» »

Cena flash strani

Cena flash strani

ddeben ::

Pac dobil sem narocilo nekega podjetja za izdelavo stpletne strani.
Naredil sm jo u flashu, in sicer intro + glavna stran. Stran vsebuje 3 podstrani, nekaj slik, zemljevid ipd.
Za delo sm porabu vsega skupaj 27ur + ustrezna programska oprema in vse ostalo.
Pa me zanima okvirna cena ki jo lahko zaracunam? Ciljam na nekje 35k in naprej - je to prevec ali premalo?

Lp

bluefish ::

za flash stran lahko zaračunaš več. seveda pa je vse odvisno od tega, koliko učinkov, prehodov,... si uporabil

ddeben ::

Si lahko bolj specificen?:)

iskra ::

Opiši malo koliko action scripta si uporabil, koliko gumbov in ostalih animacij si sam ustvaril in tako dalje :)
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

ddeben ::

Animacije sm ustvaril sam, mdtem ko sm gumbe ustvaril z licencnimi programi za delanje gumbov-vendar so bili narejeni po narocilu. Rekel bi temu, da je stran zelo razgibana.
:)

ddeben ::

Aja, nekaj bi se vprasal...a se da vstavit v flash obrazec za posiljanje emaila - nikakor ga ne morm spravit delat?

P.s. Evo nekaj malce podobnega mojemu vendar ni to sploh ne vse kar vsebuje moja stran... Klik!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ddeben ()

bluefish ::

Vice ::

Komentar je iz predpostavke napisane v postu in brez zamere.
Kako lahko delaš (kvalitetno in primerno narejene) animacije, če ne znaš sestaviti mail obrazca, ki vsebuje par vrstic scripa???.
Za tistih par strani, ki se bodo naložile ob kupu obiskovalcu nadležnih animacij, bi ti dal bolj iz dobre volje kakšnega Cankarja in nič več.
Programska oprema je tvoj problem in ne problem naročnika...

mte ::

hja in kako misliš da ti lahko nekdo pove koliko je vredna stran če niti linka do nje ne objaviš? folk briga končni izdelek, ne pa način kako si prišel do tega in s kakšnimi orodji.
lp

mte ::

blueFish: in po čem sklepaš da morajo flash strani stati več? 95% flash strani naredijo začetniki ki se jim ne sanja kaj je zadaj, nimajo pojma kaj je to html in so preleni da bi se to naučili. Zato ne morejo narediti nekaj kvalitetnega, prej eno packarijo ki povsod migota, je nekompatibilna z brskalniki in grdo izgleda. Ne vem zakaj bi to moralo stati več kot navadna html stran.
Tisti mali procent profesionalno narejenih flash strani (ki dejansko so profesionalne, tako oblikovno kot tudi iz "programerskega" vidika) pa je narejenih tako da skoraj ne opaziš da je vmes flash in itak pri profesionalnem oblikovanju strani ni neke konstantne tarife. Take ne stanejo 35k, prej 350k. Ampak sem prepričan da ddeben še nima takšnih izkušenj da bi se lahko pogovarjali o taki ceni, če sprašuje taka vprašanja. Tako da me zanima, zakaj meniš da je lahko flash stran dražja.
lp

ddeben ::

Dobr, vidm da nekteri niste glih resni tule. Vprasal sm za priblizno ceno izdelka, ni me treba glih "grajat" zdj zato.... Dal sm pa tudi link, kako priblizn zgleda.

Vice: Glede mail obrazca sem se zatipkal v skripti...se zgodi:\ Glede flasha - narocnik mi je dal komando da more bit v flashu! Kaj naj zdj?;((

tec ::

ddeben: Meni vecina strank pravi, da hoce v flashu, oz. da hocejo da migeta in skace. Naj ti povem da o flashu nimam pojma, a jim vseeno vedno naredim stran. Vse je odvisno od tega kako stranki prikazes stvari. Ponavadi pa flash hocejo tisti, ki nimajo dovolj materiala, oz. ki se jim ne da en teden vzet in zbrat skupaj vse potrebno. Takim jest ponavadi predlagam, da grem z njimi in jih sprasujem o dejavnosti, zraven pa vse skupaj snemam. Potem poslikam vse mogoce in zberem tiskane materiale. Tko mi gre par dni vec, ampak sej vse to lepo racunas, pa se stranka je zadovoljna, ker ima tako nov in svez material :-)
Pa ko si enkrat ze v njihovi pisarni in vidis, da majo racunalnike cist zanic in vse polno nesnage gor...zraven ponudis se servisiranje in pucanje, ter svetovanje. Tko pustis en dober vtis in naslednjic, ko gre kaj narobe...prvo klicejo tebe. Pa se dober odmev ostane za druge ;-)

mte ::

ddeben edini ki ni resen tule si ti. Ne moreš rečt "izgleda PRIBLIŽNO tako" in dat nek čist drugi link. Če je tole zate resno, potem ti manjka še PRECEJ do tega da boš razumel spletne strani in da ni vse v izgledu ampak je precej več tudi v funkcionalnosti in predvsem v MALENKOSTIH. Pa ne v izgledu ampak delovanju.
lp

bluefish ::

mte: mislil sem za nekoga, ki je npr. flash guru :)

mte ::

blueFish hja takih je pa zelo zelo zelo majhen procent ;)

ddeben ::

Dobr cena je že določena...sm kr zadovoljen.
Me pa muci se ena malenkost - in sicer imam tale obrazec in me zanima, kako bi tisti gumb "pošlji" nastimal tako, da mi poslje sporocilo?! Prosim za pomoc.

S4ul3 ::

Amm.. če to sploh še kdo bere. Jest je za 35K ne bi dal, pa kakršno kol si že naredu. Načeloma še nisem slišal da je nekdo za naročnika (torej ne za frende ali od frendov frende) naredu flash stran za mn kokr 100K. Tut je sicer podatek, a je to tvoja prva stran, kašna sploh je (sorry, nisem bral vseh postov če je slučajno kje link), kolk se sklada z naročnikovo idejo, kolkrat si jo moral popravljat (zato ker se je naročnik mal sprdval umes) itd.. Načeloma si lahko cene flash strani pogledaš po kakšnih template straneh (www.monstertemplate.com) - boš vidu da ti je ne bo šou tam noben delat pod 300K.

Iz osebnih izkušenj ti pa lahko povem, da nekemu podjteniku strošek 200 - 300K za dobro stran z lahkoto upravičiš. Več alpa man je pr teh zadevah pomemben tvoj nastop pred naročnikom. Usaj jest mam take izkušnje. Bl k mu znaš razložit da je to tisto pravo in da si ti tisti pravi višja bo cena. Vsekakor mej pr pogovorih v glavi, da ko enkrat blekneš številko čez to ne boš šel. Lahko pa rečeš malo višjo in mu pustiš malo maneverskega prostora (volk sit, koza cela). No, če boš zapretiraval na začetku bo debata kr hitr zaklučena.

Predvidevam da si še mlad - se boš že naučil kako in kaj.

Lp!

mte ::

jap..kakor ti zadevo predstaviš, toliko je vredna. tudi če je iz programerskega vidika en velik drek..žal..


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spletne strani danes

Oddelek: Izdelava spletišč
324430 (3556) hendriks
»

usnjarna-grcar.si

Oddelek: Izdelava spletišč
243013 (2340) Icematxyz
»

Izdelava Flash strani, koliko bi racunali?

Oddelek: Izdelava spletišč
262807 (2131) #000000
»

Izdelava spletišča v Flashu

Oddelek: Izdelava spletišč
222233 (1907) [MYTiX]
»

Smernice spletnih strani

Oddelek: Izdelava spletišč
71266 (1044) Tody

Več podobnih tem