Forum » Programiranje » Flash Newbie
Flash Newbie
kleDo ::
Živjo!
Rad bi začel z izdelavo Flash strani (oz. se naučil izdelati strani v Flashu), zato vas prosim za POMOČ. Kolikor sem do sedaj študiral Flash mi je pomagalo bolj malo oziroma nič. Imam knjigo Flash 4 Bible, ki pa se mi ne zdi ne vem kako primerna za učenje izdelave Flash strani, saj je namenjena bolj predstavitvi orodij v Flashu oz. je v njej Flash predstavljen na splošno.
Do sedaj sem strani izdeloval (kolikor sem jih izdelal) v Dreamweaverju in FrongPageu, ki pa sta popolnoma drugačna kot Flash.
Sedaj pa bi prosil za pomoč.
- prosim, če mi lahko na ta e-mail pošljete čim več datotek (*.fla) z raznimi PREPROSTIMI forami oz. efekti, ki so nepogrešljivi pri izdelavi flash strani.
- če mi lahko naštejete nekaj RES dobrih tutional strani, ki so primerne za začetnike in nadaljevanje...
- če mi lahko poveste nekaj knjig (naslov, avtor, založba, cena če je mogoče), ki so namenjene učenju flasha oz. izdelavi strani s Flashom...
Pa še eno vprašanje, ki ga ne morem razrešiti: kako lahko narediš tako povezavo, da imaš v enem delu okna link, v drugem pa se ti odpre stran, do katere vodi link (v FP je to rešeno s frame-i)?prosim za čimboljši opis... in čim več nasvetov pri učenju flasha!!
Rad bi začel z izdelavo Flash strani (oz. se naučil izdelati strani v Flashu), zato vas prosim za POMOČ. Kolikor sem do sedaj študiral Flash mi je pomagalo bolj malo oziroma nič. Imam knjigo Flash 4 Bible, ki pa se mi ne zdi ne vem kako primerna za učenje izdelave Flash strani, saj je namenjena bolj predstavitvi orodij v Flashu oz. je v njej Flash predstavljen na splošno.
Do sedaj sem strani izdeloval (kolikor sem jih izdelal) v Dreamweaverju in FrongPageu, ki pa sta popolnoma drugačna kot Flash.
Sedaj pa bi prosil za pomoč.
- prosim, če mi lahko na ta e-mail pošljete čim več datotek (*.fla) z raznimi PREPROSTIMI forami oz. efekti, ki so nepogrešljivi pri izdelavi flash strani.
- če mi lahko naštejete nekaj RES dobrih tutional strani, ki so primerne za začetnike in nadaljevanje...
- če mi lahko poveste nekaj knjig (naslov, avtor, založba, cena če je mogoče), ki so namenjene učenju flasha oz. izdelavi strani s Flashom...
Pa še eno vprašanje, ki ga ne morem razrešiti: kako lahko narediš tako povezavo, da imaš v enem delu okna link, v drugem pa se ti odpre stran, do katere vodi link (v FP je to rešeno s frame-i)?prosim za čimboljši opis... in čim več nasvetov pri učenju flasha!!
Tjulenj ::
za sam zacetek je nekaj uporabnih tutorialov ze zraven v helpu. ko bos tisto zaobvladal, ti bo jasna vecina stvari, nadgrajeval bos pa z lastno domisljijo pa morda se s tisto biblijo
Lunik ::
Najprej povej katero verzijo flasha imaš - priporočam 5.
- najprej preštudiraj tutoriale ki so zraven flasha.
- zelo ti bo pomagala mala šola flasha, ki je bila enkrat v jokerju (mislim da številke okrog 80) - tam so obrazložene vse osnovne fore.
- strani:
- http://www.flashkit.com
- http://www.flashplanet.com
- predvsem experimentiraj sam in ne izgubi volje. najbolje je, da se spraviš delat en pejđ za poskušino, da se boš sproti učil ko boš naleteval na probleme - in verjemi mi - le-teh ne bo malo :)
- če naletiš na probleme - pojdi v help - tam piše vse kar rabiš vedeti.
- tisto z dvema deloma okna in odpiranjem strani na enem delu strani ti bom razložil drugič.
Tle je ena dolga debata ki smo jo mel o flashu, mogoče ti bo kaj pomagalo.
- najprej preštudiraj tutoriale ki so zraven flasha.
- zelo ti bo pomagala mala šola flasha, ki je bila enkrat v jokerju (mislim da številke okrog 80) - tam so obrazložene vse osnovne fore.
- strani:
- http://www.flashkit.com
- http://www.flashplanet.com
- predvsem experimentiraj sam in ne izgubi volje. najbolje je, da se spraviš delat en pejđ za poskušino, da se boš sproti učil ko boš naleteval na probleme - in verjemi mi - le-teh ne bo malo :)
- če naletiš na probleme - pojdi v help - tam piše vse kar rabiš vedeti.
- tisto z dvema deloma okna in odpiranjem strani na enem delu strani ti bom razložil drugič.
Tle je ena dolga debata ki smo jo mel o flashu, mogoče ti bo kaj pomagalo.
bom upoštevu nasvete. tnx. Tud iz razprave sem se nekaj naučil... bi pa prosil še za tiste frame...
lp, kleDo
lp, kleDo
frame-e sem ugotovu kako se naredi, zanima pa me, kako se lahko v flash importira nek file formata *.eps (ali kakšnega drugega formata) s transparentnim vzadjem, tako da vzadje ostane transparentno (torej brez vzadja)?
tnx za pomoč!
kleDo
tnx za pomoč!
kleDo
aha... pa zanima me še kako se lahko ustavi igranje glasbe (s kakšno tipko) če je ta dodana strani?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | FlashOddelek: Izdelava spletišč | 3960 (3373) | Vice |
» | Cena flash straniOddelek: Izdelava spletišč | 1645 (1303) | mte |
» | interaktiven zemljevid v FlashuOddelek: Izdelava spletišč | 1530 (1273) | Dr X |
» | Flash (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 4486 (3645) | kleDo |
» | Res lepo narjen Flash pageOddelek: Omrežja in internet | 1330 (1033) | Filo |