»

Newegg prodajal ponarejene procesorje

Ta škatla je le ponaredek

vir: engadget
engadget - V navijalski skupnosti je hitro zaokrožil videoposnetek Vincenta Wallerja, ki je dobil ponarejen primerek Intelovega štiri-jedrnega Core i7-920. Če bi procesor kupil prek eBay-a oz. na kakem kitajskem črnem trgu, to niti ne bi bilo presenetljivo, a Vincent je procesor kupil pri enem izmed največjih ameriških spletnih trgovcev računalniške (in druge) opreme, Neweggu. Pri Neweggu so hitro reagirali in že poskušali kontaktirati vseh 300 oškodovancev, ki so prejeli ponarejen procesorje. Po besedah predstavnikov Newegga so pošiljko dobili od distribucijskega podjetja D&H Distributing, s katerim naj bi že...

18 komentarjev

HIS Radeon HD 4350 s PCIe x1 priključkom

Expreview.com - HIS je znan po izdelavi Radeonov nižjega cenovnega razreda s PCIe x1 priključkom, saj so enako naredili že z Radeon X1300. Tudi tokrat je kartica nizkega profila, za prenos slike na ekran pa skrbijo Dual Link DVI, HDMI in analogni VGA priključek. Jedro z 80 stream procesorji teče pri 600 MHz, 512 MB DDR2 pomnilnika pa pri 800 MHz prek 64 bitne povezave. V paket je poleg klasične, polnoprofilne ploščice vključena še ploščica za nizkoprofilna ohišja z izrezi za DVI in HDMI priključek ter še ena takšna ploščica, na katero se montira VGA priključek. Datum izida in cena sicer še nista znana, a bo kartica zagotovo zelo poceni, saj se starejša...

30 komentarjev

Rasti, čip, rasti!

Tech Extreme - Raziskovalci na Univerzi v Arizoni odkrivajo načine, kako bi s pomočjo proteinov iz živih celic lahko dobesedno vzgojili tokokroge. Namesto sedaj uporabljanega lepljenja in cinjenja bi vse to delali z dolgimi strunami proteinov, ki se jim reče mikrotubuli. Da, to so tisti mikrotubuli, ki pomagajo pri mejotski delitvi celic, in vlečejo narazen kromosome. Ti proteini so 2-3 krat tanjši od sedajšnjih žičnatih povezav med tranzistorji, kar privede do manjše velikosti in boljše učinkovitosti. Ali jim bo uspelo vzgojiti prvi čip? Klik!

0 komentarjev

Sončna kalifornija

Slashdot - V najbolj svobodni deležli na svetu (kakor jo njeni prebivalci strašno radi kličejo) se dogajajo tudi čudne reči. Mestni svet v mestu Garden Groove (Kalifornija) je za 45 dni prepovedal nadaljno odpiranje kiberkafejev. Stopnja kriminala v okolici kiberkafejev naj bi bila nadpovprečna zato, ker otroci tam igrajo nasilne igrice.
Aja, pa mladoletniki (do 18 ali 21 let?) ne bodo smeli biti v kiberkafejih po 20:00, kadar bo naslednji dan šola. Druge dni bodo smeli biti v njih do 22:00.

6 komentarjev

Modifikacija Volcana 7

Extreme Overclocking - Kot je že omenjeno v pravkar objavljenem testu procesorskih hladilnikov, Volcano 7 sploh ni dosegel maksimalnega števila vrtljajev v minuti. To je produkt dejstva, da je temperaturna sonda postavljena ob rob plastike, katere temperatura pa ne odraža ravno pravega stanja temperature procesorja. Rešitev? Izjemno preprost premik sonde. Obvezno branje za vse lastnike tega kvalitetnega hladilnika, katerih pa ne moti še malo dodatnega hrupa.

2 komentarja

Odklepanje Athlonov XP

Overclockers.com - Kot najbrž že veste, imajo novi Athloni XP drugačno ploščico, kot dobri stari Thunderbirdi. Med L1 mostički je več prostora, kar bi teoretično moralo olajšati delo odklepanja pomnoževalnega količnika. Je to tudi res? Zaradi nove vrste organskega pakiranja so mostički prekinjeni dosti bolj sofisticirano, tako da metoda s HB svinčnikom ne deluje. A vseeno se je našla rešitev. Na overclockers.com so že ugotovili, kakšen postopek je potreben za odklep AthXP procesorja. Kaj potrebujemo? Aceton, lepilo, prevodno pasto... Eh, pa saj ni tako zapleteno.

3 komentarji

Organsko pakiranje

X-Bit Labs - Vsem nam je znana že legendarna krhlost AMD procesorjev. No, ker se tega očitno zaveda tudi AMD je za svoj prihajajoči Palomino procesor uvedel novo "pakiranje". Ne govorim o škatli, v kateri bo procesor, ampak o ploščici na kateri je silicijeva rezina in L1, L2, L3,... mostički. Do sedaj je bila ploščica iz neke vrste keramike. Sedaj bo AMD začel uporabljati organsko snov. Palomino bo zato zgledal zelo podobno kot Intel procesorji.
Zaradi te spremembe, pa bo postal procesor tudi občutno tanjši. Trenutna debelina keramične ploščice je 1.4mm. Pri organskem pakiranju bo le-ta 1.08mm. Kar pomeni, da bodo imeli nekateri coolerji velike probleme s stikom med hladilno površino in procesorjem samim. Ponovem so tudi vsi elementi procesorja, razen L mostičkov, na dnu procesorja. Prej tam niso smeli biti, ker je bil to prostor, kjer je temperaturna sonda zajemala podatke. Palomini imajo že vgrajen termometer, zato potreba po sondi odpade. Upam, da se ne bodo pojavili problemi na starih...

7 komentarjev

Primerjava dveh shimov

BSOD - O shimih sem se že razpisal. Za pozabljive: shim je ploščica, ki jo vtaknemo med hladilnik in procesor in daje slednjemu (procesorju) trdnost. Na BSOD so si ogledali dva različna shima; eden je narejen iz aluminija, drug pa iz bakra. Oba odlikuje lep izgled (koga pa to briga, saj je shim vedno pod hladilnikom ) in učinkovitost. Ker sta oba iz različnih materialov, imata različne odlike in pomanjkljivosti. Aluminijev shim je šel skozi posebno obdelavo, zato ne prevaja elektrike, vendar je oblikovan tako, da je preblizu mostičkom na procesorju. Bakreni shim prevaja elektriko, vendar je najmanj občutljiv, pa še dobro prevaja toploto. Če pa shima ne rabite za povečanje trdnosti procesorja, si ga lahko omislite že zaradi tega, ker omoča boljši stik med hladilnikom in procesorjem. Test najdete tukaj.

2 komentarja

CrazyPC's AMD Silver Epoxy Unlocking Kit

Insane Hardware - No, kot ste lahko prebrali spodaj sem dobil 7 dnevni preizkusni rok kot pisatelj (lahko bi napisal tudi pisun, samo bi mi potem določeni osebki težili ) novic.

No, AMD Silver Epoxy Unlocking Kit je izdelek, s katerim lahko na preprost način odklenimo svojega ljubega Durona/Thunderbirda. To je preprost komplet, ki vsebuje:
-navodila za uporabo
-elektroprevodno snov, s katero povežemo L1 mostičke
-krpico namočeno v alkohol (če se zmotimo)
-zaščitne rokavice
-majhno plastično ploščico (na njej pripravimo zmes za povezavo L1 mostičkov)
-buciko, s katero nanesemo zmes na L1 mostičke
-in paličico, s katero zmešamo 2 snovi, da dobimo elektroprevodno zmes

Uporaba kompleta je zelo preprosta. Zmešamo dve snovi skupaj in dobimo elektroprevodno zmes, katero nato nanesemo na L1 mostičke. Če se zmotimo, pa s priloženo krpico enostavno zbrišemo snov s procesorja.
Edina slaba lastnost tega kompleta je, da zmes potrebuje 24h da se posuši, ampak ko se, ostane na mostičkih do konca njihovih...

4 komentarji

Listan

Jaz - Ja, vem, čuden naslov novice. No, kmalu vam bo vse jasno (ma ne...). Po objavljeni novici o hladilniku za disk, se je DrSergioDJ odpravil na iskanje tega hladilnika. Medtem je našel neko nemško online trgovino z zelo zanimivo ponudbo. Ponujajo vse od ohišij (tudi aluminijastih in takih z klima napravo), napajlnikov (tudi Enermaxova 550W pošast je vmes), preko raznih hladilnikov in ploščic, ki jih namestite med procesor in hladilnik do overclocking kartice za slot A Athlone, nečesa podobnega mojim šaltarjem, le da je digitalno in pohekanih Promisovih Ultra ATA 100 kontrolerjev. Zelo vredu štacunca, razen nekaterim izdelkom zasoljenih cen.

7 komentarjev