» »

Tudi Quake 3 ni imun na krekerje

Tudi Quake 3 ni imun na krekerje

The Register - Vsak dan lahko spremljamo novice, kako so ti in ti hekerji, pardon, krekerji (hekerji navadno ne delajo škode, saj le tekmujejo med sabo, kdo je boljši v vdiranju) vdrli v podatkovni strežnik in napravili kar nekaj škode. Še več: ta početja, so postala že kar del vsakdanjika, zato sploh ni več zanimivo poročati o tem. Navadno so na seznamu v večini primerov podatkovni strežniki, zato bi si človek mislil, da ostali strežniki (npr. igričarski, ki so namenjeni igranju preko interneta) niso v nevarnosti. Napaka! Ti so še toliko bolj, saj je človek v svoji jezi, ki jo doživi, ko že desetič zapored izgubi spopad, zmožen vsega. Pred kratkim je na splet treščila novica, da sta 1.29f in 1.29g različici priljubljene igre Quake 3 Arena Server občutljivi na t.i. "buffer overflowe", ki napadalcu omogočajo, da sesuje sistem, ki gosti to igro. Vse prejšnje različice so po poročanju id Softwera varne, če pa že imate tako "srečo", da ste pristali ravno na prej omenjenih različicah (ste lastnik Quake 3: Arena strežnika?), pa priporočajo, da igro nadgradite na različico 1.29h.

3 komentarji

undefined ::

Hekerji ne tekmujejo med sabo kdo je boljši v vdiranju, to počnejo krakerji. Hakerji se le učijo in imajo več znanja kot 20 normalnih ljudi. Linus Tovalrds je recimo haker, pa on ne tekmuje v vdiranju. :)

slycer ::

Imamo pač več različnih tipov hekerjev. Aja BTW tisti, ki ima znanje 20 ljudi je pa guru :)

minmax ::

afaik je guru ponavadi duhovni vodja :)
no drugace pa... ma heker in kreker sta tako zafusana izraza da bi jih bilo mogoce najbolje sploh nehati uporabljati... ne wem.. v koncni fazi vsak izraz pomeni tisto kar pomeni _Za vas_, ni nekih objektivnih meril za izraze


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

C# Menjalec Valut (EUR to ...)

Oddelek: Programiranje
71476 (1389) Goran's Blog
»

Google Music tudi s trgovino

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
206497 (5153) sgdjkdlsugi4

Koliko EUR-ov?

Oddelek: Loža
203682 (3391) Gandalfar
»

Apple posodobil Macbook Pro 17", svojo linijo programskih paketov

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
304419 (2965) root987
»

Tomb Raider - podnapisi

Oddelek: Zvok in slika
61284 (1087) aljosa

Več podobnih tem