» »

Organsko pakiranje

Organsko pakiranje

X-Bit Labs - Vsem nam je znana že legendarna krhlost AMD procesorjev. No, ker se tega očitno zaveda tudi AMD je za svoj prihajajoči Palomino procesor uvedel novo "pakiranje". Ne govorim o škatli, v kateri bo procesor, ampak o ploščici na kateri je silicijeva rezina in L1, L2, L3,... mostički. Do sedaj je bila ploščica iz neke vrste keramike. Sedaj bo AMD začel uporabljati organsko snov. Palomino bo zato zgledal zelo podobno kot Intel procesorji.
Zaradi te spremembe, pa bo postal procesor tudi občutno tanjši. Trenutna debelina keramične ploščice je 1.4mm. Pri organskem pakiranju bo le-ta 1.08mm. Kar pomeni, da bodo imeli nekateri coolerji velike probleme s stikom med hladilno površino in procesorjem samim. Ponovem so tudi vsi elementi procesorja, razen L mostičkov, na dnu procesorja. Prej tam niso smeli biti, ker je bil to prostor, kjer je temperaturna sonda zajemala podatke. Palomini imajo že vgrajen termometer, zato potreba po sondi odpade. Upam, da se ne bodo pojavili problemi na starih matičnih ploščah, ki bodo še vedno imele sonde; stik sonde in teh procesorskih elementov lahko pripelje do neljubih komplikacij!

7 komentarjev

yjj ::

LAhko pričakujemo nove coolerje

Kekec ::

niti nebodo tako obcutno tanjsi (0.32 mm) vsaj vizualno ne!

AtaStrumf ::

Saj sem vedel, da boj zakomplicirali situacijo. Joj, če palomino ne bo pasal na staro podnožje, pol pa spet nova platka. Drek.

msmiha ::

Mene zanima sam, če se bojo dali L1 mostički povezat>:D

element ::

Če bo treba plato menjat bo S.H.I.T. ;(

Jaxx ::

Kolkr sem jst slišu, bo AMD vztrajal na socketuA (453 pin) vsaj še dve leti! Palomino, Morgan, Appaloosa in Thoroughbred bodo verjetno vsi na socketA! Plate bomo prej menjal zaradi prenizkih voltaž ... |O

Boeing ::

he he...že vidim: Palomino 2Ghz 450$, Palomino 2Ghz biodegradable, 350$...:D
sicer pa pozdravljam odločitev [:\]


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Voyager 1 v zrelih letih zapušča Osončje (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
7632173 (27853) Sova
»

Brušenje procesorja

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
252585 (1729) Pyr0Beast
»

Prikaz tempearture?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
61018 (915) njok
»

AMD XP proci,...

Oddelek: Kaj kupiti
432206 (1362) SlaveMaster
»

Hitri Palomino

Oddelek: Novice / Procesorji
131727 (1727) BaTeMaN

Več podobnih tem