» »

Sončna kalifornija

Sončna kalifornija

Slashdot - V najbolj svobodni deležli na svetu (kakor jo njeni prebivalci strašno radi kličejo) se dogajajo tudi čudne reči. Mestni svet v mestu Garden Groove (Kalifornija) je za 45 dni prepovedal nadaljno odpiranje kiberkafejev. Stopnja kriminala v okolici kiberkafejev naj bi bila nadpovprečna zato, ker otroci tam igrajo nasilne igrice.
Aja, pa mladoletniki (do 18 ali 21 let?) ne bodo smeli biti v kiberkafejih po 20:00, kadar bo naslednji dan šola. Druge dni bodo smeli biti v njih do 22:00.

6 komentarjev

radeon 7500 ::

no comment

8-)

nojus ::

A je Država mama teh otrok???

cahahopie ::

Sicer ni to nek jako grozen zakon, a vseeno čorav.
Tisto v zvezi s kriminalom ... se je eden od vplivnih staršov spomnil na kakšen način bo svojega mulca odtrgal "pohujšljivega" računalnika. Sicer ne vem kakšen zakon imajo v Kaliforniji glede zahajanja mladoletnikov v gostilne in nočne bare, bi bilo to gledano na naše razmere pravi absurd, ker pri nas veliko mladoletnikov ponočuje in se napiva v različnih lokalih ob večerih... v Cyberkafeju pa samo sedi pred škatlo in srka kakav ali k večjemo čaj z rumom. Namesto mačka je tukaj kot posledica le rdeče in zatečene oči.

||_^_|| ::

LOL

Mate ::

Ta clen zakona je sicer eden izmed boljsih k so se jih americani glede racunalniskega nasilja spoml v zadnem cajtu, samo je se vedno neumen in mocno dvomim, da bo zarad tega res kej bols, edin morda slabs. Sej je cist enostavno, ko bo hotel iti nek mladoletnik v cybercafe po ircu punce pecat :P mu vstop ne bo dovoljen... jah bo su pa namest na net pizdarije delat.

minmax ::

cahahopie... stari.. sem preživel 2 meseca v kaliforniji.. za normalnega slovenskega najstnika je to skoraj tako kot da bi šel v samostan... res ZDA pa liberalne my ass... to je daleč najbolj puritanska kultura k sem jo kdaj vidu..

pod 21 sploh ne smeš vstopit v bar, pa ne glede katera ura je !
niti kozarca vina ne smeš v restavraciji naročit, čeprav si s starši ali skrbniki...

nočni klubi ? hah, pa ne za under21 ... če pa že, dobiš na obe roki take črne oznake, da kelnerji vejo da ne smejo ti dat nič kar ima alko

tako da... edina šansa je da imaš koga k te zalaga z alkom, pa še to je dolgčas če ne moreš jet vn žurat... tako da je baje do trave enako težko kot do alkota pridt (nisem preverju, ampak tko pravjo)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Belorusija se (efektivno) odklaplja od interneta

Oddelek: Novice / NWO
4915330 (10118) krneki0001
»

Orwelovska Indija

Oddelek: Novice / Zasebnost
103009 (2199) Filo
»

Brazilija je za Linux

Oddelek: Novice / Ostale najave
113094 (2659) bam88
»

Komunizem skrbi mladina

Oddelek: Novice / Zasebnost
122287 (2287) ilanium
»

Kiberpipa

Oddelek: Novice / Kiberpipa
131758 (1758) TonaMona

Več podobnih tem