» »

OC in garancija!!

OC in garancija!!

Kriko ::

Ker imam možnost odpret računalnik brez uničenja garancije (nalepka), me zanima če se da OC-jat TB 850 tako da se v primeru uporabe garancije to ne vidi!!
Prosil bi še za kakšen dober link kjer je tudi slikovno prikazano OC, TB-jev!

Yohan del Sud ::

Če ga ravno ne boš sežgal, se ne more ugotoviti ali je bil procesor OC-jan. Poskrbeti moraš samo, da bo zadeva clean ko boš vračal. Sliko imaš pa nekje na S-T-ju.

AtaStrumf ::

Tista nalepka je en bull shit. Če po strgaš zgubiš samo tisto dodatno garancijo, ki ti jo dajo ne pa tiste osnovne, k je za več al manj vse komponente 1 leto.

Tko da če imaš slučajno dve leti garancije tega, ki ti je sestavil računalnik, imaš pol ko strgaš nalepko samo še eno leto navadne garancije, ki ti jo daje proizvajalec hardware-a.

Tko da ne se preveč sikerat zaradi nalepke. Kar pa se OCanja tiče na pejt na overclockers.com tam maš cel kup beginners Guid-ov. Tudi za overclockanje.

msmiha ::

He to ni res če strgaš nalepko garancije ni. Vem, ker moj brat dela na računalniški firmi. Nalepko se pa da najlažje tak dol dobit, da jo s fenom zagreješ. Če ti prebarvaš mostičke pa ti pol proc crkne jih moreš sam zradirat z radirko al pa z alkoholom oziroma acetonom dol dol zbrisat.
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

AtaStrumf ::

Jaz sem se pozanimal pri Megahitu in njihova politika je takšna in je čisto pravilna, če pa kdo ravna drugače pa krši pravila. Tista nalepka ne pomeni nič nikomur drugemu, kot firmi, ki jo je nalimala, ki pa itak samo sestavlja računalnike, komponente pa kupuje drugje in uvoznik je tisti, ki ultimativno potrdi ali pa zavrne garancijo.

Kaj pa če jaz kupim samo komponento in jo sam vgradim, sem potem popolnoma brez garancije, ker ni nikjer nobene nalepke? I don't think so!

Mogoče pa dela tvoj brat v Mlacomu, kjer so mi v računalnik z megahitovo nalepko po poteku megahitove garancije, tisto nalepko lepo strgali in nalimali svojo. In kaj so delali z mojim računalnikom? Samo GF2MX so mi inštalirali in si potem drznejo nalimat svojo nalepko. Z veseljem sem jo strgal!!!

StarY ::

Bas si pameten, ni kaj.
Verjetno ne poznas dogovora med firmami, da v kolikor firma X s servisom vstavi kaj v racunalnik firme Y in nalepi svojo nalepko, garancija na racunalnik pri firmi Y se vedno velja...:\

Kriko ::

Računalnik sem kupu pri Mlacom-u in z garancijo je tako. Vsaka komponenta ima svoje obdobje, najkrajšo procesor tri mesece, seveda če jih kupim posebej!!! Ker pa so mi komplet računalnik sestavli pri Mlacom-u, in z nalepko gor, mi garancija za VSE komponente velja dve leti!!!

AtaStrumf ::

StarY ti pa se moraš naučiti bolj pozorno brati.

Garancija pri Megahitu mi je potekla! Mlacom so hoteli lepo, da bi jaz sedaj, hodil k njim vse kupovat, ker pač mimo nalepke ne morem do drobovja računalnika, da bi sam kaj vgradil.
Nekateri naivneži (beri večina) to tudi delajo, Mlacom pa mastno služi.
Ko sem kupil računalnik pri DAR Computers mi sploh ni dal nobene nalepke gor, ker so itak brezvezne. Oni so dost pametni in pošteni, da to vejo, drugi pa na račun kvazi garancij limajo nalepke in preprečujejo ljudem, da bi hodili drugam. Ne samo jaz, tudi mnogi drugi ne vedo za ta dogovor med firmami x in y, ker ni ne firmi x ne firmi y do tega da bi se razvedelo. Logično!
Gre za navadno netegovanje, ker so točno izračunali, da če dela komponenta 1 leto, obstaja zelo velika verjetnost da bo delala še eno leto, zato dajo kao garancijo, te za 2 leti omrežjo in tako pokasirajo vse nadgradnje ki jih v tem času narediš. Pa ne mi govort da to ni res.
Kriko je čist pravilno napisal. Procesor ima garancijo pač tistih par mesecev, če pa pusti nalepko pa 2 leti, samo to je še najslabši primer. Recimo večina ostalih komponent ima 1 leto garancije (Ram ima 5 let in več), torej s strganjem nalepke izgubiš le eno leto, ko pa itak v 99% ne bo šlo nič narobe. Tist 1% pa se Mlacomu in drugim firmam več kot izplača; sej niso neumni.
Jaz ko sem bil še začetnik prav zaradi te nalepke, nisem odpiral račinalnika in sem moral vozit računalnik gor in dol da so mi Vooduja inštalirali, pa isto za dodaten RAM, kar ti drugače vzame 5 minut dela. Zaradi te nalepke sem en beden philipsov CDR kupil za 65 Jurjev, ki me je nonstop samo zaje*aval.Ta nalepka je za 2 leti bremzala moj firbec, da pogledam v drobovje in mi je tega ful žal. Zato razumi, da mi grejo te nalepke skrajno na jetra.
In ko sem izvedel da nalepka pomeni samo dodatno prodajalčevo garancijo, nima pa nič z proizvajalčevo garancijo sem se samo za glavo prijel. In zato sem krikotu povedal kaj je res ta nalepka.
O Mlacomu in njihivi delovanju pa bi se dalo še marsikaj povedati. Samo poglejte kakšne prostore imajo, da o njihovi hitrosti ne govorim. Vsakič ko grem tja mi spijejo živce, k se vlečejo k megla vrsta pa je do vrat. Pa kere predpotopne printerje majo. Bedno!

OldSkul ::

Jaz sem kupu rač. pri megahitu in seveda sm nalepko čez par dni dol strgov ker mi je rač neki jebu in sem odprl ohišje.Pol pa je pršu serviser k nam,in ko je vidu strgano nalepko sprva ni nič reku pol pa je reku da garancije sploh nebi smel upoštevat ker je bil listek strgan,sam mi je pol par stvari vseen zamenu!
Samo jez dobr vem da imam za cel rač. garancijo tri leta,samo ker sem listek strgal imam vseen garancijo za ostale dele.Tist listek je za en kurac tam gor naliman.
Res je tud da ti ga zmerej ko sem ga mel na servisu listik ki ga sami fentajo še enkrat gor nalimajo.(namreč rač mi že na začetku ko sem ga pripeljal ni delal,tam je bil listek nedotaknjen,pol pa je šu še enkrat na servis samo da je serviser prišu k nam!,tam pa je bil listek zjeban z moje strani!)

Butasti so to!

ns-miha ::

jest delam v eni sestavin in servisu računalnikov v Idriji. Pa sem enkrat nšefa vprašu zakaj ne dajemo nalepk gor kot druge firme po Idriji? Pa mi odvrne, da je nalepka samo kamuflaža da stranko zadržiš. Po pol leta rednega dela na firmi sem to tudi sam spoznal, da tiosta nalepka nič ne pomeni. MI jih NE limamo na mašine, ampak pustimo fulku de lohk šar noter kolikor jih je volja. Je pa res de malo pospraviš po mašini ka jo sestavljaš, pa se pol na servisu takoj vidi, kaj je delal fulk po notrnjosti.
NALEPKA FUCK OFF !!!>:D>:D>:D>:D>:D>:D
sovrazim niggerje, zide

msmiha ::

Če ti kupiš sestavljen računalnik in strgaš nalepko garancija ne velja ( moj brat ne dela pri Mlacomu). Če pa ti kupiš komponento in jo sam vgradiš velja garancija eno leto v kolikor niso vidne fizične poškodbe seveda!
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

Dzos ::

Odnosna ima komponenta garancijo toliko casa kolikor doloci proizvajalec, recimo disk 3 leta, ne glede na mlacom

AtaStrumf ::

Kje pa dela tvoj brat msmiha? Samo tolk da vem, da ne bom nikoli tam kupoval.

Mate ::

Fora garancij je naslednja.. se posebi vem za proce. Primer Intelov proc, pa ena stacuna. Na racunu pise garancijaza procesorje 3 mesece, v skatli od proca pa garancija 3 leta... torej: 3 mesece ti za nemoteno delovanje jamci prodajalec in ti je tud dolzan zamenjat oziroma dat nadomestni proc za ca ko je tvoj v popravilu oziroma zamenjavi. Po treh mescih pa zanjga do treh let jamci intel...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Garancijska nalepka (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
828818 (6044) Invictus
»

Garancija

Oddelek: Kaj kupiti
422912 (1379) darkolord

Comtron in garancija (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
838067 (6548) Mr.B
»

MLACOM!!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
545626 (2831) Mr.B
»

čimbolj prefinjeno odstranjevanje nalepke iz compa

Oddelek: Pomoč in nasveti
252540 (2172) gorenc

Več podobnih tem