424) csrf
»

D.o.o. vprašanje

Oddelek: Loža
4411613 (10192) Smurf

Več podobnih tem