» »

Kampanja za cenejše računalniške igre

Kampanja za cenejše računalniške igre

več strani - S sloganom "Videoigre so oderuške" so britanski igričarji sprožili kampanjo za znižanje cen računalniških iger za 50 odstotkov. Cene se tudi v Veliki Britaniji gibljejo preračunano okoli 15000 tolarjev. Z akcijo želijo pridobiti (vse) igričarske strani, ki bi v podporo objavile reklamno pasico (banner) ali apelirale na svoje bralce. In sredstvo, s katerim skušajo doseči cilj?

MED 1. IN 8. DECEMBROM 2002 NE KUPUJTE RAČUNALNIŠKIH IGER!

Na uradni strani najdete še veliko zanimivih informacij, med drugim odzive igričarske industrije (nekateri grozijo s tožbami, drugi se strinjajo da bi nižje cene koristile vsem) ter povezavo do peticije za znižanje cen računalniških iger.

Sam z bojkotom ne bom imel težav, saj je 10 do 15 tisočakov za računalniško igro ali samo dodatek/nadaljevenje odločno preveč že v Veliki Britaniji, kaj šele v naši materi Kokoški...

4 komentarji

roscha ::

Eh, se je treba tržno obnašati in kupovati "OEM" varinte po ugodni ceni na Donklu.



Resno: Za zelo dobro igro sem celo pripravljen plačat. Zakaj? Ker so cene kolikor toliko po pameti. 10kSIT je tudi za naše razmere še kolikor toliko sprejemljivo. Ampak razni M$ produkti z 10x ++ previsokimi cenami za ponujene pizdarije (beri hrošče, varnostne luknje etc.).... ?! Ne hvala! Sem rajši na GPL-u (beri Linux). Brez razlag: "pay or you are doomed + we'r not responsible for nothing" & "this is not a bug this is a feature". Sigh!



by!

domino ::

Upam da MoO 3 ne bo izšel med prvim in osmim decembrom... Edina igra, ki jo bom kupil letos

andrej ::

hm, za nas standard bi reko samo za britance.... Cudno, da se nic ne bunijo, ker se konzole prodajajo pod ceno... Najvecji ucinek bo ce bodo prenehali kupovat igre, kar druga pa mislim da nebo zaleglo.

freejack ::

Jst sn včasih tut kupil kako igro, zdej pa ne več, ker se mi zdijo cene previsoke. Še posebej te mine, ko vidiš kak manj kvaliteten izdelek na polici za 10+k SIT. So igre, pri katerih bi razmišljal o nakupu, vendar, znova, previsoke cene.Zdele sn ravno obrnil Gothic, zdi se mi dobra igra, kljub nerodnemu vmesniku, vendar je v igri toliko hroščev, da je ne bi vzel, če bi mi jo ponujali za 500 SIT (no, za tolk bi premislil).Glede na to, da je vedno več piratstva, bi mogoče bilo pametno cene malo znižati. To sicer ne pomeni, da pirati svojih dejavnosti ne bodo nadaljevali, bo pa prodanih iger več.Zanimivi bi bili tudi kaki dodatki, zraven kupljene igre, kot je to v navadi pri zbirateljskih škatlcah.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PS3 Slim povečal prodajo

Oddelek: Novice / Igre
275354 (4069) BigFoot
»

Prodaja iger lani narasla

Oddelek: Novice / Ostale najave
214595 (3389) MacQ
»

Kdaj v Sloveniji Nvidia 9800 GTX+ in price drop Nvidia grafičnih kartic?

Oddelek: Strojna oprema
142106 (1811) Vuli
»

Vesel bozic in srecno 2007

Oddelek: Loža
453047 (2134) strictom

Več podobnih tem